Öğrenciliğimde en çok gıcığıma giden kelimeydi bu,genellikle sayısal derslerde başarılı olanlara "kafası çalışıyor",başarısız olan öğrencilere ise "kafası çalışmıyor"derlerdi,öğretmenlerimiz de dahil.Herkesin zeka türü ve seviyesi farklı olduğuna göre neden herkes  mantıksal-matematiksel zekaya göre değerlendirilir hala bilemiyorum.
Bir de şöyle çıkarım yaparlardı: "Matematikte başarılı olanlar tüm alanlarda  başarılı olur."

Bu açıklamalara göre benim kafam çalışmıyor sayılır çünkü bazı derslerle aram  açıktı:fizik,geometri,analitik geometri,istatistik.Fakat acıktığımı,üşüdüğümü,uykumun ve tuvaletimin gelip gelmediğini çok şükür iyi biliyorum,demek ki bir beyin var ve çalışıyor(!)

Bizler ilkokula gidiyoruz,Hasan abi ise ortaokula gidiyordu,teneffüste konuşurken soru sormaya başladı,yanılmıyorsam ikinci sınıftaydık.
-Atatürk kaç yılında doğdu?
-1881 yılında.
-Nerede doğdu?
-Selanikte.
-Kaç yılında öldü?
-10 Kasım 1938 yılında.
-Peki öldüğünde kaç yaşındaydı?
-57.
-Hıı,bu çocuğun kafası çalışıyor.

O çocuk ben değildim tabi,tüm soruları  doğru cevaplayınca  sıra arkadaşıma söylemişti Hasan abi,o arkadaş memur oldu.

( Kafası Çalışmak başlıklı yazı berberce tarafından 14.05.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu