Bombaların Altında Yaşamları Sönüyor Her Gün


Bombaların Altında Yaşamları Sönüyor Her Gün


 

Ayakta, kalmaya çalıştıkça

Zalimler fırsat vermiyor

Yalnız kalmanın ıstırabı parçalıyor

Filistin de ki kardeşlerimi

Bombaların altında yaşamları sönüyor her gün

Cennete heves edip

Cennete konuyor ruhlar

Ölümden önce

Lakin

Yaşamak ’tan öte yaşamı ayakta tutmak için

 

Bir akşamüstü, güneşin batışını izlerken, o acı savaşı yaşayan kardeşlerimle göz göze geldim. Gözlerindeki parıltı, kalplerinde ki imanla bir kıvılcımlar yakıyordu, yaşamları anlamlı kılmak için. O an, zaman durdu ve dünya sadece ikimizden ibaret oldu. Gözlerimizdeki aşk, güneşin son ışıkları gibi parlıyordu, o ışığı söndürmeye çalışanlara inat hala parlıyordu.

 

Birlikte yürüdüğümüz bu dünya, hayatın bitmek bilmeyen ıstırap dolu bir anı gibiydi. Her adım, bizi birbirimize daha da yakınlaştıracağına, uzaklaştırıyordu. Dalga sesleri, kalbimizin ritmiyle uyum içinde çarpıyordu. O an, hayatın ne kadar güzel ve anlamlı olduğunu bir kez daha anladım, zalimlerin zulmüne rağmen.

 

Gecenin ilerleyen saatlerinde, yıldızların altında oturdum. Gökyüzü, sonsuzluğunu simgeliyordu baktım saatlerce tefekkür ederek. Her bir yıldız, kalbimizdeki sevginin bir yansımasıydı lakin sevgiyi anlamayanlar geceden daha karaydı, kapkaranlıklardı. O an, evrenin ne kadar büyük ve bizlerin ne kadar küçük olduğunu düşündüm.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte, yeni bir günün umutları ve heyecanları içimizi kaplarken kardeşlerimizin dünyası hala karanlıktı ve perişandı. Güneşin doğuşu, her geçen gün daha da ıstıraplarını büyüdüğünü gösteriyordu adeta bana.

Ancak, bu huzur dolu anların yanında, Filistin’deki kardeşlerimizin yaşadığı acılar da yüreğimizi dağlıyor. Orada, her gün bombaların gölgesinde yaşam mücadelesi veren insanlar var. Çocuklar, savaşın ortasında büyümüyor ölüyor ve masumiyetlerini kaybediyor. Her bir patlama, umutları ve hayallerini yıkıyor. Filistin’deki kardeşlerimizin acıları, bizim mutluluğumuzun gölgesinde kalmamalı. Onların yaşadığı zorluklar, bizim de yüreğimizde bir yara açıyor.

Onlara ulaşamamanın sancısı ve acısı yakıyor içimizi. Her gün, onların yanında olamamanın verdiği çaresizlikle doluyoruz. Kalbimizdeki bu yangın, onların acılarını hafifletmek için elimizden geleni yapma arzusuyla yanıyor. İşte onların sesini duyurmak ve yaşadıkları zorlukları paylaşmak için bir çabalıyoruz, çabalarımız kifayetsiz kalıyor. Çünkü biliyoruz ki, acılar paylaşıldıkça azalır ve umutlar paylaşıldıkça çoğalır, çoğalan ses ve protestodan öteye gidemiyor, belki kapıyı kırma çabamızdır bu kim bilebilir ki Rabbimden başka, Rabbim kardeşlerimizin ve bizlerin yardımcısı olsun, yaşasın zalimler için cehennem. Her gün, haberlerde gördüğümüz yıkım ve acı, içimizi parçalıyor. Filistin’deki kardeşlerimizin yaşadığı bu trajedi, bizim de yüreğimizde derin izler bırakıyor. Onların yanında olamamak, elimizden bir şey gelmemesi, çaresizliğimizi daha da artırıyor. Ancak, bu çaresizlik içinde bile, onların acılarını paylaşmak ve seslerini duyurmak için elimizden geleni yapmalıyız. Çünkü biliyoruz ki, dayanışma, en karanlık zamanlarda bile umut ışığı olabilir, vesselam.

 

Mehmet Aluç


( Bombaların Altında Yaşamları Sönüyor Her Gün başlıklı yazı kul mehmet tarafından 21.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu