Takıntılı Genç Adam

          Kemal hareketli konuşmayı seven çevresindeki insanlara değer veren parlak yüzlü bir üniversite öğrencisiydi. Çocukluğundan beri süre gelen takıntı rahatsızlığı vardı. Küçükken ocağı defalarca kontrol eder yolda çatlaklara basmadan yürümeye çalışır en ufacık olayda acaba bir şey olur mu diye çevresine sorular yöneltirdi. Annesine çok düşkün olan Kemal bir tek ona yalan söyleyemezdi. Doğruyu ondan saklayamazdı. Sakladı diyelim ertesi gün rahatsız olur doğruyu mutlaka dile getirirdi. Zaten annesi Zehra Hanım o yalan söylediğinde Kemalin gözlerinden yanlış giden bir şeyler olduğunu hemen anlardı.

 

         Kemalin babası Kenan bey sert mizaçlı geri vitesi olmayan ağzına geleni dosdoğru söyleyen biriydi. Çiğ işi hiç sevmezdi onun için her şey şeffaf olmalıydı. Kenan bey hala oğlunun büyümediğini olgunlaşmak için bir çabasının da olmadığını düşünüyordu. Evde her gün tartışma çıkacak konu bulunuyordu. Bulunmasa da Kemal bir şekilde olay çıkartıyordu.

 

         Kemalin aynı zamanda para harcama hastalığı da vardı, aklına her geleni alıyordu çoğunlukla sağa sola para dökerdi. Âmâ veresiyeyi de sevmezdi o yüzden etrafa borç takmışlığı da yoktu.

 

         Kemal üniversite okumaya Isparta’ya gitmişti. Orada kendine bir düzen tutturamasa da ailesinden uzakta hayatı anlamaya çalışıyordu. İlk sene zorlanmıştı derslerde kötüydü çok çalışmıyor kafelerden çıkmıyordu. Arkadaş çevireside çok yoktu. Kendini yalnız hissediyordu içine kapanmaya başlamıştı ailesi yanında olmadığı için sıkılıyordu. Kemalin iletişim yeteneği yok denecek kadar azdı. Arkadaşları onu sevmiyor ondan kaçıyordu.tek arkadaşı zaferdi.ama yinede Kendi başına saatlerce kafede oturup para yemekten başka hiçbir şey yapmıyordu.

 

         Kemalin ailesi arkadaşlarına mahcup olmasın diye ona yeterince para gönderiyordu. Kemal hiç azla yetinen bir genç değildi alkol aldığı için parasını yetiştiremiyor her seferinde ailesine yük olup daha çok para harcıyordu. Ailesi de çok varlıklı değildi sıkıntılar çekerek gönderiyorlardı o parayı, ancak Kemalin rahatsızlığı olduğundandı bu kadar para istemesi. O da kendini kontrol edemiyordu.

 

         Kemal üniversitede bir kız arkadaşı olsun istiyordu. Düzenli vakit geçirebileceği bir şeyler paylaşabildiği onu seven birini istiyordu. Çabası nafileydi ne yaparsa yapsın öyle birini bulamıyor hep kendiyle baş başa kalıyordu zaten Kemal sorumluluklarının da bilincinde bir adam değildi dağınıktı duyarsızdı. Herkesten fikir alır ama kimsenin fikrini uygulamazdı hayatı o kadar boş yaşıyordu ki onu gören yanına bile gelmek istemezdi.

 

         Kemalin üniversitede en yakın arkadaşı zaferdi her şeyini ona anlatır ona danışırdı. Zaferde Kemalin yanlış yolda olduğunu söyler ama Kemale laf dinletemezdi. Çünkü Kemal doğruyla yanlışı ayırt etmekte zorlanıyordu. Kendinde ne olursa olsun düzeltmiyordu.

            Kemal çocukluğundan beri psikiyatrik haplar kullanıyordu. Takıntılarını ancak o şekilde bastırabiliyordu. İlaçlar onu sersemleştiriyor hayatla olan bağını koparıyordu iş gittikçe çağrından çıkmaya başlamıştı. Kemal üniversitedeyken ilaçları ailesinden habersiz bırakmaya karar verdi. Artık o ilaçları içmeyecekti. Ona göre kendi kendine düzelebilirdi.

 

           Kemal ilaçları da bırakmanın verdiği rehavetle o sene sınıfta kaldı. Aynı sınıfı tekrar okuyacaktı. Ailesine bu durumu nasıl anlatacağını bilemiyordu. Yaz okuluna da kalmak hiç istemiyordu ailesine durumu anlattı Kemal onlarda yıkılmıştı ama ellerinden gelen hiçbir şey yoktu. Gelecek sene tekrar okuyacaktı aynı sınıfı. Onun için bir yıkımdı ama yapacak pek bir şey yoktu.

 

            İlaçları bırakan Kemalin ikinci senesi berbat geçiyordu takıntıları nüksetmişti artık olay ağır bir psikiyatrik soruna dönmüştü kendini kontrol edemeyen Kemalin rahatsızlığı pipolar bozukluğa döndü. Halüsinasyonlar görmeye başladı ailesinin üvey çocuğu olduğunu düşünmekten kendini alamıyordu. Hastalık iyice kendini göstermeye başladı tavırları tutarsızlaştı okulu bitirecek durumda değildi. Hemen ablasını aradı durumunun iyi olmadığını kendini kontrol etmekte zorlandığını ifade etti.ablası durumu ailesine anlattı ve geri dönüş kararı alındı. Memlekete dönüşü kesinleşmişti okul yarım kalacaktı o sene lise mezunu olarak KPSS ye girip bir an önce iş hayatına atılmak tedavisini yoluna sokmaktı niyeti apar topar memlekete döndü uzman bir profesör onu inceleme altına aldı durum vahim değildi hemen tedaviye başlandı gözlem altına alındı. Bütün bunlar yıllarca dışarda sevgi aramasından birinin onu sevmemesinden kaynaklıydı. Olan olmuştu artık önüne bakacaktı.

 

           Tedavisi yapıldı Kemalin tam bir ay sürmüştü hastalığı normalleşti artık insan içine çıkabilirdi. Âmâ ilaçların dozu artmıştı. Hemen üniversiteyi memleketin de okumak için başvurdu o sene KPSS’ye girdi kazandı atandı üniversite başvurusu kabul edildi. Bir yandan üniversite okuyor bir yandan çalışıyordu. Ama kemal yine sorun yumağı olmaya devam ediyordu. Artık her şey tamamsa niye evlenemiyordu. Ailesi de evlendirmek istiyordu ama kimse kemale güvenemiyor evleneceği kişiyle sorun yaşamasından korkuyordu. Belki de kemal evlenmese daha iyiydi. Evlenince çekeceği sıkıntılar belki onu derinden yaralayabilirdi. Kırılgandı, takıntılıydı, her şeyi büyütüyor içinden çıkılmaz hallere sokabiliyordu. Şimdilik kendi hayatını yaşayabildiği ölçüde devam etti belki o başka baharaydı. En azından kemal acılarını hafifletmiş ailesinin yanında olmanın verdiği güvenle yaşamaya devam ediyordu.

 

    

 

 

( Takıntılı Genç Adam başlıklı yazı Eril ÖZALAN tarafından 21.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu