TELEFON HASTALIĞI!!!

_Milletçe telefon hastası bir toplum olduk çıktık.
-Tıpkı sonradan görmeler gibi.
_Caddede, sokakda, evde, işyerinde, vapurda , takside, camide, salonda herkesin elinde bir telefon...
-İki kişi yanyana gelip bir mesele konuşulamaz oldu. bir garibin , bir bi-çarenin derdi sorulamaz oldu.
-Bir selam , bir hayırlı günler, bir nasılsınız kelamları sanki unutuldu. Herkes kendi sanal dünyasında tek kişilik hülyalarını yaşıyor.
-Camide sünnetle farz arası tesbih söylenir, salavat okunur, kelimei tevhit... çekilirdi.şimdi kametle namaz arası mesajlara bakılıyor.Hocanın vaazını, hatibin hutbesini kim dinleyecek telefonla o vakitleri geçirmek varken!
-Yürüyerek oturarak, kendi kendine sohbet eden , gülen dıştan görünüş itibariyle deliye benzeyen insanlarla dolup taştı toplum.Eğer telefonla uğraştığını bilmeseniz “ Bu manyak kendi kendisine neye gülüyor “ veya “Yanında kimse yok kiminle konuşuyor” dersiniz. 
Bir de otobüste, tramvayda, metrobüste, vapurda kendisine oturacak bir yer bulunca bir yaşlı veya bir bayan için yerinden olmamak için telefona gömülen uyanıklar var. O kadar ilmi bir meseleye gömülmüştür ki başını kaldırıp da etrafına bakacak zamanı bulamıyor kendisinde ! Ya oynadığı oyunun en heyecanlı yerinde veya manitasının mesajına laf yetiştirme derdinde. 
-Gençler başlarını telefondaki sanal dünyadan kaldırıp da dünyaya gerçek gözlerle bakmıyorlar. Hele hele yaşını başını almış hanımların, beylerin sokak ortasında telefona gömülerek yürümeleri var ya hiç de hoş bir manzara arzetmiyor.  
_Yediden yetmişe herkesin elinde bir telefon sokaklar birbirlerinin varlığının farkına varmayan insanlarla dolu.
-Hiç de güzel bir manzara oluşturmuyor...
-Elimde bir yetki olsa herkesin elinden alır o telefonları denize doldururum.
-“Haydin tabii halinize dönün” diyerek.

Nuri Baş
( Telefon Hastalığı başlıklı yazı Nuri Baş tarafından 12.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu