1 Deneme Deneme
Nedenler kimlik bunalımının sonucu yansıyan bitmişlik mi yoksa.Bazan ötelenmiş hisseder kendini insan, tüm arkaik yaşamların duygudaşlığına bakınca.Kimi aşk demiş tensel,bedensel arzuların alazına...kimi sevda.

Bazan yitikler denizin maisinde bazan da göğün uçsuz bucaksız mavisinde.Kuş olur kanatların özgürlüğünce...Ceylan sekmesi ,dağların yeşilinde...
Mana ararız maddenin bilmem kaç türlü halinde.Taş olur vefasızlık yürekler aymazlığında.Kardelen renginde yineler yeniler ve üşümüşlük.

Tabiatın her rengine bürünür hasretler kimi üşütür ,kimi ısıtır,yakar bazan.Adına da diyiveririz hazan...Ya yeşiline düşmüşse bir çiğ damlası hangi yürek burkulmaz ki,cama düşen buğuya...

İşte budur nedensizlik ,kimliksizlik.Belki de kendisi tabiatın kurulu nizamı...
,,,,,,,,
Evet,yazdım düşünmeden hem de ,hani bazan içinizde kopar da bir fırtına susarsınız...Oysa anlatabilseniz ne sayfalar alır ne de dinleyecek yaran kalır.Öyle dolusunuzdur da tek siz öylesiniz sanırsınız .Oysa şöyle bir derinlere dalabilseniz etrafınızdaki kişi ya da kişiler olabilseniz neler vardır görmekten korkacağınız da şükredeceğiniz.İşte öyle bir anımda;okuldayım malum lise öğrencilerine böyüklerimiz iki ay önceden okulu bırakma izni verdi.Üniversiteye hazırlansınlar diye.Nasıl bir mantıksa! Eğitim -öğretim okulda verilir diyen böyüklerimiz herhalde yanıldık dememek için böyle bir uygulama başlattılar.Neyse onu sorgulamak değil elbette gayem.

Gayem okulun kimsesizleştiği bu anda ki tamamen son sınıflara giren bende bir duygu yoğunluğu olmuştu Bunu paylaşmaktı belki de...Okulda yazı yazmak gibi bir lüksüm olmadığı için kıvrandım durdum bir aşk acısı gibi dayanılmazdı hissettiklerim.O anda yanıbaşımda beliren okulumuzun yirmi beş artı kıdemli öğretmenlerinden biri vardı,meraklı biraz da.Ama solgun,bitkin bir çehresi vardı bugün.Dün biraz konuşmuştuk da annesi için kaygılıydı.Galiba son saatleriydi,ümitsiz konuşmuştu da mezar yeri bulmak için çırpınıyordu.Bugün daha durgun ve ağzını bıçak açmıyordu...Dikkatini çekmişti okuldaki diğer öğretmenlerin.Sordular ,sustu...

O anda müdahil oldum olaya ve arkadaşlara kopye verdim adeta.``Arif hocam,annenin durumunda bir değişiklik var mı diye.``Yok diyebildi sadece.
Gözleri buğuluydu,konuşamıyordu.Annem aklıma geldi benim de içim burkuldu o ara.Aynı duyguları kaç kez yaşamıştım.Öldü diye mezarını bile kazmıştık da öldürmeyen Allah öldürmüyordu.
``Allahtan ümit kesilmez be hocam.``diyebildim o ruh halinin sararttığı ,durgunlaştırdığı koca adama.
( Deneme Deneme başlıklı yazı Lütuf VELİ tarafından 22.05.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.