1 55- Geleceğimden Korkuyorum
Milletin bıkmayacağını bilsem her yazımı tarih ile ilgili yazarım. Sizlerden ricam bu adam kafayı taktı tarihe demeyin. En çok önem verdiğim konuların başında tarih gelir.

Anket yapıyorsun çok acı bir olay çıkıyor ortaya. Tarihini bilmeyen çocular bizim çocuklarımız.

Her tenefüs okul bahçesinde çocukları seyrediyorum. Küfür eksik olmuyor dillerinden. İtişmeler, kavgalar. Hareketlerinden açıkca belli oluyor erkekler memati, kızlar manken, şarkıcı meraklısı.

Okul girişinde dikiliyorum. Çocukların tam okuldan çıkacağı vakit kapının önüne araçlarını park eden vatandaş. Yaya geçidi olsa ne yazar olmasa ne yazar. Çocuklar dışarı nasıl çıkacak umrunda değil. Üç aydan beri her gün söylesen bile umurunda olmayan bir zihniyet.

Araştırma yapıyorsun bir yılda görülen boşanma davası 2452.Bunun 1867'sine mahkeme karar vermiş, eşler boşanmış. Geri kalan davalar devam ediyor. Boşanma sebeblerin başında ise anlaşmalı boşanma.

Yine araştırma yapıyorsun işi olsa bile anne-baba takviyesi ile geçinmeye çalışan aileler. Her iki eşin de mecburen çalışmak zorunda bırakıldığı bir sistem.

Emekli olmuş, yaş 60'ı bulmuş, ikinci bir işte çalışmaz ise aç kalmaya itilmiş insanlar.
Say sayabildiğin kadar.Bu ülkede olumsuzluklar aldı başını gidiyor. En çok tuhafıma giden ne oldu biliyormusunuz. Geçen yıl kurban bayramına iki gün kala komşunun biri evin zilini çaldı. Kapıyı açtım. Elinde bir kap vardı. "Bunda biraz et var yersiniz." Bende "ne eti bu" diye sorduğumda. "Geçen yıl kurbandan kalma, yine kurban keseceğiz". Komşuluk değerimiz bitmesin, küsmesin diye kabı aldım. Komşu gitti. Hanım "nedir elinde ki" diye sorunca, "sakın açıpta bakma, hemen git çöpe at, Allah inşallah günah yazmaz" Bu nasıl müslümanlık. Aklımı kaybedeceğim.

Bu millete ne oluyor böyle. Bakıyorsun namaz da kılıyor. İnanın korkmaya başladım. Bu kadar da olmaz.

Elimden geldiği kadar çevreme faydalı olmaya çalışıyorum. Okumuş insanlar da yolunu şaşırmış ise...Televizyonlarda hep vurdulu kırdılı flimler oynarsa.. Öğretmenlerin elini kolunu bağlayıp çocuklara bağırmayı bile yasaklanırsa. Meydana gelen olaylarda şikayet konusu olursa işlem yapılırsa..

Kusuruma bakmayın ama yakında kafayı yemesem iyi. Yoksa ben mi yanlış düşünüyorum. Hani derler ya bu dünyanın çivisi çıkmış. Bu yüzden korkmaya başladım. Ne olacak bu insanların hali. Geleceğimiz çok büyük tehlike altında bu yüzden geleceğimizden korkuyorum.

Allah sonumuzu hayır eyleye...

17.01.2010
( 55- Geleceğimden Korkuyorum başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 17.01.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.