Dünya hayatında Salih amel işleyip, ALLAH’ın emirleri doğrultusunda yaşayan ve nehiylerinden şiddetle sakınanların, ahiret yurdunda mükâfat olarak varacakları, karşılık alacakları, Peygamberlerin, Salihlerin, Sıddıkların, Şehitlerin, Evliyaların, Meleklerin akla hayale gelmeyecek kadar çeşitli ve sayamayacak kadar çok nimetlerin bulunduğu mükemmel bir mükâfat yeridir Cennet.

     Cennete girebilmek ve tüm bu güzelliklere kavuşabilmek için dünya hayatı iyi değerlendirilmeli ve ALLAH’IN emretmiş olduğu çizgide Salih bir hayat yaşamaya çalışılmalıdır.

      İnsanlık tarihi boyunca gönderilen tüm Peygamberler, Kitaplar ve Dinler hep ALLAH’IN emirleri ve nehiyleri doğrultusunda bir hayatı yaşayıp öldükten sonrada kendileri için özel olarak hazırlanmış, ALLAH’IN en büyük nimeti olan Cennete girebilmeleri içindir.

      CENNET; En kıymetli ve en süslü mücevherlerden yapılmış, büyük, yüksek ve sanatın zirvesinde ki sarayların bulunduğu, bunları dört bir yandan kuşatıp her zaman taze ve yeşil olarak kalan, ağaçlarında akla hayale gelmeyecek meyvelerin bulunduğu, her türlü çiçeklerle süslenmiş bahçeler ve bu bahçelerin arasından akıp giden süt, bal, cennet şarabı ve zemzem nehirlerinin bulunduğu mükemmel yerdir.

      CENNET; Kendisini hak edip o nimetlere kavuşanların sonsuz saadet ve sınırsız selamet sahibi oldukları, belli araklıklarla Rab’lerini gördükleri, O’nun mükemmel güzelliğiyle hayat bulup gerçek kurtuluşa erdikleri en kutsal mekândır.

      CENNET; Dinleri, vatanları, bayraklar sancakları, ırz ve namusları yani tüm bu değerleri uğruna şehid olanların ALLAH’IN sonsuz ve sınırsız nimetlerine kavuşacakları en güzel nimet ve ikramların bulunduğu yerdir.                                                                                                                                                                                  CENNET;İyiliği şiar adinen, iyilerle beraber olmayı, her zaman her yerde ve herkese iyiliklerde bulunmayı amaç haline getiren, kötülerden ve kötülüklerden uzak durmaya çalışan iyi kulların ve iyi olanların ahiret te varacakları, iyilik ve güzellikler bulacakları, iyilerle beraber olacakları en iyi, en güzel ve en mükemmel yerdir.

    CENNET; İbadetlerini yapan, dürüst davranan, haramlardan ve hilelerden uzak duran, yanlış tartmaktan, yanlış yapmaktan ve yanlış hesaplamaktan şiddetle sakınan, her şeyin en doğrusu yapmaya çalışan, yaptığı işin başında ve sonunda her zaman ALLAH’IN rızasını gözeten en doğru insanların ahiret yurdunda en doğru olanlarla beraber olacakları en doğru yerdir.

   ALLAH BU MÜKEMMEL NİMETİNİ HAK EDEN KULLARINDAN EYLSİN…

                    

( Cennet Cennet Dedikleri... başlıklı yazı S.ULUPINARLI tarafından 3.01.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.