İşte Bu Mümkündür.

 

Hayatın içinde yaşarken, günlük meşguliyetlerin kaygıların bizi sarmasıyla etrafımızı kaplamasıyla içimizdeki arzuların, amaçlarımızın gerçekleşmesi yönünde adım atarken, bunun gerçekleşmesi yönünde umutlarımız hep tazedir. Bir karşılaşma ile gerçekleşeceğini umduklarımız, umurumuzda olmasıyla bize dönüş yaparak kapımızı çalacağı umudu, hep onlarla içimizde bizimledir. Bizi yarına taşıyan geleceğe doğru atılan adımlarımızdır. Geride bıraktıklarımız olmuş bitmiş haliyle artık geri döndürülmez haliyle onarmamız mümkün değilken, geleceğe uzanan ve yarın olacak olan bugünümüzü, geçmişin sayfalarına hatalarımıza bakarak hataları bir daha yapmama gayreti içinde ancak bundan sonraki geçmişi, tertemiz geride bırakabiliriz, işte bu mümkündür. Bugünün zamanı bize sunduğu geniş yelpazesiyle limitiyle, yarını geride bırakırken hataları içinde barındırmadan geçmişten geleceğe yıkılmaz köprüler kurabiliriz, onu da bugün yapabiliriz. Şimdi şu anda geçmişe ait kapılar açıktır bizi beklemektedir bugün yapacaklarımızı saklamak için, bugün bizim için akan bugün geçmişi belirlemiş olduğumuz kriterlerle akan zamanın içinde, bugün güzel olanla doldurabiliriz çünkü yarın kapısı kapanacak ve yeni bir kapı açılacak.

 

Açılıp kapanan geçmişin kapısı bugün taze iken yarın solmuş olacak. Gelecek ve geçmiş bugünün kalan yansımasıdır. Var olmayı sürdürdüğümüz bu dünyanın içinde, bugünle geçmişimizi içinde fırlayan gülümsemelerle sarmasını ya da içinde doldurduğumuz dikenlerin batmasını sağlayan yine biziz. İşte bugün ve bugünün sonunda bizim olacak olan, geçmiş zaman… Aslında kapıların açılıp kapanması bir çelişkiyi barındırmaz içinde, günlük kaygılarımızın yansıması olan bugün, kesintisiz bir zaman içinde yarına doğru akarken bunun bizim bir parçamız olduğunu bilmemiz gerek, bizden bir parça, bizden bir yaşanmışlık…

İşte bu geçmişe bıraktıklarımızla kendimiz fark etmektir aslında bu geriye dönüşler, vesselam, selamlarımla.

Mehmet Aluç

Mübarek Kurban Bayramınız Mübarek Olsun.


( İşte Bu Mümkündür. başlıklı yazı kul mehmet tarafından 9.07.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.