Öbür Tarafa Gittim Geldim
Bazen insan sadece biraz "iyi hissetmek" ister. Hani o günün bütün yükü omuzlarınıza biner de, suyun her şeyi akıtıp götüreceğine dair saf bir çocuk masumiyetine sığınırsınız ya, işte öyle bir niyetle girdim banyoya. Zaten hafiften bir halsizlik vardı, "Sıcak su iyi gelir" dedik; meğer o sıcaklık beni bu dünyadan tamamen koparmaya yeminliymiş.
İşin aslı, her şey o suyun altında dakikalar içinde sinematik bir gerilim filmine döndü. Önce gözlerimin önündeki perde indi; öyle yavaş yavaş değil, bir şalterin hırsla indirilmesi gibi. "Eyvah" dedim, "senaryo şaşlıyor." Ardından omuzlarıma tonlarca ağırlık çöktü. Bırakın kolları kaldırmayı, omuzlarımı milim oynatamaz hâle geldim. O an vücudumun yönetim merkeziyle bütün bağlarım koptu sanki.
İç sesimle dış dünyam arasında incecik bir ip kaldı:'' Eğer şuraya yığılırsam, şu seramiklerin sivri köşesine kafayı çarparım, haftanın magazin haberi kesin ben olurum.''İşte o saniyede, insandaki hayatta kalma güdüsü mihenk taşına oturdu. Gözler sıfır, kollar kilitli; ama ne yapıp edip o duşakabinden dışarı atmam lazım kendimi. Sürünerek mi, ruh gücüyle mi bilmem, bir şekilde attım dışarıyı.
Dışarı çıkınca tehlike geçiyor mu? Ne gezer. Islak hâlde üstümü giymeye çalışıyorum; bir yandan içimden "Allah'ım bayılmayayım, daha yapacak işler var" diye dualar ediyorum, diğer yandan her zamanki gibi kendimi alaya alıyorum. "Aferin Didem, dramatik bir bayılma sahnesi için harika bir mekan seçtin" diye kendi kendime söyleniyorum. İnsan hem canının korkusunu çekip hem de kendi trajikomikliğine nasıl gülebilir ki? Sadece o an, o halim bana çok absurd geldi.
Neyse, bir şekilde o banyodan çıkmayı başardım ve kendimi yatağın kollarına attım. Yatağa uzandığım o ilk saniyede yorganın altına girmek değil, sadece "yaşıyorum ya" hissi vardı.
Şimdi düşünüyorum da; insan bazen hayatın koşturmacasından o kadar yoruluyor ki, beden "Bana mısın?" demeden sinyal vermiyor. Sıcak su bile bazen düşman olabiliyor insana. Velhasılkelam, duş almak için girdiğim banyodan az kalsın müfettiş raporuluk bir vaka olarak çıkıyordum. Sıcak suyun şefkatine sığınalım derken, omuzlar kilitlendi, vizyon kapandı, bilet az kalsın yanıyordu. Şükür ki sağ salim buradayız, ama bir süre banyoda sıcak suyun derecesine bakarken iki kere düşüneceğim kesin:)
Allah’a hamd olsun sağlık sıhhat önemli , neşenizi de şükrünüzü de ihmal etmeyin.
İyi günler dilerim
Didem Sevim Çapkurt
-
Yorumlar, Tebrikler ve Beğenenler
- Yorumlar 1
- Yorum Yaz
- Tebrikler
- Beğenenler
- Popüler Yazıları
Yorum yazmak için giriş yapın.