Muhalefet bir tepkidir. Bazen siyasilere bazen yaşama ve bazen de kendinize. Muhalefet yapana muhalif derler. 

Ben Necmi Essahlı.  Annemden doğduğum gün muhalif olarak dünyaya gelmişim. Ağlamamışım. Belki de ondandır genelde her şeyi sorgularım ve kuvvetle muhtemel muhaliflik ederim. 

Mesela renkli televizyon inanır mısın hala almadım. Neymiş efendim renkli yayın özelliği varmış. Kardeşim bırakında renkleri hayalimizde kuralım. 

Ya da telefon. Zar zor bir tane tuşlu aldım mübarek taş gibi taş. Kavgaya, köye, inşaata gidilir ama gel gör ki şu embesil icadı tuşsuz telefon elinden kayınca yıldızlar kayar aslında cüzdanında. 

Bak birde doğum günü var. Ulan doğalı 50 yıl oldu bayatladın ne kutlaması. Doğdun peki ne oldu. Yaş almak marifet mi şimdi. O zaman Happy Birtday To You Karga demeli. Nede olsa dedeni görmüş, babanı tanımış, sana gak demiş belki de çocuğuna kış diyecek. 

Bak birde sosyal medya denen bir yer aman hiç sorma orayı. Dünya ayaklanıp oraya gitmiş. Necmi biz gedeyoz diyen olmamış. 

Döner yiyelim dedi geçenlerde biri. Allah dedim hemen gidelim. Kola, Buuble Tee, Milkshake, bunlar ne yahu Ayran yok mu ayran. adam geldi menü verdi. Bazuka ne o Silah dükkanı mı burası. Zurna yok galiba enstrüman dükkanı.  Çedar medar dedi sos dedi Tavuk dedi. Yahu dönercide tavuğun ne işi var. Muhalif olma dene dediler. Yapmayın kuzulara haksızlık olur bu dedim ceketimi alıp hemen Kuzu döner yemeye gittim. Tavuktan döner mi olur dedim. Sucuk döneri görünce Tavuk mantıklı dedim. 

denemek istemedim yeniliği zor gördüm. Farklı doğdum farklı yaşadım aynı öleceğim. 
( Muhalif Necmi başlıklı yazı muhammet-furkan-sayan tarafından 14.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu