Tema
Üye Ol Giriş Yap
Anasayfa Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Yazarlar Forum AtışmaYENİ Online Üyeler

Etkili Yorumlar

Şiirin Genel İzlenimi Şiir, baştan sona yakıcı bir mahrumiyet duygusu üzerine kurulu. Hitap edilen “cemal”, yalnızca beşerî bir sevgili değildir; metnin bütünü dikkate alındığında ilâhî bir muhatap ağırlık kazanır. Bu yönüyle şiir, klasik tasavvuf şiirinin modern ve içli bir devamı gibidir. Tekrar edilen dize: “Beni cemalinden, mahrum eylersen.” şiirin hem nakaratı, hem de dua cümlesidir. Şair istemekten çok, korkusunu dile getirir. Bu çok kıymetli bir tavırdır. Kıta Kıta Tahlil 1. Kıta Artık gel desen de çıkıp gelemem, Pusulamız kırık, dönüp alamam, Huzur dediğini, gayrı bulamam, Beni cemalinden, mahrum eylersen. Tahlil: Burada bir yorgunluk ve yön kaybı var. “Gel desen de gelemem” ifadesi bir isyan değil; tükenmişliğin itirafı. “Pusulanın kırık olması” çok güçlü bir imge: yol var ama yön yok. “Huzur” artık bulunacak bir şey değil; kaybedilmiş bir hâl. Son dizeyle birlikte anlam ne...
Nice nice yıllara Nice güzel paylaşımlara yeni yılda dileğimle. Saygılarımla
Geç paylaşmışsın bu güzel şiiri kardeşim, tesadüfen açmasam bu saatte görmezdim :) tebrikler selamlar, iyi geceler
“Karda Ellerim Üşür” şiiriniz, kışın soğuğunu yalnızlık ve özlemle harmanlayarak çok güçlü bir duygu aktarımı yapıyor. Karın beyazlığıyla içteki kasveti buluşturmanız, okuyucuya hem bir diriliş hem de bir içsel sükût yaşatıyor. Özellikle kardelen imgesiyle sabır ve umut arasında kurduğunuz bağ, şiire derinlik katıyor. Kaleminize ve yüreğinize sağlık hocam. Kışın soğuğunu, özlemin sıcaklığıyla böylesine ustalıkla işlemek şiire hem lirizm hem de vakur bir duruş kazandırmış. Gönül telini titreten bu eser için sizi içtenlikle kutluyorum.
Şiir, hüzün ve hasreti öyle naif ve derin bir şekilde aktarıyor ki Okurken insanın yüreği titriyor.Kalemin daim olsun, böylesi içten ve dokunaklı eserler ruhu besliyor.Tebrikler.
Eyvallah gardaş 🌿 Şiir, Türk tarihini, birliğini ve inancını öyle coşkulu bir şekilde yansıtıyor ki her dize ruhu besliyor. Kalemin daim olsun, böylesi güzel eserler hep ilham veriyor. Can-ı gönülden tebrikler.
Kar güzeldir tuzu kuru olana yoksula değil umduğun dağlara kar yağarsa gönlün üşür benliğine dertler acılar üşüşür
Güzel yazılan şiirleri okumak Ve bu şiirlere yorum yapmak, Bizler için bir zevktir. Ellerinize sağlık... Kutlar, selamlarımı sunarım.
Kumarın her çeşidi dinimizde haramdır. Bir müslüman asla yaklaşmaz ona. Ne acınılacak bir durum ki halkının ezici çoğunluğu müslüman olan bir ülkede Allah’ın haram kıldığı kumarla başına bir de milli eklenerek halkın umutlarıyla oynanıyor. Allah’a harp açanlar mahşerde bunun hesabını verecekler ? Şuurlu bir müslüman bilir ki kumar haramdır. Haram bir parayla zekat ve sadaka verilmez. Aksini iddia ederse bir de imanından olur. Selamlarımla.
"Beylik duygulardan değil Benlikte saklı güzelliklerle hemhal" Gülüm üstademden baştan sona hayatın rengini yansıtan güzel bir eser daha okudum. "Beylikten benliğe geçebilecek mi insan" dedirtti bana. Yeni yılınızı kutlar esenlikler dilerim.
Anlaşamamanın yolu bir şekilde medeni şekilde ayrılmaktır.bunun için birbirine zarar vermeden dostça .. Güzel bir şiir çalışması olmuş Allah Her şeyin sonunu hayırlara vesile yapar inşallah selam ve saygılarımla
Madem ki aşıktı Gül bülbüle öyleyse bülbül aşkından yanık yanık ötecektir. Sevmenin bedeli budur değerli üstadem. Gerisi boş. Kim ne derse desin. Selamlarımla.
Arayan nerede bulur üstadım Tebrikler şiire yeni senenin huzur ve sağlık getirmesini diliyorum selam ve sevgilerimle
Güzel şiirini tebrik ediyor, yeni yılını kutluyorum hocam selamlar sevgiler
AMİNNNNNNNNNNNN var olun hocam güzel şiirinizi ve yeni yılınızı candan kutlarım nice yıllara dost yazarım selamlar saygılar
Şiiriniz, insanın iç yolculuğunu doğa, emek, inanç ve umut imgeleriyle derinlemesine işleyen; sessizlikle konuşan, sorularla ilerleyen güçlü dizeler topluluğu. Duygusal yoğunluğu ve metafor zenginliğiyle, insanın kırılganlığı ile direncini aynı potada buluşturuyor. Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle. 2026 insanlık adına barış yılı olsun İnşallah. Kutlarım Hanımefendi, En içten selam ve saygılarımla.
Can bedende, beden ruhta emanet Dünya taslak defteri, temize çekilecek yer ahiret Ecel vaktinde bu hakikatle yüzleşince insan, sorgulayacak kendini tıpkı sizin de sorduğunuz gibi: -Ne yaptım ben dünyada bu kadar? Tefekkür ettirdi şiiriniz Yüreğinize sağlık hocam Selam ile hürmetle
Bazen suskuları olur insanın.. "Pişmanlıklar, yarı yoldan dönüşler Bitmemiş işler" Bazen unuttukları olur insanın Ölümü unutmak gibi Bazen. Bazen pişmanlıktır Ölememek Dostdan öte bir kalemsiniz kutlarım. Günün enguzel günü hüzünle doğsan da 🧿 bastacidir kalem dostum 🙋🏻‍♂️ Selam ve sevgilerimle 🍀🍀🍀🍀
Hayırlara vesile olsun yeni yıl, adil, insanca, barış içinde, sağlıklı bir yıl olsun tebrikler kardeşim, yeni yılın kutlu olsun. Selam ve sevgilerimle
Merhaba sevgili Murat ben dün senin şiirine yorum yaptım, hatta güne seçtim sonra geldiğimde yazın düz yazıya dönmütü, tekrar şiir halinde düzenledim, ancak sana yaptığım yorum her nedense kaybolmuş. Tekrar kutluyorum, selamlar, güzel yıllar.