Kimine göre ``ikinci ağız pamuğun`` ekilmemesi gerek huzur için...kimine göre ``Ekmek bulamıyorsa pasta yemeli halk.``
Oysa eğitim olmazsa olmazlarımızdandır.Gerçi bir bakanımız da okullar olmasa ülkeyi yönetmenin kolaylığından bahsetmişse de bunu latife olarak almak istiyoruz...

Bir ülkenin kalkınmışlığı,gelişmişliği;dahası medeni uluslar arasındaki yeri eğitimi ile ölçülür.Şükür ki bunca olumsuzluklarına rağmen eğitim alanındaki yerimiz yadsınamayacak derecededir.Yeterli mi,elbette ki hayır...

Bir eğitimci olarak gelişmeyi yeterli bulmasam da inkar edemem.Öğretmenliğe başladığım 86 yılını ve dahası öğrencilik yaptığım yetmişli yılları düşününce bu gelişmeyi daha net görebilmekteyim...Belki de en sevindirici yanı kalabalık sınıflar(70-80 kişilik )artık yok ülkemin en doğusundan en batısına.Teknoloji hakeza artık okullarımın klavyesine düşmüş bilgisayar ve teknoloji sınıfları geleceğin Türkiyesini yaratmak için var.

Güllik gülistanlık değil elbette ülkemin olmadığı gibi eğitimi de...Ancak şurası da unutulmamalı ki;Doğu toplumlarında bir takım alışkanlıkları kırmak kolay değildir.Türk toplumu da herne kadar yönünü batıya dönmüş olsa da kültür olarak doğuludur.Bu nedenledir ki eğitimimiz batılı bir toplum gibi dinamik değildir.

Birçok aksamalarına eksikliklerine rağmen başlayan süreç toplumun aydınlanma yolunda ümitvar olduğunu gösteriyor .Sabahın alacasında anneler babalar bir telaş içinde.Gözünü ovuşturan çocuklar bir telaş içinde.Geleceğin nesillerini yetiştirme hayalleri kuran öğretmenler bir telaş içinde...Kısaca bugün Türk milleti bir telaş içindeyse bu ,açılım saçılım sürecinde bulanan zihinlerin aydınlık geleceğinin müjdecisi değil mi ?

Bugün eksikleriyle gedikleriyle bir eğitim -öğretim sürecini daha başlatıyoruz ülkeme ,milletime hayırlı olsun.
Yarınlar kavgasız,kaygısız...yarınlar sizindir çocuklar.
( Okullar Açıldı ! başlıklı yazı Lütuf VELİ tarafından 2.10.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.