Milattan önce 1500'lü yıllara kadar geçmişi olan musevilik bu ismi daha sonra ki zaman diliminde kazanmıştı.

Bu dine İbrahim dini ya da Hanif dini denilirdi. Daha sonraları Musa isimli bir peygamber İbrahim, İshak, Yakup ve Yusuf'tan sonra bu dinin lideri olmuştu.

Tevrat isimli bir kitap Doğrudan tanrı tarafından Musa peygambere gönderilmişti. Peki Tevrat ne zaman yazıldı.

Tevrat bir kitap olarak Büyük Babil İmparatoru Nebukadnezar'ın Babil'e sürgün ettiği Yahudiler tarafından yazılmıştır.

Yahudi bir din oluşumu değildir. İsyancı bir devlet fikri ve bu fikrin genel adıdır. 
Tarihte bir federasyon devlet olarak kurulan İsrail Krallığı özellikle Davut Ve Süleyman zamanında en zirve dönemlerini yaşamaktaydı. Davut peygamber olarak kabul edildiği gibi kabul edilmediği görüşü de vardır. Süleyman ise yalnızca İslam dini tarafından peygamber olarak kabul görülür. 

Gelelim İsrail Krallığına bu devlet Yakup yani İsrail'in 12 oğlu tarafından 12 alt idari bölge teşkilatlı bir beylik ya da koalisyon devletidir. Bu devlet yapısına daha sonra İsrail'in iki oğlu Yehuda ve Bünyamin soyundan gelenler karşı gelip Yehuda Krallığı adında bir milli devlet kurmuştur. Kuzeyde ise Kuzey İsrail Krallığı adı altında bir devlet varlığını 2. Qarqar savası sonrası güçten düşüp Asur imparatorluğu tarafından yıkılana kadar devam ettirecektir.  Bu krallıkta yaşayan insanlar sürgün edilir ve asimile olurlar. Geriye kalan Yehuda devleti ise Babil İmparatoru Nebukadnezar'ın Yerusalem yani Kudüs'ü ele geçirip Süleyman mabedini yıkıp bu halkı Babil'e sürene kadar devem edecektir. Babilde Kuzey İsrail halkı ile aynı kaderi yaşamadılar. 

Dinlerinde özgür bırakılıp ticaret yapmalarına ve zenginlik sahibi olmalarına izin verildi. Hatta onlardan Babil sarayına vezir asker komutan olarak seçilen kişiler bile oldu. Bu merhamet ortamında asimile ve hayran olmak istemeyen Yahudiler Tevratı kitaplaştırdılar daha sonra mabedleri olmadığı için İmparator Nebukadnezar'dan sinagog yapmasını istediler.

Musevilik ve ya İbrahim dini olarak bilinen dini kendi çıkarları için millileştirdiler hatta Tevrat bile bozuldu ve bozulma genellikle Yahudi halkının idari ve siyasi çıkarları için yapıldı. 

Daha sonraki dönemlerde sürgünler devam etti onlar Kindar ve kötü kalpli bir ulustu. Asla kimseye iyilikte bulunmadılar ve her zaman sorun teşkil ettiler.  Bugün binlerce yıl önce kaybettikleri toprakları almak ve ötesine gitmek için insanlık tarihinde görülmemiş bütün kötülükleri yapmaktadırlar. Onlar sözde Tanrı tarafından verilen yurda ulaşmak için İbrahim peygamberin dinini bozdular ve ordular kurarak önce kendi soydaşlarına daha sonra ise diğer mazlum halklara saldırdılar. Ve para gibi bir silahla her dönemde zengin oldular ama ellerinde ve yüzlerinde her zaman kaybetmenin yazılı olduğunu unuttular. Belki bir Hitler gelmeyecek belki Nebukadnezar dirilmeyecek ama bu yapılan soykırımdan dolayı her asırda olduğu gibi bu akıllanmaz kavim cezasını bulacak 
( Güce Tapan İnsanlar Yahudiler başlıklı yazı muhammet-furkan-sayan tarafından 3.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu