Her An Seninle Olsam


Her An Seninle Olsam

 

Uzaklarda ince bir çizgi gibi görünen yollar, daraldıkça yaklaşan/, yaklaştıkça saran adım attıkça genişler dedikçe daralan/; hayallerimle süslenmiş bir sensin Gül çiçeğim… Tutkularla çevrelenmiş, çekicilikle örtülmüş bir yol olsan benim olsan/ , o yollarında kaybolsam sana varsam/ , yüreğinin ellerinde bir derviş gibi versem ve kaybolsam/ , gönlünün dünyası içinde ben, dünya ellerin olsun ve kollarını açsa, beni içine alsa, hayır derim ve kaybolursam o gönlünün derinliklerde senin gönlünden başkasında kaybolmayı istemem, ruhunun en kuytu köşelerinde, her adımda daha da derine insem, her nefeste daha da yakın olsam sana, seninle bir olsam, seni kucaklasam sarılsam, seninle var olsam, seninle yok olsam, seninle bütünleşsem, seninle sonsuzluğa uzansam aydınlatan çıram olsan, her anı seninle yaşasam, her anı seninle paylaşsam, seninle dolsam, seninle taşsam, seninle akıp gitsem zamanın ötesine, seninle birlikte her şey olsam, her şeyde sen olsam, seninle bir rüya gibi yaşasam, seninle bir düş gibi kaybolsam anın olsam, seninle bir masal gibi sonsuzluğa uzansam sana tutunsam, her anı seninle dolu dolu yaşasam, her anı seninle paylaşsam, seninle bir bütün olsam, seninle her şey olsam, her şeyde sen olsam, seninle bir ömür geçsem, seninle bir hayat olsam, seninle bir dünya olsam, seninle bir evren olsam, seninle bir sonsuzluk olsam, seninle her anı dolu dolu yaşasam, her anı seninle paylaşsam, seninle bir bütün olsam, seninle her şey olsam, her şeyde sen olsam, seninle bir ömür geçsem, seninle bir hayat olsam, seninle bir dünya olsam, seninle bir evren olsam, seninle bir sonsuzluk olsam, seninle her anı dolu dolu yaşasam, her anı seninle paylaşsam, seninle bir bütün olsam, seninle her şey olsam, her şeyde sen olsam, seninle bir ömür geçsem, seninle bir hayat olsam, seninle bir dünya olsam, seninle bir evren olsam, seninle bir sonsuzluk olsam, seninle her anı dolu dolu yaşasam, her anı seninle paylaşsam, seninle bir bütün olsam, seninle her şey olsam, her şeyde sen olsam… Seninle bir ömür geçirsem, seninle bir hayat olsam, seninle bir dünya olsam, seninle bir evren olsam, seninle bir sonsuzluk olsam, kır olsam, yıl olsam, sır olsam, senden yansıyan ışık olsam kabul eder misin gül çiçeğim?

 

Dil cambazı,( bu söz Kardeşim Sönmez Korkmaz’ın eserinden bir parça olarak alınmıştır*) kalemiyle kelimeler üzerinde dengeli adımlar atarken, gözleri dil ruba (herkesi kendine bağlayan) bir güzele dalar. Ağır aksak başlayan adımlar, sevday-ı Lemyezele*(yok olmayana) kayar. Metalleşmiş* yüreğinden safkan duygularla yeni alaşımlarla yeniden doğar.

Her kelime, yüreğin derinliklerinden kopup gelen bir yankıdır. Dil cambazı, bu yankıları ustalıkla şekillendirir, her birine yeni bir anlam katar. Kelimeler, birer birer dizilirken, duyguların ve düşüncelerin dansı başlar. Bu dans, bazen hüzünlü bir melodiye dönüşür, bazen de coşkulu bir şarkıya.

Gözleri dil ruba* bir güzele dalan dil cambazı, onun güzelliğinde kaybolur. Bu güzellik, kelimelere yansır, her bir kelime birer inci tanesi gibi parlar. Sevday-ı Lemyezele kayan adımlar, aşkın ve tutkunun izlerini taşır.

Her yeni alaşım aşk dolu parıltıların gönülden gönül’e, duyguların ve düşüncelerin bir yansımasıdır. Bu yansımalar, dil cambazının kaleminden dökülürken, okuyucunun yüreğine dokunur. Her bir kelime, okuyucunun zihninde yeni bir dünya meydana getirir. Bu dünya, duyguların ve düşüncelerin olduğu bir dünyadır.

Dil cambazı, bu dünyada özgürce dolaşır. Her adımında yeni keşifler yapar, her kelimede yeni anlamlar bulur. Bu keşifler ve anlamlar, okuyucunun yüreğinde derin izler bırakır. Her bir iz, duyguların ve düşüncelerin bir yansımasıdır. Bu dil cambazı şairdir, aşkla seven âşıktır, ozandır aşk bir dokunur ve coşar dil cambazı bu duygularla yazdırtır işte…

Ancak bu kez, dil cambazı (duygu ve hislerin şairi de diyebiliriz) farklı duyguların peşine düşer. Hüzün ve coşkunun yanı sıra, korku ve umut da kelimelere yansır. Korku, bilinmeyenin karanlık köşelerinde saklanırken, umut, her yeni günün ışığında parıldar. Bu iki zıt duygu, kelimeler arasında bir denge kurar ve okuyucunun yüreğinde yeni bir yankı bulur.

Dil cambazı, korkunun ve umudun dansını izlerken, kendi yüreğinde de bu duyguların izlerini taşır. Her bir kelime, bu duyguların bir yansımasıdır ve okuyucunun iç dünyasında derin izler bırakır. Bu izler, zamanla bir bütün oluşturur ve okuyucunun kendi hikâyesini keşfetmesine yardımcı olur.

Mehmet Aluç

Not:Sönmez kardeşime teşekkürler ediyorum eserlerinde bir kaç cümle alarak eserime mana ve anlam kattığı için selamlarımla.
( Her An Seninle Olsam başlıklı yazı kul mehmet tarafından 24.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu