Pir Ali ve Akbulut Han Karadağ ve Suludağ arasında bulunan bir köprüden gök krallığının en ucu olan Ay ülkesine Altmış gün yol aldıktan sonra ulaşırlar. Burası Aydınlık vadisi ile Gece Vadisinin sınırıdır. Burada üç küçük krallık vardır. Bunlar Dolunay Krallığı, Yeniay Krallığı ve Karanlık Ay Krallığıdır. Dolunay Krallığı ve Yeniay Krallığı Güneş Han'a tabiyken Karanlık Ay Krallığı Karanlık Prense tabidir.

Pir Ali ve Akbulut Ay vadisine gelince Akbulut Han Yeniay kralı olan Burga ile görüşmek üzere yanına yüz asker ve yüz peri alır diğer periler ve askerler ise Pir Ali ile Birlikte Kraliçe Dolunay'ın yanına giderler. Kraliçe Dolunay Pir Ali'yi Huzuruna kabul etmek istemez. Bu yüzden Veziri Vuri'ye onunla konuşmasını emreder. Pir Ali Vezir Vuri ile konuşur ve Güneş Hanın verdiği görevden bahsederek kendisine ve Akbulut Han'a Gece Vadisine gitmek için yardım etmesini ister. Kraliçe Dolunay bu küçük insanın bu büyük isteğini duyunca onu huzuruna kabul eder ve Akbulut Han'ın nerede olduğunu sorar. Pir Ali Akbulut Han'ın Yeniay Kralı Burga ile görüşmeye gittiğini söyler.

Kraliçe Dolunay Pir Ali'den etkilenir ve onun emrine beş yüz kişilik bir ordu verir ve Akbulut han ve ordusunun Dolunay Krallığına gelince onlara Gece Vadisinin kapısını açacağını söyler.
Vezir Vuri Pir Ali'yi uyararak şöyle der: Gece vadisi tehlikeli ve amansız düşmanlarla doludur. Vadinin Dört şehri vardır bunlardan ikisi Kraliçe Dolunayın ışığını aldığı için Aydınlıktır ama diğer iki vadide tamamen karanlık vardır. Orada insanların ve perilerin korkuları yaşar ve bu korkuları yenemediğiniz takdirde oradan kurtulamazsınız. Vadinin en büyük şehri Kara Kent'tir. Orada Karanlık prens yaşar ve vadinin en karanlık ve en tehlikeli yeridir. Sonra Issız kent var. Orası önceden Güneş Han'a tabi bir şehirdi ve orada Işık Perisi yaşıyordu. Şimdi ise vadiyi koruyan iblisler ve canavarlar orayı mesken tutmuş. Alaca Kent ve Gece kent ise vadinin sınır şehirleridir. Yani Aydınlık vadisiyle sınırları olan ve kısmen aydınlık olan şehirledir. Ama bu şehirde ki aydınlık sizi yanıltmasın çünkü burası illüzyon ve yalan perilerinin yaşadığı şehir olduğu için genelde bu şehirlere giden savaşçılar kolaylıkla kandırılıyor. Vadiye hakim birinin sizinle gelmesi daha iyi olacaktır. Kayın ağacının kovuğunda yaşayan Kara Karga size yardım edecektir. Pir Ali dikkatli olun.

Akbulut Han ve ordusu gelince Pir Ali Kara Karganın yaşadığı Kayın Ağacına gider ve onu ikna edip Gece vadisine geçerler. Üç Gün yol aldıktan sonra önlerine iki yol çıkar. Yollardan biri Alaca kente diğeri ise Gece kente gidiyormuş. Akbulut cesaret gösterip Alaca kente sapan yola girmeye başlayınca Vezir Vuri'nin sözlerini hatırlayan Pir ali bunun bir illüzyon olduğunu anlar ve yolun üzerine su döker ve görüntünün kaybolmasını sağlar. Bu olaya şaşıran Akbulut Han Pir Ali'ye teşekkür eder ve Kara karganın tarif ettiği yoldan giderler. Yaklaşık 3 gece ayı yol gittikten sonra Alaca kentte ulaşırlar. Bu kentin doruğundaki kaleye geldikleri anda Bulut kralı ve babasını görüp onların peşinden giderler. Kara Karga her ne kadar uyarmaya çalışsa da peynirini çalan tilkiyi görünce hemen onu yakalamak için peşinden uçar. Akbulut han Kalenin doğu odasında Pir Ali Kalenin büyük odasına ve Kara Karga'da Büyülü ormana giderler. Ve kısa zaman sonra illüzyon dağılır ve hepsi bir zindanda kendilerini bulur.
( Pir Ali Ve Akbulut 2 başlıklı yazı muhammet-furkan-sayan tarafından 9.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu