Havaya ağır bir sis eşlik ediyordu. Bulutlar yağmuru taşımakta zorlanıyordu sanki. Caddede ağır ağır yürüyen insanlar yağmurun başlayacağını fark ettikçe adımlarını hızlandırmaya başlamıştı. O caddede ki insanlardan biride Mehtap’tı. Üzerinde bir kırmızı bluz, altında ise siyah bir etek vardı. Sırtında ise sevdiği çocuktan yadigâr bir ceket vardı. Yine böyle yağmurlu bir gündü üniversiteden çıkmışlardı. Yanında sevdiği çocuk Cihat vardı. Durağa doğru sohbet ederek yürüyorlardı. Heyecanları yüzlerinden okunuyordu. Onlar konuşurken rüzgâr şiddetini arttırmıştı. Mehtap üşümeye başlamıştı şimdiden. Cihat dayanamadı. Çıkardı ceketi mehtaba giydirdi. İki aşık el ele tutuştular. Mehtap içinden bir gün Cihat olmazsa ne yaparım diye düşünürken cihat hep yanımda ol hayatıma ışık gibi süzüldün bu günler hiç bitmesin zaman dursun mehtap demez mi. Mehtap o gün anlamıştı sevginin aşkın kıymetini o da onu kaybetmek istemiyordu.

         Mehtapla Cihat Türk dili edebiyatı okuyordu üniversitede şiirler üzerine çalışmalar yapıyorlardı. Türk edebiyatı dünya edebiyatı üzerine. O sırada Ferit geldi. Sınıfın en itici en zevzek kimseyle düzgün iletişim kuramayan çocuğuydu. Mehtap’a yanıktı ama Mehtap’tan hiç yüz bulamıyordu. Çünkü o Cihat’ı seviyordu. Cihat’ta onu seviyordu tabi. Ferit düzgün durmuyordu. Ferit hınç doluydu. Sevdiği kız Cihat’ı seviyordu Ferit çok rahatsızdı gün şiirleri inceledikleri derste Cihat Mehtap’ın kulağının arkasına bahçeden kopardığı papatyayı taktı mehtap çok şaşırmıştı çok mutluydu anı onun için tarif etmek imkansızdı. Yanakları çoktan al al olmuştu. Yerinde duramıyordu dilinden şu sözcükler dökülüverdi.

- Beni çok sevecek misin Cihat

*Zaten seviyorum biliyorsun Mehtap söylememe gerek yok bence

-Bende seni çok seviyorum

*O zaman bu anı ölümsüzleştirelim.

Birlikte yan yana el ele diz dize fotoğraflar çekildiler onların aşkı da herkesin aşkı gibi ölümsüz olsun istiyorlardı.

        Ferit onları her gördüğünde kıskanıyordu. Adeta bu durumu çekemiyordu. bir gün Cihat’a zarar vermeyi düşündü. Cihat kantinde otururken usulca yanaştı onu tuvalete çağırdı. Ferit tuvalette biri var mı diye kolaçan etti kimse yoktu. Yanında çalıntı bir silah vardı. Cihat’a doğrulttu ve söyledi

-ya buralardan çekip gidersin ya da ölürsün. Mehtap’ı ben seviyorum

Cihat korkmuştu ne söyleyeceğini bilmiyordu ama aşkı için ölümü göze alamadı. Bir kaç gün içinde valizini topladı ve üniversiteyi terk etti. Mehtapta o acıya dayanamadı Ferit’i de elinin tersiyle itti.

      İşte o sisli ve yağmurlu havada hızlı adımlarla yürüyen mehtap o yeni hayatı kurduğu şehir olan muğladaydı. yağmurdan kaçıyordu. Sokaktan sola döner dönmez Cihat’ı gördü onu sol yanağındaki beninden tanımıştı. Şok olmuştu yıllar önce onu yarı yolda bırakan adam karşısındaydı. Cihat onu görünce afalladı. Adım adım yaklaşıyorlardı birbirlerine. karşı karşıya geldiler. Mehtap’ın başına kaynar sular dökülmüştü. Cihat’ın yanında 6 yaşlarında bir erkek çocuğu vardı evlenmişti oğluyla Muğla’ya tatile gelmişlerdi gezerken de mehtap karşılarına çıkmıştı. Cihat konuştu.

-merhaba mehtap

*Selam cihat

-Şimdi neler yapıyorsun mehtap

*Edebiyat öğretmeni oldum Muğla'ya atandım çalışıyorum ya sen

-Ben de ilk kitabımı çıkardım yanımda seni gördüğüm iyi oldu ilgini çekeceğini düşünüyorum.

Cihat kitabını uzattı mehtap arka kapağını çevirdi. Başladı okumaya

          İlk aşk derler ya o da benim ilk aşkımdı o yağmurlu günde ceketimi verdiğim kız oydu adı mehtap ilk aşk işte…

Cihat’ın gözü mehtabın ceketine takıldı o ceket dedi bu ceket…

EEE cihat ilk aşk işte…

( Yağmurla Gelen Aşk başlıklı yazı Eril ÖZALAN tarafından 22.05.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu