Serbest Kürsü / Atölyeden Çıkanlar

Eklenme Tarihi : 14.08.2024
Okunma Sayısı : 71
Yorum Sayısı : 0
Anlardan Bir An Diyelim


Durdurmak Ve Gidermenin Elimizde Olmadığını Anladığımız Anlardan Bir An Diyelim

 


  Düzce’nin sakin sokaklarında, hayatın zorluklarıyla boğuşan Mehmet, bir gün beklenmedik bir olayla Allah’ın rahmetinin büyüklüğüne tanık olur. Bu an Mehmet’in küçük bir çocuk olan Ali ile karşılaşması ve birlikte verdikleri mücadeleler sayesinde hayatlarının nasıl değiştiğini anlatıyor. Allah’ın rahmetinin ve dostluğun gücünün, en karanlık anlarda bile nasıl bir ışık olabileceğini sizlerde okurken hissedeceksiniz, vesselam.

  Günlerden bir gün sıradan bir gün. Mehmet, Düzce’nin sakin sokaklarında usul usul kendi halinde yürürken, içinde hissettiği gidermediği dur diyemediği huzursuzluğu bir türlü dindiremiyordu/gideremiyordu. Durdurmak ve gidermenin elimizde olmadığını anladığımız anlardan bir an diyelim. İşini kaybetmiş, ailesiyle arasındaki bağlar zayıflamıştı. Her şey üst üste gelmiş, hayatı bir çıkmaza girmişti. Düşünceleri onu çıkmaza sürüklemiş, çıkacak bir kapı yol bulamamıştı. Bilirsiniz bulmak için kaybetmek ve aramak içinde yola çıkmak gerektiğini, işte öylesi anlardan bir andı.

  İşte o gün bugündü, yağmurlu bir sabah, Mehmet evinden çıkıp sahil kenarına doğru yürümeye karar verdi. Yağmur damlaları yüzüne çarparken, içindeki onu çıkmaza götüren düşünceleriyle boğuşuyordu. Tam o sırada, sahilde küçük bir çocuk gördü. Çocuk, ıslanmış ve üşümüş bir halde, çaresizce etrafına bakınıyordu.

  Mehmet, koşarak bir çırpıda çocuğun yanına yaklaştı ve ona yardım etmeye karar verdi, onu nasıl tek başına bırakabilirdi ki? Çocuğun adını sordu, çocuk “Ali” dedi ve ailesini kaybettiğini, kimsesinin kalmadığını(çocuk aklıyla söylüyor, kimsesizlerin kimsesi Rabbim var biliyoruz). Mehmet, Ali’yi kucağına aldı evine götürdü, hemen ocaktaki çorbayı ısıtarak ona çorbayı hazırladı önüne verdi. Ali’nin gözlerindeki sıcaklık sahip çıkmasından dolayı duyduğu minnettarlık, Mehmet’in kalbinde bir şeylerin değişmesine o an neden oldu. Birisi kalbine dokunmuştu o an.

 

  Ali, Mehmet’e ailesini bir trafik kazasında kaybettiğini ve sokaklarda yaşamaya başladığını anlattı gözyaşları içinde. Ali’nin gözyaşlarını sildi, kucağına ardı onu sarıldı. O sıcak kucaklamanın sıcaklığıyla günlerdir uyumayan Ali bir anda uyumaya başladı, onu kanepeye yatırarak üstünü battaniye ile örttü. Mehmet’in içindeki onu çıkmaza götüren duygu ve hisleri düşünceleri bir anda yok olmuştu, şaşırmadı değil, şimdi ise o düşüncelerin yerini umut dolu duygular ve düşünceler vardı.

  Bir gün, Mehmet ve Ali, birlikte sahilde yürüyüşe çıktılar. Güneşin batışını izlerken, Mehmet içinden, “ Rabbim Allah’ım rahmetin çok büyük” diye düşündü ve derin bir düşünceye daldı. Ali’nin yaşadığı onca acıya rağmen, hala Allah’ın rahmetine inanması, Mehmet’in kalbinde büyük bir değişime uğrattı.

  Mehmet, Ali’nin hayatını değiştirmek için elinden geleni yapmaya karar verdi. Onu okula yazdırdı, ihtiyaçlarını karşıladı ve ona sevgi dolu bir yuva sağladı. Ali’nin gözlerindeki mutluluk, Mehmet’in hayatına anlam katmıştı. Bir gün bir telefon geldi, arayan arkadaşı Ahmet’ti ona tecrübelerinden dolayı şirketinde ihtiyacının olduğunu gelip yardım ederek kendisiyle çalışmasını teklif etti. O an dünyalar onun oldu, şaşkındı, hayata küsmüş gibiydi, oysa…

 

  Bir gün, Mehmet ve Ali, Düzce’nin yakınlarındaki bir ormana piknik yapmaya gittiler. Ormanın derinliklerinde birlikte el ele yürüyüş yaparken, Ali birden durdu ve Mehmet’e dönerek, “Mehmet amca, seninle burada olmak bana mutluluk veriyor mutlu olduğum ailemi hatırlatıyor. Sen benim için çok değerlisin,” dedi. Mehmet, Ali’nin bu sözleri karşısında duygulandı gözlerinden iki damla yaşa akıtarak ona sarıldı. “Sende bana, aile olmanın gerektiğini hatırlattın kaybettiğin birçok şeyi bulmama vesile oldun Ali’m”.

Mehmet Aluç


( Anlardan Bir An Diyelim başlıklı yazı kul mehmet tarafından 14.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu