Türk isem bundan sana ne.
Kürt isen bundan bana ne.
Alman isen, Rus isen bundan ona ne ?
İnsan isen ırkın neymiş kime ne ?

     İnsan olarak belki de en yoz dönemlerimizden geçiyoruz. Hatırlarsınız; Orta Çağ Avrupası'nda dönen olayları. Zengin, fakir, köle durumlarını. İnsanlar insanlıklarını dilediğince yaşayamadılar. İnsanlar belki de insan olduklarını bile anlayamadılar. Şimdi ben yabancı insanlara Türkiyeliyim dediğimde, neden beni toplama fikirlerle yargılarlar? Yabancı insanlarıysa ben neden toplama sözlerle yargılarım? Hiç düşündünüz mü bunları? Ne kadar ilerideyiz teknolojide, ne kadar medeniyiz dünya üzerinde... 
     Her dönem, her yüz yılda baklavanın adı değişiyor. E insan egosu, yetinmezliği, üstün olma çabası tadı güzel bulunca afiyetle yiyor. 
     Duyuyorum bana Ortaçağ deme diyenleri içinizden. Ne oldu Osmanlı'da hep mükemmel mi yaşadı? Ne oldu da koca imparatorluk çöküşe geçti? Yoksa küçük mü gördük diğer insanları! Para basıldı, mertlik bozuldu. Tarih yazıyor rüşvetten kimler zengin oldu? Çok mu farklı olduk yani Avrupa'dan? Oluşmadı bir sürü tabaka kimse anlamadan? E diyorum ben sana bir dinle beni de bir anla.Kırıldı geçti dünya. Savaş üstüne savaş, kin üstüne kin... Kim ne kazandı söyle bana!

Müslüman isem sana ne.
Hristiyan isen bana ne.
Ateist isen, budist isen, fasulyeye tapar isen ona ne?
İnsan isen dinin neymiş kime ne ?

     Din dediğimiz olguya genel olarak bakarsak, tarihte savaşların en büyük içeriklerinden  biri de dindir. Hatta ve hatta günümüzden yüz yıl geriye gittiğimizde neredeyse bütün savaşlar din üzerinden yapılmıştır. Yok biz hristiyanız birlik olalım, yok biz müslümanız birlik olalım. E hadi ne yapacağız? Savaşalım da üstün olanın dini daha büyük sayılsın. Yok öyle bir dünya! Sana inanç olarak öngörülen şey bunu mu ifade ediyor? Şöyle bir ölçüp biçelim. Nedir insanı en büyük tahrik eden şey? Tabi ki de inanç ve özgürlükleri. Biz bi inanç üzerinden yürümeyi deneyelim bakalım neler olacak? Neler olmadı ki? İnsanlar üzerine nakışla işledikleri inançları uğruna savaştıklarını sandılar. Ama çoğu zaman yanıldılar. Biri birinin köpeği oldu istemeden. Araştırmadı, sormadı, aklı olduğunu unuttu ve fiziğiyle savaştı. O da yetmedi aldı kalemi eline alim diye çıktı sokağa, ne işledilerse beynine aynısını yansıttı.
     Sözde müslüman ülkemizin sözde müslümanları şimdi beni eleştiriyorlardır. Onlara şu örneği vereyim. Hz. Muhammed döneminde; bize öğretilen savaşların hepsi din uğruna değil miydi? Peki müslümanlığa savaş açanlar, gerçekten müslümanlıkla mı savaştılar ? Yoksa neden bizim kavim değil de sizin kavim öncü mü dedi birileri! Peki şunu da sorarım sana. Hz. Muhammed'in yol göstericiliğine inanan insanların hepsi mi, gerçekten onun yol göstericiliğine inandı? İnansaydı elbette hepiniz cennete gideceksiniz denmez miydi! Bunlar basit sorular, cevapları da basit. Sadece kafada bir yargılama yapmak gerekiyor, öyle değil mi ?
      Ben sonuca varayım daha fazla bekletmeden. İnsanlar doyumsuzdurlar. Dinmiş, dilmiş, ırkmış, renkmiş hepsi hikaye. İnsan önce kendi içindeki savaşı kazanmalı. Benim diyen insan bile bir gün kendine yenik düşebilir. 
     Bazılar ise dünya barışını istemezler. Bunun farkına varmak da gerekir. Bu mümkün olsa şahane. Ancak bazıları dünyayı yanarken görmeyi sever.
 

( Din Ve Irk Üstünlük Mü Sağlar başlıklı yazı Ahmet Öztürk tarafından 21.11.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.