Birkaç satırlık daha yaşamak istemiştim. Aa af edersiniz, birkaç yaşamlık daha satır yazmak…Evet, evet! Bu daha doğru oldu. Olguları da olaylardan bu ayırmaz mı zaten. Şöyle uzun uzadıya muhabbetler, yudum yudum içilen kahveler, dışarıya verdiğinin fazlasını içine çektiğin peşi sıra yakılan sigaralar, var da var… Bence hayat bu gibi bir şey. Bence içine sığdıramadığın ne varsa ki bu çoşku bile olsa atmalısın. Çünkü atladığın her basamak, seni yukarı çıkaracak. Dinlediğin her öyküdeki her taslak sana zemin hazırlayacak. Kahraman olacaksın başkalarının hayatlarını kendine uyarlayarak. Ama asla istesen bile onlar gibi oynayamayacaksın. Zaten mesnevi de böyle başlamaz mı? “Dinle!” Dinleyerek dinginleşeceksin. Kendini arama yolunda kendinden parçalara rast geleceksin. Bir puzzle düşün, önü dünya kadar karışık gelecek fakat bakış açını değiştirdiğinde onlara göre arkada ama senin yönünde kendini tamamlayacaksın. 
Böyle bir varolan hikayenin anlamına da şimdi eriştim. Zaman içinde çok çeliştim. Dedim ki içimden “Belki dünya sadece tersten bakmamı istiyordur.” Buna hak verdim. Ve insanlara göre ters gelen şeyin benim yolum olduğunu idrak ettim. “Altının üstünden daha iyi olmayacağını bilemezsin” der Şems ya, ben gerçekten bilemeyenlerdenim. Ve bu uğurda şükrün sabra gebe, sabrın zamana teslim, teslimiyetin en büyük özgürlük olduğunu özüme dönünce fark ettim. 
   Şimdi geceler zifiri olsun. Ama ben parlayan yıldızın peşinden koşayım. Şimdi güneş sıcaklığıyla kavursun. Ama ben rüzgarın serinliğiyle dolayım. Günler ayları kovalasın aylar yılları; ölmeden önce film şeridim bile gökkuşağını andırsın. Kafî.

İyi geceler sözü de ruhu gibi ölümsüzlere…
İyi geceler ölümsüzlüğü şad edenlere…

( Gece Gece başlıklı yazı Tuğsel Karakırık tarafından 15.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu