ODİSSE ( veya ODYSSY ) : Orta Doğuda İngilizlerin Savaş Senaryoları

Ortadoğu ve Afrika tamamen Avrupa’nın pazarı iken, bu gün adı geçen yerler Türkiye’nin pazarı haline gelmeye başlamıştı. Bir süredir bu hale İngiltere, Fransa ve onun dölü Amerika, buna fazlasıyla gıcık olmaktaydı.

Türkiye iç işleriyle uğraşmaktan daha çok dış işleriyle uğraşır hale gelmişti. Bu Avrupa için kabul edilebilir bir şey değildi. Gerçi verilen yüz yıllık süre doluyordu ve Türkiye’ye yine bir şeyler oluyordu. Bu ise Avrupa’nın ve özellikle İngiltere’nin sinir uçlarına dokunmaktaydı.

Türkiye’nin yeniden bir parlayan yıldız olması istenmemektedir. Türkiye seksen beş yılda Afrika’da 15 elçiliği varken, son bir iki yıl içinde 22 büyükelçilik açmıştır. Türkiye, son sekiz yılda birçok taşı yerinden oynatmaya başladığı unutulmamalıdır.

Düne kadar komşularıyla sanal düşmanlık duvarlarıyla örülen Türkiye, birkaç yıldır yürütülen politika çalışmalarla bu duvarlar bir bir yıkılmaktadır. Kaldırılan vizelerle de gidiş-gelişler otobana dönüşmekte, Türkiye hızla büyümektedir.

Müslüman ülkeleri bir uşak, kendilerini de efendi gördükleri bu coğrafyayı diledikleri gibi evirip çeviriyorlardı. Baktı uşaklar uyanıyor ve ellerinin altından kaymaya devam ediyor. Buna bir dur demenin zamanı gelmişti. Avrupa, Afrika’daki sömürgelerinin sona ermesine fırsat vermemek için her yolu deneyecek ve her muameleyi mubah görecektir.

“Uzun ve serüvenli yolculuk” anlamına gelen Odyssy ismiyle de “operasyon uzun ve maceralı” geçecek savaşa isim babalığı yapmaktadır. Tv’lerde adına “Odisse” adı verilen bu operasyonun asıl amacı tamamen Türkiye’ye yöneliktir. Fas, Tunus, Mısır, Libya ve sırada bekleyen diğerleri bu işin sadece bir uzantısı ve oyun sahasıdır. Diken battığı yerden çıkar. Odisse’nin bende uyandırdığı mana ise “Orta Doğuda İngilizlerin Savaş Senaryoları” dan başka bir şey değildir.

Bu gün Türkiye’nin pazaryerleri savaş alanına çevirerek, kendilerine göre yeniden dizayn etmeye çalışmaktadırlar. Aksi takdirde Türkiye’ye diş geçmeyecek kadar güçlenir ise Avrupa’ya ne olur? Ve çıkarları nerelerde olur? Bu hesabı, göz ardı etmeyin…

Düne kadar her şeyi Türkiye’ye kakalıyorlardı. Onun için Türkiye’nin yaşı kurumuyordu. Araplara gidip fitne fesatlık pompalayarak Türkiye’yi karalıyorlardı. Türkiye’deki uşaklarına da, “Araplar sizi arkadan vurdu” diyen yine bu alçaklardı. Arapları silahlandıran, Arap kıyafetleri içinde Osmanlıya diz çöktürmeye çalışan İngiliz ajanları değil miydi?

Dün belki birçok şey kapalı kapılar ardında oluyordu. Mevzular da halka inmiyordu. İnternet denilen nesne ile dünya evlerin içine kadar girdi. Artık bireyleri kimi tutabilir, kimi engelleyebilir ki?

Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde Abd, Fransa ve İngiltere tarafından toplum mühendisliği uygulanmaktadır. Domino etkisi diye bir şey yoktur. O bir hikâyeden ibarettir. Hatta toplum mühendisliği uygulayanların bir prezervatifinden başka bir şey değildir.

Batının demokrasi diye bir derdi yoktur. Sadece ve sadece tuli emelleri vardır. Yani çıkarları vardır. Gerisi tamamen teferruattır, araçtır. Velev ki dinleri bile olsa…

Dün bir şeyler satmak için Kaddafi’nin elini, eteğini öperek her türlü silahı satanlar onlar değil miydi? Verdikleri silahları bu gün bombalayarak yok etmeye çalışan, yine ikiyüzlü bu alçaklar değil mi? Yüzünüze ayrı konuşurlar, arkanızdan ayrı konuşurlar… Bu asırlardır onların kalıtımsal genleridir. Bu genlerinin değişmesi de mümkün değildir.

Daha önce altını çize çize “Arka Bahçede Bir Şeyler Oluyor” adında bir makale yazmıştım. Doğrudur. Son yıllarda arka bahçede bir şeyler oluyor.

“Türkiye’de Eksen Kayması Var”, “Yeni Osmanlı” zırvalarını dünyaya pazarlayan alçakların başında İngiltere, Fransa ve tüm ülkelerin renkli ve büyük medya sahipleri olan Siyonistler vardır. Dün Osmanlı İmparatorluğu haritasını paramparça edip yırtan çıbanın başı İngiltere’ydi. İngiltere ile birlikte Anadolu’ya saldıran Fransa ve İtalya değil miydi?

Yüz yıl geçti ne fark etti? Hiçbir şey… Orta Doğuda ve Afrika’da dün kendi elleriyle diktikleri uşak ikonlarını yıkarak yerine yenilerini koymak üzere faaliyettedirler.

Yeryüzünde İslam’a İngiltere’den daha büyük bir kin ve düşmanlık besleyen, aynı derecede ikinci bir ülke yoktur. Türkiye’nin ab’ye girişini destekler gözükse de, perde gerisinde tam aksine hareket eder. Yüz yıl geçti, yine İngiltere iş başında… Bir Yahudi anneden doğan Sarkozy şamar oğlanı olsa bile… Günü ve saati geldiğinde, aynı deliğe …şey ederler…

Bush’u eleştiren Obama’nın ondan ne farkı vardır? ‘Yumşak atın çiftesi sert olur’ atasözümüze Obama gayet münasip düşer… “Irak’ta, Afganistan’da ne işimiz var” diyerek, Blair’i tahtından eden meczup şimdi aynı işi bu gün Libya’da kendisi yapmaktadır.

Libya’da ki isyancıları resmen tanıyan Fransa ve İngiltere, Libya’yı ikiye bölmek üzere fitne tohumlarını uygulamaya sokmuşlardır.

Son birkaç yıl içinde Kaddafi’ye üç beş milyar dolarlık silah satan İngiltere, Fransa, İtalya ve Amerika; bu gün verdiklerini yine kendi elleriyle yok etmektedirler. Tamam, Kaddafi’nin bir Firavundan farkı yok, kabul ettik. Fransa, İngiltere, Amerika ve İtalya’nın firavundan ne farkı var?

Gidenler ne Binali, ne Mübarek, ne Kaddafi’dir. Yıllardır dişiyle, tırnağıyla kazıyarak bir yerlere gelen Türk ticaretinin, Türk ihracatının bitirilmesine, bağlarının kırılmasına darbeden başka bir şey değildir.

Batının bir hesabı olsa da, doğunun daha ayrı bir hesabı olmalıdır. Ayrıca Allah’ın da bir hesabı var. Yatıp uşaklık ederek de işi Allah’a havale etmek ise ahmaklıktan, inanın kendi kendine ihanetinden başka bir şey değildir.

Ey Türkiye Uyanık dur! Ona göre gardını al… Uzun ve maceralı yeni bir süreç başlıyor…
Ant - 180311
( Şafak Operasyonu - Odisse başlıklı yazı KOCAMANOĞLU tarafından 26.03.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu