Kuntihar evreni yeniden düzenlemiş ve kutsal dengeyi eski haline getirmişti. Tanrı Galo ise henüz tanrılar vadisine gelmemişti. Kuntihar'ın gücü onu Abankan'dan kurtarmaya yetmiyordu. Bilge ışık Kurhanos ona yardım etmek için Avnaz'dan tanrılar vadisinin sekiz şehrinden biri olan ve vadinin en güvenli şehri olan Tahus şehrine gelmişti. Şehrin yöneticisi olan ışık tanrısın büyük oğlu Şambakis onu hürmetle karşılamış ve  Kuntihar'a haber göndermişti. 

Bu şehre gelebilmenin tek yolu Bevlinow  şehrinden geçmekti. Bu yüzden bir tanrı yılı boyunca süren bir yolculuktan sonra önce Bevlinow'a gelen Kuntihar daha sonra şehrin yöneticisi olan ve eski yüce tanrı Muştabakgis 'in oğlu olan Adeditol  ile Tahus'a geldi. 

Kuntihar: Yüce ve büyük tanrı Kurhanos ışığınızla bütün vadiyi sevince boğdunuz. 
Kurhanos: Kuntihar ben artık yüce ve büyük bir tanrı değilim ama bilge bir ışığım ve sana yardım sunmak için Avnaz'dan kısa bir süreliğine geldim. 
Kuntihar: Bilge ışığın efendisi bana yardım et. Ne yaptımsa Abankan boyutundan bir geçit açamadım.
Kurhanos: Kuntihar, geçidi sadece baş tanrı açabilir.  Bu demek oluyor ki Numdend hala boyutlar tarafından baş tanrı olarak kabul ediliyor. 
Kuntihar: Peki bu durumda ne yapacağız.
Kurhanos: Yeni bir baş tanrı seçilmeli. Lakin On iki Yüce Tanrı birliği dağıtıldı bu yüzden vadinin sekiz şehrinin sekiz yöneticisi ışık tanrısı ve benim varislerim olan Abres ve Kudres 'in toplanıp yeni tanrıyı seçmeleri gerekiyor. 
Şambakis: Yüce Kurhanos bu pek zor bir konudur. Hem baş tanrı olarak bir Pendor seçmek istemeyen Penta soyundan gelen tanrılar bu işe karşı çıkacaktır.
Adeditol: Asıl önemli konu şu meclis nerede kurulacak. Malum Kurhanos kenti yıkıldı ve yakıldı geriye kalan yedi kentin yöneticileri ya buraya gelmek istemezlerse o zaman ne yapacağız. 
Kuntihar: Adeditol ve Şambakis diğer şehirlerin liderleri hakkında bilgi veriniz.
Adeditol: Tanrılar Vadisinde sekiz kutsal şehir vardır bunlar Kurhanos, Kundan, Puvdoros, Bevlinow, Tahus, Pentos, Pata ve Hukulus'tur. Puvdoros, , Pentos ve Hukulus Pendor karşıtı şehirlerdir. 
Kuntihar: Puvdoros hakkında bilgi ver
Adeditol: Puvdoros on iki yüce tanrının karargahıdır. Onlar ve soylarına mensup Penta soylu tanrılar orada yaşarlar. Bu şehrin doğrudan Kundan ve Bevlinow ile bağlantısı vardır. Kurhanos ile arasında Bunol Dağları bulunur.  İlk yöneticisi Tunta'dır o Penta'nın oğlu Laamu'nun oğlu Doro'nun oğludur ve ilk on iki yüce tanrı birliğinde toprak tanrılarının başıdır. 
Bugün ise onun torunu olan Banguga o şehrin yöneticisidir. Penta soyundan gelen halkı olduğu için seçimde önemli oyu olan üç şehirden biridir. 
Kuntihar: Peki Kundan
Adeditol:  Bu şehir yaşam ağacının bulunduğu yerdir. Kurhanos o ağacı oraya ektiğinde evrende ve boyutlarda yaşam oluşmaya başladı. Şehrin yöneticisi ışık tanrısı Sutura'dır ve o Kurhanos'a ihanet etmeyen tek Penta soylu tanrıdır. Doğrudan ışığın tanrısı olduğu gibi Penta'nın yaşayan tek torunu olduğu için seçimde önemli üç oyu olan şehirden biridir.
Kuntihar: Peki Pentos şehri
Adeditol: Tanrılar Penta adında soylu bir varlığın altı parçasından oluştu. Penta ölümsüz değildi ama kutsal dört yaratıktan biriydi ve Tanrılar onun vücudundan doğduktan sonra gücü azaldığı için Pentos şehrine gitti. Burada Nabiryum, Bambalas ve Cuum adlı varlıklar vardı. Onlar diğer üç kutsal varlığın bünyesinden doğan ve tanrılara yardım için görevli olan varlıklardı. Penta Pata savaşına kadar orada kaldı. Savaşta ölünce mezarı oraya yapıldı ve şehrin yönetimi Penta'dan son  doğan ama yarı tanrı özelliklere sahip olan oğlu Tunil'e kaldı. Penta'nın ölümünden 500 milyar yıl geçti ve halen o kenti o yönetiyor. Ama kendisi hırslı ve nefret dolu bir tanrı. On iki yüce Tanrı ve Pendor'lardan pek haz etmiyor. Sevdiği tek kişi büyük abisi Kurhanos'tu.  Onu da bir Pendor öldürdüğü için bütün pendorların yok edilmesini savunuyor. Büyük ihtimalle sana rakip olacak. Pentos oylama konusunda üç oyu olan şehirlerden biri. 

Kuntihar: Geriye Hukulus ve Pata şehirleri kaldı.
Adeditol: Pata Kurhanos'un en sadık hizmetkarı olan ve Numdend tarafından öldürülen Nadru'nun oğlu Manadru tarafından yönetiliyor ve seni sonuna kadar destekleyecektir. Hukulus ise ezelden beri Kurhanos'a düşman olan bir şehirdir. Şehrin ilk lideri Gounce adında bir tanrıdır. Ateş tanrılarının efendisiydi ve kendisi Penta'nın oğlu Adram'ın oğlu Puwula'nın  oğlu Bauğulu'nun oğluydu. O iyi bir liderdi ama Kurhanos ile anlaşmazlığa düştü. Kurhanos Ruhlar ve Boyutları yaratmak isteyince ona karşı çıktı. Gounce Ruhlar ve Boyutların evrenin ve Penta soyunun sonunu getireceğini söyledi ve bu yüzden Kurhanos'a isyan etti. O isyan eden ilk yüce tanrıydı. Kurhanos onu yarattığı beş boyut içinden en tehlikelisi olan Vomayn Boyutuna hapsetti ve Ateş tanrılarının başına Bauğulu'nun küçük oğlu Vavo'yu geçirdi. Nitekim bu olaydan 100 milyar yıl sonra Abankan Lordu olan Dudura, Turi Lordu olan Cuxi,  Vomayn Lordu Cannosi ve Wıxojağ Lordu Bumabo isyan etti ve Kurhanos'a savaş ilan ettiler.  iyi bir boyut olan Vambala ve Lordu Kumtuşi isyan etmedi. O gün bütün boyutlar kapatıldı ve yalnızca tanrı isterse açılabiliyor. Kuntihar, bu olaydan sonra On iki Yüce Tanrı ilk isyanı etti ve o günden beri Hukulus'ta  Kurhanos ve desteklediği tanrıları hiç kimse desteklemedi. O şehirde doğrudan Gounce'nin soyundan gelenler yaşıyor. 

Şambakis: Kuntihar, ve savaş tanrısı Anatoromes oda aday olacakmış. 
Kuntihar: Yüce Kurhanos bütün Pendorlar ölümü tatsın diye ışığınla emir verdim peki Anatoromes o neden ölmedi. Numdend basit varlıklar yaratmadı mı. 
Kurhanos: Anatoromes senin gibi benim yarattığım bir Pendor. Numdend'i yarattıktan sonra artan su ve ateşten başka bir Pendor doğdu. Ona doğma emrini ben vermedim. Bu duruma sinirlendim ve onu ölümlü ve güçsüz kıldım. Bana ve diğer Pendorlara öfke kin ve savaş aşkıyla yaşadığı için Dudura ona kötü ruh hediye etti. Ama o ruhu reddetti ve kendi kötülüğünü yaratarak bir tanrıya dönüştü. Ve korkarım ki ona denk bir tanrı yok. 

Kuntihar: Tanrılarım ve krallarım hepiniz vadinin her şehrine beni desteklemeleri konusunda ikna etmeye gidiniz. Yalnız Gounce soyunun yaşadığı Hukulus'a gitmeyiniz.  

Bütün bu olaylar yaşanırken savaş tanrısı Anatoromes Pata şehrini ele geçirip Manadru'yu öldürür ve böylelikle Tanrı seçiminde bir bölgenin oyunu kendisine alır. Pata'yı seçmesinin sebebi 500 milyar yıl önce evrende ve vadide yapılan Tanrı Adram Tanrıça Baurus  Tanrı Laamu Tanrıça Kumu  ve Penta'nın öldüğü ilk tanrısal savaş olan Pata savaşının burada yapılmış olmasıdır. Öyle ki bu savaştan sonra Kurhanos şehrinden Pata'ya ulaşımı sağlayan yolu Kurhanos Yıkar ve bu şehir sadece Pentos ve Hukulus ile bağlantılı olur.
( Yaratılış Efsanesi 4 Tanrının Seçimi Bölüm 1 başlıklı yazı muhammet-furkan-sayan tarafından 8.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu