2018 yılıydı şiire başlamamın üzerinden 5 koca yıl geçmişti. 
Çanakkale haftasıydı içimden bir şiir yazmak geçiyordu. Aldım kalemi aldım defteri ve yazmak için oturdum masama. Ama olmadı ne yaptıysam yazamadım bir türlü Çanakkale'ye bir şiir.

Kendimi çok zorladım, yapamadım. Günlerce denedim. En son bir karar aldım. Ya bir şiir yazacaktım Çanakkale'ye, ya da ömür boyu kapatacaktım şairlik defterini. Bir daha açmayacaktım ölene kadar. 

Sonra uykuya daldım Bir Rüya içinde gerçeği yaşadım. Yanımda bombalar, silahlar, mermiler ve karşımda daha önce hiç görmediğim bir insan. Aldı beni yanına dolaştık Çanakkale'yi karış karış. Önünde şehit düşen onbeşleri görünce bir zıpkın saplandı sanki kalbime. Sonra bir çadıra geçtik o paşa iki sandık çıkardı, yavaşça açtı onları. Birinde silah vardı, Bana uzattı ama alamadım. Sonra öbür sandığı açtı bir kalem çıkardı. Bana uzattı ve aldım. Şöyle dedi:
 Ey Furkan gönlü temiz Furkan. Bugün senin miladın olsun. Yolun ve bahtın açık olsun. Vatan ve millet daima tek sevdan olsun. Kalemin bu ak divit pusatın kelamın olsun. Sonra silahı da uzattı bana. Onu da verdi ve şöyle dedi: 

Vatanı kalemle ve kelamla savunasın. Ama unutmayasın, kalem ve kelamın kesildiği noktalarda mürekkep senin asil damarlarında. Çık göklü yurdun dağlarına sahip çık vatanına.  Sonra uyandım gece saat 3.00 gibiydi. Sadece bir saatlik bir uyku bana bu rüyayı göstermişti. Hemen kalemimi aldım sabaha kadar onlarca şiir yazdım. İçlerinden biri de yaş Onbeş şiiriydi tam onbeş kıtalık bir şiirdi. Ama hiç kimse onbeş kıtasını bir arada görmedi. Her kıtası rüyamdan bir anı anlattı. 

Sadece iki kıtasını bildi insanlar. Sadece iki kıtasını bildi. Diğer kıtaları benimle birlikte bir yola çıktı. Bu yolun sonunda ya kelam kazanacaktı ya da pusat. Ama her daim vatana adanacaktı ömrüm ve kelamım. 
( Yaş Onbeş Şiirini Nasıl Yazdım başlıklı yazı muhammet-furkan-sayan tarafından 15.05.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu