Ufukta Bekleyen Sevgiliyi Düşündüm

 Ufukta Bekleyen Sevgiliyi Düşündüm

 

   Hava açıktı; ufukta batmakta olan kıpkırmızı bir güneş, aşağıda incelmiş bir bulut kümesinin binlerce metre altında koyu kahverengi bir toprak parçası uzanıyordu. Ağaçsız, ırmaksız, dümdüz, kocaman bir toprak, benim içim gibi yalnızlık kokuyordu. Bu içimdeki yalnızlık toprağa daha fazla işlemesin diye dağa vurdum kendimi… Dağın tepesine çıktığımda, rüzgârın serinliği yüzüme çarptı ve içimdeki yalnızlık bir an için hafifledi. Etrafıma baktığımda, sonsuz bir sessizlik ve huzur vardı. Bu sessizlik, içimdeki karmaşayı yatıştırıyor, bana bir nebze de olsa huzur veriyordu. Gözlerim ufka takıldığında, güneşin son ışıklarıyla aydınlanan geniş bir manzara gördüm. Uzaklarda, dağların ardında kaybolan bir yol, belki de yeni başlangıçların habercisiydi. Ufuk çizgisi, gökyüzüyle toprağın birleştiği o ince çizgi, bana umut ve özgürlük hissi veriyordu. Güneşin kızıllığı, gökyüzünün mavi tonlarıyla birleşerek adeta bir tablo oluşturuyordu. Bu manzara karşısında, içimdeki yalnızlık yerini derin bir huzura bırakıyordu.

 

   Dağın tepesinde, rüzgârın uğultusu ve kuşların cıvıltısı dışında hiçbir ses yoktu. Bu sessizlik, bana insanın ne kadar küçük olduğunu hatırlatıyordu. Her nefes alışımda, içime dolan temiz hava, zihnimi ve ruhumu arındırıyordu. Bu anın tadını çıkararak, doğanın kollarında kendimi yeniden buluyordum. Güneşin batışı, beni çocukluğumun sıcak yaz akşamlarına götürdü. O zamanlar, ailemle birlikte bahçede oturur, güneşin batışını izlerdik. Güneşin kızıllığı, annemin yaptığı limonatanın tadını ve babamın anlattığı hikâyeleri hatırlatıyordu. O anılar, içimde bir sıcaklık ve huzur yaratıyordu. Aynı zamanda, geçmişin güzel anılarını hatırlamak, bana geleceğe dair umut veriyordu.

 

    Güneşin batışını izlerken, iç dünyamı saran duyguların başında derin bir huzur geliyordu. Bu an, bana hayatın geçiciliğini ve her anın kıymetini bilmem gerektiğini hatırlatıyordu. Aynı zamanda, içimde bir minnettarlık duygusu oluşuyordu; doğanın bu muhteşem gösterisini izleyebilmek, bana yaşamın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gösteriyordu. Güneşin batışı, içimdeki yalnızlığı hafifletiyor, bana umut ve yenilenme hissi veriyordu. Bu an, bana geçmişin yüklerinden arınma ve geleceğe daha umutla bakma fırsatı sunuyordu. Ufukta bekleyen bir sevgiliyi düşündüm; içim neşeyle doldu. Ancak, aradan yıllar geçti ve o sevgiliye ulaşamadım. Bu düşünce, içimde bir hüzün ve özleme bıraktı. Bekleyişin ve kavuşamamanın verdiği acı, içimde derin bir yara açtı. Yine de, bu anılar ve duygular, bana sevginin ve umudun ne kadar güçlü olduğunu hatırlatıyordu. Her ne kadar o sevgiliye ulaşamamış olsam da, içimdeki sevgi ve umut, bana yaşamın güzelliklerini ve değerini hatırlatıyordu.

 

   Bekleyişin bana öğrettiği en önemli derslerden biri, sabrın ve zamanın gücüdür. Beklemek, bana sabırlı olmayı ve her şeyin bir zamanı olduğunu öğretti. Her ne kadar bekleyiş zor ve acı verici olsa da, bu süreçte kendimi daha iyi tanıma fırsatı buldum. Beklemek, bana hayatın her anının kıymetini bilmem gerektiğini ve her deneyimin bir ders olduğunu gösterdi. Ayrıca, bekleyişin bana öğrettiği bir diğer önemli ders, umudun ve sevginin gücüdür. Beklerken, içimdeki umut ve sevgi, bana güç ve dayanma gücü verdi. Bu duygular, bana her ne olursa olsun, yaşamın devam ettiğini ve her yeni günün yeni bir başlangıç olduğunu hatırlattı vesselam.

Mehmet Aluç


( Ufukta Bekleyen Sevgiliyi Düşündüm başlıklı yazı kul mehmet tarafından 21.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu