Her Şeyimiz Eksik
Yapamadığımız çok şey var şu kısa dünyada. Eksiğiz biz! Herşeyimiz eksik! En başta hayallerimiz eksik. Hayal kurarken bile birbirimize ''Fazla uçma'' diye kısıtlamalar koyuyoruz. Okyanusun ortasında susuz geziyoruz.

Her zaman böyle olmadı mı? Çok sevdiğim bir filmde şöyle bir replik vardı. ''Bak, ama dokunma! Dokun ama tadına bakma! Tadına bak ama yutma'' Kısıt, kısıt kısıt....

Hiçbir zaman ama hiç bir zaman aç gözlü bir insan olmadım. Gerçekten olmadım. Ruhum sanki bir beden verilmeden önce Cennette bir ağaç dalında öten kuştu. huzur içinde sabah serinliğinde öterken sonsuz hayata bakıp; koparılıp dünyaya gönderildim. Onun içindir her anımda bir parça huzur arayışım. Bir zerre huzur buldum mu, o huzurun kölesi oluyorum. Savaşlar, kavgalar, para hırsı... Farklı evrenlerin mücadelesi bana göre. Benim ruhuma uygun değil hiçbiri. Hani Orhan Veli diyor ya; ''malda mülkte gözüm yoktur, vallahi yoktur. Oktay Rıfat'la Melih Cevdet'tir en yakın arkadaşlarım''

Ah be Orhanım! Asırlar geçse de üstünden hislerini hissediyorum. Sabahları çayın rengine sevinen bir adam kötü olamazdı ki! Ama iz bıraktın bir parça huzur ararken bilmeden.

Okyanusta yüzüyoruz... Dudaklarımız çatladı susuzluktan. Su içmeye de korkuyoruz, boğulup ölmeye de...
( Her Şeyimiz Eksik başlıklı yazı Mehmet ÇİFTCİ (Mavi Işık) tarafından 7.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu