Muhtemel Aşk

         Nasuh kara yüzlü top sakallı bir adamdı. Çevrede çok sevilen esnaflardan biriydi. Sinirliydi ancak yumuşak bir kalbi olduğu çevresindekiler tarafından hissediliyordu. Kendi işine bakar herkesin işine karışmazdı bazı konularda kırmızı çizgileri vardı. Mertliğe dürüstlüğe çok önem verirdi. İki yüzlü insanları hiç sevmezdi. Abisi ramazanla birlikte bir fotoğraf stüdyoları vardı. Birlikte ekmek teknelerine sahip çıkıyorlardı.

      
           Ramazan bıyıklı esmer tenli dalgalı saçlı çetin ceviz bir adamdı.. Kendine göre zor günler yaşamıştı. Kardeşiyle beraber kurdukları fotoğraf stüdyosunu büyütmek istiyorlardı. Kardeşini başka bir ilçeye stüdyo açması için göndermişti. Her şeyi tırnaklarıyla kazıyarak yapan Nasuh kendi imkanlarıyla bir fotoğraf stüdyosu açmıştı. Kazancını kendisine kalacaktı. ancak çoğu zaman abisi Ramazan'a para gönderiyor ona maddi konuda yoğun desteklerde bulunuyordu. Nasuh kadir kıymet ne bilirdi. Yıllarca parasını abisine göndermişti. Abisi her fırsatta Nasuh’un düğününü yapacağını söylüyordu. Nasuh’ta para gönderirken hiç tereddüt etmeden parasını abisiyle paylaşıyordu.
            Nasuh o kadar yakışıklıydı ki çevredeki kızlar ona göz koyuyordu ama Nasuh’un hiçbirinde gözü yoktu. Melahat Nasuh her gün bizim sokaktan geçiyor acaba benden hoşlanıyor mu diye annesiyle konuşmuş oda Nasuh’un ağzını yoklamak için stüdyoya gelmişti. Nasuh bunun altında bir şey aramayın ben işe hep o sokaktan gidiyorum diye konuyu kapatmıştı.
 
            Nasuh’un stüdyosuna orda yaşayan üç kız arkadaş fotoğraf çekilmek için geldiler. Nasuh geçti deklanşörün önüne ikisinin vesikalık fotoğraflarını çekti. Sıra Büşra’ya gelmişti. Çekingen endişeli bir tavırla ben annemle gelir çekilirim şu an çekilmek istemiyorum deyince Nasuh’un kalbinde şimşekler çaktı önce şaşırdı böyle kızlar hala var mıydı dünyada diye düşündü. hayatına almak evlenmek istediği kız ondan başkası olamazdı. Nasuh usulca tamam efendim dedi. Kızlar stüdyodan çıktı ama Nasuh’un aklında hala o kız vardı aklından söküp atamıyordu sanki nereye baksa onu görüyordu sersem olmuştu bu duruma anlam veremiyordu. Kalbini kaptırmış ona karşı sevgi beslemeye başlamıştı bile. Sağa sola sorup adını öğrendi. Bölgede yaşan zengin ailenin en küçük kızıydı. Böyle bir kız Nasuh’u kabul eder miydi? Düşünceliydi heyecanı gözlerinden okunuyordu. Akşam onun hayaliyle yatıyor sabah yine onla uyanıyordu. Artık ona açılmalıydı.
 
           Nasuh mektuplaşarak Büşra’yla iletişim kurdu ikisi birbirine mektuplar yazıyordu. Mektupları mahallenin küçük çocuğu Hamza’yla gönderiyorlardı. Büşra da ona gönlünü kaptırmıştı onlar el ele tutuşmadan sevmişlerdi birbirlerini aralarında güzel bir bağ çoktan oluşmuştu. En sonunda dayanamayan Nasuh ona kalbini açtı. Büşra’da tepkisiz kalamayınca evlilik şart olmuştu.
 
            Nasuh abisine ben birini seviyorum diye haber gönderdi. Gönderdiğim paralardan abi düğünü yapalım dedi. Abisi ramazan ailenin zengin olduğunu duyunca hiç oralı bile olmadı. Nasuh’un başından kaynar sular döküldü bu durumu hazmedemediği için abisiyle yolları ayırmak zorunda kaldı. En ihtiyacı olduğu zaman abisi yan çizmişti aralarına nifak girmişti küstüler birbirlerine
 
             Nasuh annesine babasına konuyu açtı açmasına ama ailesi kız zengin olunca çok sıcak bakmadılar. bu evliliğin çok zor olacağını ifade ettiler ama yine de istemeye gittiler. Gittiler ama kızın babasının fakir birine kız vermeye niyeti yoktu reddettiler Nasuh’un ailesiyle de arası açıldı onlara da söz dinletemedi çok seviyordu Büşra’yı. Elinden hiçbir şey gelmeyince deliye döndü Nasuh kimse destek olmuyor herkes yoluna taş koyuyordu. Nasuh için tek çare kalmıştı Büşra’yı gece kaçıracak aile dostu asker arkadaşı neciple karısı Fatma’nın yanına götürüp orda nikah kıyacaktı gözü karartmıştı artık elinden ne geliyorsa yapmalıydı. Gece Nasuh’la Büşra anlaştılar Nasuh kaçırdı Büşra’yı aile dostlarının yanına götürdü nikah kıydılar artık Büşra’nın ailesi hiçbir şey yapamazdı. Nasuh ilk iş Büşra’nın abisi ve babasının onları bulamayacağı başka bir şehre göçecekler orada kendilerine yeni bir hayat kuracaklardı. Nasuh hemen oradan bir dükkan buldu kalınacak evi kiraladı. Kıt kanaat geçinmek zorundalardı Nasuh paranın yarısından fazlasını hep abisine göndermişti. Elinde avcunda bir şey kalmamıştı. Nasuh arabasını satıp bisiklet almak zorunda kaldı eşi de çalışmaya başlamıştı her sabah eşini alıp bisikletle çalıştığı yere bırakıyordu.
 
           Nasuh da Büşra’da ailesiyle iletişim kuramıyordu hiçbir zaman bir araya gelemiyordu. üvey evlat muamelesi görüyordu her ikisi de. bu yaşama birbirlerine olan aşkları sayesinde tutunuyorlardı baş başa verip her türlü zorluğu aşabilirlerdi. Nasuh’un işler hafif hafif toparlanmaya başladı Büşra düzenli işinde çalışmaya devam ediyordu birbirlerine sımsıkı kenetlendiler zorlukları aştılar ev satın aldılar bir şeyler düzelince her şey bir bir yoluna giriyordu. Bir kız çocukları doğdu.9 yıl sonra oğulları doğdu ikisi de bir şeyleri tırnaklarıyla kazanmış olmanın mutluluğuyla kaldılar bu saatten sonra onları hiçbir güç ayıamazdı.

( Muhtemel Aşk başlıklı yazı Eril ÖZALAN tarafından 19.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu