‘’ İnsan sahip olduğu bir şeyi tekrar ele geçirebilir mi? Bu, onu “kaybetmek” anlamına gelmiyor mu? Burada sahip olduğum bir dünya var ve ben tekinsiz bir büyü uğruna, bir hokus pokus, bir bilgelik taşı, bir simya, bir dilek yüzüğü uğruna. Tüm bunlar bir yana, bundan ölesiye korkuyorum.’’(Alıntı)

 

 

Çürük muafiyeti, varlık katsayısında solan ışık gibi gün gibi söz gibi derlediğim duyguların katili mevsimde saklı kin gibi kibir gibi soyutlandığım her izlek nasıl da baki…

Bir komandit şirket gibi açık verdiğim.

Bir limitet şirket gibi açık çeke attığım imzanın bildirgesi.

Günü mahmuzlayan bir isyan benimki gecenin çeperindeki yolculuğum ve sancılı semt sakinleri aşkın arka bahçesinde solan özlemimle öznemi dinlendirdiğim.

Özlemini duyduğum kimse kalmadı artık hayatımda ve özverimle bir ön söz işliyor gece dayanmadan kapıya ruhumu dualarla besliyorum.

İnsan ırkında mevcut sadakatsizlik ve ihanet ve asalet düşmanı fanileri kaile almıyorum bile onlar ki şeytana pabucunu ters giydiren onlar ki sevgi denen ziyneti yerle yeksan edip huzuru ve iyi niyeti çiğ çiğ yiyen.

Bir çiy tanesi olma özlemi ile akıyorum pencereden.

Çıngar çıkaran iblise lanet okuyup tüm zalimleri ve kâfirleri Allah’a havale ediyorum.

Ters köşe olduğum mu?

Ters yüz ettiğim mi?

Yoksa bir ters bir yüz örüp de çözemediğim yün çilesi mi?

Kördüğüm olmuş benliğimin nazından da niyazından geri kalmıyor açık ara farkla hüzün denizinde boğuluyorum lakin…

Cankurtaranım.

Can simidim yetişiyor imdada:

Gecenin kaçı olursa olsa bir telefon kadar yakınımda.

Sabahın ergen sevinçlerinde.

Gün ışığında çığlık atan yalnızlığın indinde.

Zaman ve mekân tanımadığım bir boylamda…

Renklerin istila ettiği bir eylemde.

Kalemimse çıpam.

Kalemim benim kale’ m.

Kalemim ne sahtekâr ne düzenbaz ne de menfaat düşkünü sadece beni bana sunan beni ayakta tutan ve inancımın daha da büyümesine vesile olan bir araç bazen bir amaç bazense bir ayraç…

İhanet etmediğim kadar hayata itibar ettiğim hocalarımdan bana yansıyan onca güzel şey ve işte dik başlı mizacımla ve işte dillenen yüreğimle ve işte dik açıda güneşlendiğim ve işte geniş bir acıda ıslandığım.

Boyutsuz bir minvaldeyim.

Irkı olmayan bir deryadayım.

İhanet etmeyen bir kulvarda.

Sözcükler cumhuriyeti bulvarında tastamam engellensem de birileri tarafından engel tanımadığım bir özgüvenle yazmaktayım.

Yorgun mu?

Asla.

Yılgın mı?

Olacak iş değil.

Yutkunduğum mu havayı ya da yuvarladığım sözcükler mi?

Oysaki ben bir ondalık kesrim ne rakamları yuvarlıyorum ne sözcükleri yuhalansam da ara ara yutağı yok kalemimin bir meşrebi bir mezhebi de yok çünkü s/onsuzlukla iştigal haizi olduğum tek servetim.

Bazen çöreklenen hüzün.

Bazen tartaklandığım.

Bazen ters köşe bir minvalde bazense düztaban bir seyirde.

Her yutkunduğumda şükre doymadığım…

Her nefesimde sadık kaldığım kadar Rabbime.

Nefsime paye vermediğim asla yüksünmediğim ve sıra dışı bir zihniyetle kendimi ta çocukken bedenimi de ruhumu da açlıkla terbiye ettiğim binlerce öğretiyi telaffuz ettiğim ve babadan tembihli kimseye benzemediğim ölçüde, ölçüsüz bir sevgi ve umut ve inançla yürümekteyim.

Boyumu aşsa da dalgalar ben sadece bir damla su tanesiyim.

Boyumu aşsa da uçuşan zanlar ben sevginin ve inancın zamlı tarifesinde bir yanıp bir sönen trafik lambası gibi ruhumu ve bedenimi uyarıp yanlışa düşmemek adına çırpınıyorum.

Sözcükler çizdiğim rotam.

Ayracımsa umut…

Hüzün denen sarkaçta bazen kırılan ibresi yüreğimin ve işte hüzünlü kalbimi ve tüm benliğimi Rabbime teslimiyetimle içimdeki umudu ve içimdeki çocuğu ihya ettiğim.

Sergüzeşt bir mısra dilerken ilham perimden.

Ve sudan bahanelerle sevgisizliği ilke edinen hangi inançsız sefil canlıysa ve işte ihtar ettiğim kadar kendimi ibraz ettiğim bir güne bir yazıya bir şiire daha geçici olarak noktamı koyup üç noktalı sevinçlerimle iştigal kalemimle de ettiğim hasbıhal kadar savunmadayım bir avuntu mahiyetinde de addedilmesin yazdıklarım çünkü ben koca ömrü kalemime teslim ettim tıpkı tüm teslimiyetimle Rabbime koştuğum gibi…

 

 


( Teslimiyet... başlıklı yazı GÜLÜMM tarafından 16.10.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu