Ben Öğreniyorum Çocuklar
Bugün koro çalışmasından dönerken, içimde uzun süredir düşündüğüm bir şeyi daha net gördüm. Bazı anlar vardır, insanın sadece yaşadığı değil, aynı zamanda kendini de tanıdığı anlardır.
Bir süredir üzerinde çalıştığım bir şarkı vardı. Onu sadece beğenmedim; hikâyesini öğrendim, sözlerini ezberledim, nasıl söylemek istediğimi düşündüm. Kendi sesimde bir karşılığı olduğunu hissettim. Bu yüzden onu “benim solom” olarak gördüm. Bu, dışarıdan bakıldığında basit bir istek gibi görünebilir ama benim için emek ve hazırlıkla oluşmuş bir niyetti.
Çalışma sırasında bu fırsatın bana geleceğini düşündüm. Fakat süreç farklı ilerledi. O an fark ettim ki, bazı şeyler sadece hazır olmakla değil, aynı zamanda kendini doğru şekilde ifade etmekle de ilgili.
Ders sonunda hocama nedenini sorduğumda “hatırlatsaydın” cevabını aldım. Bu cümle beni önce üzdü. Çünkü insan emek verdiği bir şeyin karşılık bulmasını ister. Ama sonra şunu düşündüm: Sadece istemek yetmiyor, bunu görünür kılmak da gerekiyor.
Bu deneyim bana bir şeyi daha öğretti. Benim bir yaklaşımım, bir tarzım var. Yazarken, düşünürken, bir şeye emek verirken bunu fark ediyorum. Ve bu tarz zamanla oluşmuş bir yol aslında. Şimdi yaptığım şey de bu yolda ilerlemek.
Bazen insanlar, bir şeyi ne kadar istediklerini içlerinde taşırlar ama dışarıya yeterince göstermeyebilirler. Ben de bunu öğreniyorum.
Eğer bir gün bu satırları çocuklarım okursa, bilsin isterim: Hayatta her şey hemen gerçekleşmez. Ama emek, ısrar ve kendini ifade etme biçimi çok şey değiştirir. Bazen sadece hazır olmak yetmez; hazır olduğunu göstermek gerekir.
Ben bugün bunu öğreniyorum.
Ve yoluma burada devam ediyorum.
20 Nisan 2025
H. Çiğdem Deniz
(
Ben Öğreniyorum Çocuklar başlıklı yazı
çitlembik tarafından
21.04.2026 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.