Geçmişte yaşanmış anılardan, unutulmaya yüz tutulmuş, hele şimdi ki gençliğin çoğunun hoşuna gitmeyecek bir türkü, bir şarkı televizyonda çıktığında insan bir tuhaf oluyor.
 
--Allah Allah ben bunu bir yerden hatırlıyorum
 
Biraz daha dikkatlice dinlersin.
 
--Vay be bu bizim aşık Nurşani'nin oğluymuş
--Abdullah Papur'un oğlu galiba
--Bir zamanlar bir türkü vardı, bu zamana kadar televizyonlarda hiç duymadım
--Yahu bu bizim Saffet Genç değil mi, saçları bembeyaz olmuş
--Gençliğinde ne türkü söylerdi şimdi çok göçmüş
 
Gibi hem duygulandırıcı, hem de sevindirici bir tuhaf aleme dalarım. O an başka hiç bir gürültü olmasın isterim. O türkü söylenip bitene kadar o geçmiş günleri bir daha yaşamak anılara saygımdan dolayı yad etmek istiyorum.
 
Babalarının anılarını yaşatan bu evlatlara da inan çok teşekkür ediyorum. Belki de babalarını canlı olarak dinlememiş olanlarda vardır içlerinde. Hatırladığım kadarıyla Engin NURŞANİ'nin babası rahmetli oldu. Abdulah PAPUR ise 1977 lerde İstanbul'u kasıp kavuruyordu. Sefiller diye bir türküsü vardı. O türküyü bir de ondan dinlemek vardı. Ne oldu ise sahnelerden uzak durdu. İzzet Altınmeşe daha sonra Sefiller diye bir plak çıkartmıştı. Papur'un da oğlu Ercan PAPUR şimdilerde sahnelerde boy gösteriyor.
 
Mahmet Bozdoğan nerdesin. Ey gidi Bedia Akartürk çek şu gayri dayanamam ben bu hasrete türküsünü de kulaklarımın pası gitsin. Hangi birini anlatayım. Hepinizi çok özledim.
 
Nerde eski türküler, eski sanatçılar. Aldı mı eline mikrofonu sabaha kadar. Ne yorulmak bilirler, ne de yeter artık demezler. Saffet abi hatırlıyormusun sabaha kadar ağabeyimin düğününde kemençe çalmıştın. Bizim köyde ki insanlar da şaşırıp kalmıştı.
 
--Yahu nereden buluyo bu kadar sözleri
--Adamın başından başlar tırnağından çıkıyor
 
Hey gidi eski günler, şimdi nerdesiniz
 
09.10.2010    
( 320- Eski Türküler, Eski Sanatçılar başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 9.10.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.