Bizim berber Rıdvan abi sinirli bir adamdı. Damarına bastın mı kolay kolay siniri geçmezdi. Lakabı tek kaş Rıdvan’dı. Kaşları ortadan birleştiği için ona bu lakabı takmışlardı kendi berberdi ama kaş aldıranlara çok kızardı. Kaş aldırmaya gelene güzellik merkezi iki arka sokakta ben erkekleri tıraş ediyorum derdi.

          Tek kaş Rıdvan doksan dokuz model şahin marka arabasına çok düşkündü. Camı buğulansa havaya söverdi biz araba yıkatıyoruz yağmur yağıyor kuş sıçrıyor diye şikâyet ederdi.

         Yine Birgün arabasının arkasına beni yıka öyle çık yola yazan stikers yapıştırmışlardı. Bu işin ele başı Hamit’ti Rıdvan’ı kızdırmak istiyordu bes belli zaten Rıdvan’la uğraşabilen tek adamdı Hamit ona oyun oynamak istemişti. Rıdvan çok sinirlenmişti. Hangi herif yapıştırdı bunu diye sağa sola bakınıyordu. Tam stikers sökerken hemen altında bir stikers daha çıktı. Su içtim kana kana bak kaşlarının arasına yazıyordu. İyice deliye döndü adeta kudurmuştu. Soluğu hemen polisin yanında aldı bu herifler benle dalga geçiyor diye. Hemen komiser Ali geldi. Saçları yoktu uzaktan bakınca kabak kafası göz alıyordu. Sivildi üzerinde biR gömlek altında kot pantolon vardı. Rıdvan komisere durumu detaylıca anlattı komiser dinledi sonra hemen söze atıldı.eee kardeşim ne var bunda dedi. Rıdvan konuşmaya devam etti komiserim senin kafasında kel maşallah havaalanı gibi sana keline uçak lazım kafana saç lazım deseler ne hissedersin. komiserin duygu durumu bir değişti sen bana hakaret mi ediyorsun nezarethanede iki gün yatta aklın başına gelsin demez mi Rıdvan afallamıştı şikayette bulunmaya gitmişti nezarethaneye atacaklardı. Rıdvan yaka paça nezarethaneye atıldı. Bunu duyan Hamit koştu Rıdvan’ın yanına nezarethane koridoruna girdi ilk odada Rıdvan vardı. Rıdvan Hamit’ti görünce çılgına döndü hoplayıp kalkınıyordu. Rıdvan konuştu

-kızma Rıdvan nezarethanede olduğunu duydum yardım eli uzatıp geçmiş olsun demeye geldim

*benim senin yardımına ihtiyacım yok Hamit.

-öyle deme bak sana burada uzun kalırsan diye içlik getirdim dedi Rıdvan yumuşar gibi oldu paketi eline aldı açmaya kalktı ve bir baktı kalpli don Hamit kahkahalara boğulurken Rıdvan sinirlenmişti. Rıdvan konuştu

Ben sana bu yaptıklarını ödetmezmiyim  Hamit bir çıkayım sen göreceksin dedi.

          İki gün sonra Rıdvan nezarethaneden çıktı. İlk işi Hamide ayar vermekti. Rıdvan Hamit’in zaaflarını çok iyi biliyordu. Hamit karısından çok korkardı. Onu bu kanaldan alt etmeliydi ne yapacağını incelikle düşündü biraz geçince aklına bir fikir geldi. Böylelikle onu alt edecekti.

         Hamit bir hafta sonra tıraş olmaya gelmişti. Rıdvan hiç çaktırmadan ona çok samimi yaklaştı. Ona bir bardak çay ısmarladı. Sonra Rıdvan bir ara Hamit’in çayını onun üstüne yanlışlıkla yapar gibi döküverdi. Hamit yanmıştı ama bu yeterli değildi planın devamı vardı. Hamit kusura bakma üstündeki gömleği çıkarda fön makinasıyla kurutalım dedi Hamit yanmıştı zaten sinirliydi çıkardı gömleği üstünden o sırada Rıdvan’ın daha önceden ayarladığı ajanstan güzel alımlı çalımlı genç bir kız girdi içeri girer girmez merhaba beyler dedi.

         Bütün erkeklerin gözleri onun üstündeydi. Hamit ona müsait olmadığı bir görüntüde yaklaşmıştı. kadın usul usul yanaştı herife ah canım bu ne karizma kaslı kollar sen ne kadar yakışıklı bir adamsın dedi. Hamit zaten çoktan gönüllüydü kadının yanaşmasına tam kadın Hamit’in yanağından öpecekti ki birden eşi Berra içeriye girdi.

-Hamit kör olasıca herif benim üstüme gül mü kokluyorsun artık bittin sen boşanıyoruz sana tazminat davasında açıcam donuna kadar alacam göreceksin dedi sonra çıktı gitti. Hamit Rıdvan’la göz göze geldi. Rıdvan konuştu.

-Hamit donum gitti diye üzülme ben sana don alırım hem de kalpli. Dedi ve Hamit boynunu büktü yaptığı çektin Hamit hadi güle güle.

 

       

( Büyük Ders başlıklı yazı Eril ÖZALAN tarafından 23.05.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu