Tarihimiz gerçek mi yazımda söylenti tarihimizle, resmi tarihimizi çok güzel bir şekilde dersimizi işledik. Katılan bütün yazarlara teşekkürlerimi sunuyorum.

Benim burada tarihi yargılamak gibi bir niyetim yoktur. Hem benim haddime mi. Ben bu konuda ilim yapmış sayılmam. Çok okumak veya araştırmakla ilim yapılmaz diye düşünüyorum. Değerli tarih hocalarımın katkılarıyla kafamın içinde ki çözülmemiş sorulara cevap arıyorum.

Hepimiz insanız.Her konuda fikir alış verişlerimiz olmalı.Herkes ayrı düşünebiliriz. Zaten bu doğanın kanunu. Önemli olan anlaşabilmek.

Bu doğrultu da kimsenin kalbini kırmadan kafamın içini kurcalayan milyonlarca soruların cevaplarını arıyorum. Bana yardımcı olacak herkese de en içten duygularımla teşekkürlerimi bir borç olarak algılıyor ve hürmetlerimi sunuyorum.

Değerli hocam Ayten DİRİER'in ellerine sağlık olsun. 1.İnönü savaşı ile ilgili tüm detayları aktarmıştır. Savaşın bilgilerini baştan aşağıya tekrar okudum.İngiliz, Yunan ve bizim kaynaklarımızda belirtilmiştir. Ortada öyle bir durum var ki, o an her yönüyle düşman bizden üstün, bizim de daha düzenli bir ordumuz yok. Ordunun kurulma aşamasında olduğumuz bir dönem. Birde başımızda başka bir bela daha var. Yani benim anladığım her yönüyle mağlup olmamız, darmandağın olmamız içten bile değil.

Nasıl oluyor da Yunan ordusu cepheden çekilmek zorunda kalıyor.?

Benim de anlattığım gibi değil ise bunun başka bir sebebi olması lazım, tarihimiz söylenti tarihini yazmıyor ve kabul etmiyorsa bana bunun başka izahı neyse anlatacak olan var mı.?

Şayet doğru ise bu sefer neden tarihimizde söylenti olarak geçiyor.?

Çekindiğimiz, korktuğumuz bir durum mu var.?

Böyle bir durum var ise bir vatandaş olarak benim öğrenmeye hakkım yok mu.?

Cevap bulamadım mı , ister istemez boşluğa düşüyorum.

İsterseniz gelin hep beraber şu tarihimizi doğru analiz ederek geleceğimize doğru dürüst bir tarih bırakalım. Olmaz mı ?
( 50- Tarihi Doğru Analiz Etmek başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 14.01.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.