Son zamanlarda sitemizde yazılan yazılara öyle yorumlar yapılıyor ki sanki birileri ortaya tartışma platformu yaratmaya çalışıyor. Bir de yorumların ayarı da kaçmaya başladı. Bakın arkadaşlar burası hür düşünen insanların yeridir. Herkes istediğini yazacak veya söyleyecektir. Zaten amacını aşan kişiler yazdıklarından sorumlu tutulacaktır. Site yönetimi de bu tür zararlı yazıları değerlendirmesini yapıyor.
 
Burada esas olan veyahut yapmamız gereken biraz daha birbirimize anlayışla davranmalıyız. Eğer ortada yalnış yazı var ise, ya da fikrinize yalnış gelen bir yazı var ise bu yazının yalnış tarafını bulun ve ortaya atın. Karşı soru sorarak, benzetme yaparak bir yere varamayız. Bu şunu yapmış, şu bunu yapmışlarla bir yere varamayız. Hele hele siyaset ile ilgili bir derdiniz var ise benim tavsiyem hiç siyasete bulaşmayın. Siz yalnızca yazınızı yazın.
 
Tarih ve siyastle çok yakından ilgilendiğim için bu sözleri yazmak zorunda kaldım. Gerçekten bir konunun üstünde ısrarla duruyorsanız, o konunun gerçek tarafını izah etmeniz gerekiyor. Yorumlar yapacağız tabii ki. Öğrenmek amaçlı olursa daha güzel olur kanaatindeyim.
 
Mesela ben sizlere rastgele bir söz atsam ortaya. Bu sözün doğruluk payını delillerimle ıspatlamak zorundayım. Ya da geçmişte yaşanan bir kaç olaydan örnek vermek zorundayım.
 
Son zamanlarda Kuzey Afrika ve Arap ülkelerinde çıkan olaylar Amerika'nın tezgahı desem belki çoğunuz buna inanmayacaksınız. Eğer dünya tarihini okumuş iseniz, olay olan ülkelerin kuruluşundan bu zamana kadar devletlerinin başına geçen liderleri incelerseniz cevapları çok rahat bulursunuz.
 
Gerilere doğru biraz gidelim. Amerika Irak'a niçin girdi. Cevap Nüklüer silah üretimi yapılıyor, bir de Irak kuzeyinde Kürtleri, Güneyinde Kuveyt'e saldırdı diye. Ne dediler "biz Irak'a Demokrasiyi getireceğiz. Nüklüer silah bulunamadı. Hadi diğer şıklar bahane olarak doğru çıkmış olsun. Peki Irak'a Demokrasi geldi mi ? Gelmedi ve gelemezde. Zaten niyetleri Demokrasi değil. Gidin Kuzey Irak'a Amerikan Petrol şirketleri yerleşti.
 
Körfez krizinden bir tek zarar gören ülke ise Türkiye oldu. Bir sürü dertte yaşadık. Yok izin verilmiş, verilmemiş.
 
Şimdi sayalım. Tunus, Mısır, Libya, Yemen, Ürdün, Lübnan, S.Arabistan....v.s. Bunların hepsi müslüman arap ülkeleri olarak geçiyor. Zaten bunların devlet başkanlarını Amerika ve Avrupa tayin etmişlerdir. Üç Kuzey Afrika ülkesinin paylaşımından bahsedeyim isterseniz. Tunus Fransa'nın sömürgesinde, Libya İtalya ve Fransa'nın sömürgesinde, Mısır Amerika'nın sömürgesinde. Mısırda bulunan şirketlerin 10 da 9'u Amerika'nın. Kısacası 7 Kızkardeş dedikleri petrol şirketlerinin ellerinde. Bir de bu ülkenin baş ortakları İngiltere.
 
Yıllardır bunların akılları neredeydi. Burada ki insanlar niye Demokrasi ile yönetilmedi. Bu ülkelerin bütün ekonomik güçleri başkalarının elinde olsun. İşlerine geldikleri gibi yönlendirsinler. Menfaatlarına dokunan bir durum oldu mu burada bulunan insanları sokağa dökerler, demokrasiyi getireceğiz diye operasyona başlayın. Bunların dertleri şirketlerini kurtarmak.
 
Peki ne oldu da birden patlak verdi bu olaylar. Takip ettiğseniz çok iyi bilirsiniz. Dünyada büyük ekonomik kriz seneryosu çizildi. Bir de bize değmeden geçmiş. Bu seneryo Amerika'nın veya bu 7 Kızkardeşin kar etmesi için yapılan bir operasyondur. Gazeteler yazıyor, televizyonlar söyleyip duruyor. Benim bu konuda ispatlama mecburiyetim de yok. Kuzey Afrika ülkelerinden aldığımız petrol varil başına 841 dolar iken şimdi oldu 950 dolar. Bu olaylar çıkmamış olsaydı eski fiyattan alacaktık. Üstelik adamlar petrol fiyatlarını düşürmek istediler.
 
Geçen yıl sonbahara doğru Libya lideri Kaddafi bu arap liderlerini Libya'da topladı. Onlara yeni bir arap birliği kurulması gerektiğini söyledi. Amaç bu ülkelerde bulunan petrol şirketlerini devre dışına bırakmak.
 
Geçelim öbür tarafa. Sen bütün ekonomini bu arap ülkelerinden çaldığın petrol üzerine kurarsan, birileri de çomak sokmaya kalkıştı mı bunlar boş mu duracak. Nasrettin Hoca'nın dediği gibi insan bindiği dalı keser mi. Adamlar böyle para kazanıyor. Petrol fiyatı çıkacak ekonomileri düzelecek. Savaş çıkacak ekonomileri düzelecek.
 
Bizim de etrafımız yanacak, her defasında en çok zararı biz göreceğiz, ondan sonra da bu şerefsizlerin ekmeğine yağ süreceğiz. Seni zaten adam yerine koysalar dı yıllardır yalvarmamıza rağmen seni AB'ye alırlardı.
 
Adamlar yıllar önce alınan kararların projelerini yavaş yavaş sırasıyla uygulamaya geçiriyorlar. Eskiden bunların başı İngiliz idi. Şimdi ise Amerika'dır. Her şey açık açık belli. Bunların işine gelmez. Buralara demokrasi gelmeye başlarsa bunların işi daha çok zorlaşır. Onun için Demokrasi gelmez, getirmezler. Biz de dahiliz bunun içinde. Bunların menfaatlerine dokunuğun zaman ortalıkta kaos yaratılır. Bu kadar basit.
 
Bizimkiler ne yapıyor. Kimisi onlara yaranabilmek için uğraşıyor. Kimisi de seyrediyor. Kimileri de (yandaşlar) köşeyi dönmek için fırsat kolluyor. Yaşadı BP, yaşadı Mobil, yaşadı SHEEL. Bu ülkelerde olan her türlü kaosta ilk önce zarar gören biz oluyoruz. Araplara da bir şey olmaz. Bir kaç sene sonra yine güllük gülüstanlık olup çıkarlar.
 
Aslında anlatılacak çok olaylar var ama...
Şimdilik bu kadar, anlayan anlamıştır. Anlayamayanlar biraz mantıklarını kurcalasın...
 
20.03.2011          
( 424- Tezgah Ne Güzel İşliyor başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 20.03.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.