Makale / Tarihsel Makaleler

Eklenme Tarihi : 22.06.2024
Okunma Sayısı : 213
Yorum Sayısı : 5
Günün Yazısı

Bu Yazı 23.06.2024 tarihinde
GÜNÜN YAZISI
olarak seçilmiştir.
Hz.muhammed Aleyyisselam İle Ayşe Anamızın Evliliği Üzerine

.
 Ayşe Anamız buluğ çağına ermemiş bir çocukken Peygamber Efendimiz ile evlendiği iddialarının ayyuka çıkmasının nedeni ve bu yaş meselesini diline dolayanların amacı ne olabilir?
 
Gayet net. Fahr-ı Kainat Efendimiz'i (s.a.v.) çocukla evlilik yapan bir cinsi sapık gibi göstermek. (Tövbe haşa). Dolayısıyla ümmeti de bir sapığın peşinden giden sapıklar olarak aşağılamak.
 
Bu arada, Peygamber Efendimiz'e (s.a.v.) sapık iftirası atanlar sadece onu değil, kızını evlendiren Hz. Ebubekir'e de, göz yumdukları için her iki tarafın akrabalarına da, kabilelerine de, nihayetinde bunu gören bilen tüm Araplara da, hatta iç içe yaşadıkları Yahudilere ve onların âlimlerine de sapık diyorlar.
Öyle ya! Bir sapıklığa şahit olmuşlar ve ses çıkarmamışlar. Bir taşla bin kuş…
 
Bu mümkün mü Allah aşkına! Kim 3 karış bebesini , hem de geleneklerine, değerlerine olağanüstü bağlı olan bir kavimde evlendirir? O zamanın Arap kabilelerinde başka bir örneği de yokken.
 
Bu mesele Müslümanların yumuşak karnı olamaz. Asırlardır olmamış, şimdi de olamaz, sonrasında da olamaz. Zira;
 
O devirden gelen hiçbir kaynakta Ayşe Anamızın 6 veya 9 yaşında olduğu yazılı değildir. Hristiyan ve Yahudi kaynaklarında da yoktur. Aksine 17-18 yaşlarında olduğuna dair pek çok tarihî delil vardır.
 
Edebiyatın zirve yaptığı, şairlerin bol olduğu ve büyük kıymet verildiği o dönemde şiir yazılmadık konu bırakılmamışken, bu evliliği hicveden bırakın bir şiir, bir beyt, bir mısra dahi yoktur. Kaldı ki şiirler dilden dile çağlar ötesine taşınabilir olması nedeniyle en kalıcı niteliğe sahiptir.
 
Ayetlerde, hadislerde çocuk yaşta evlendirildi diye de bir delil yok. Sahabilerden, tabiinden, ulemadan, umeradan, gelmiş geçmiş devlet arşivlerinden, yazılı kaynaklardan da hiçbir delil yok.
 
Bu iftira Cumhuriyet döneminde Fulbright Anlaşması'yla Milli Eğitimin başına getirilmiş ABD-tapar köpeklerinin uydurmasıdır. Laikler,  Hristiyanlar, fitnenin başı Yahudiler bu iftiraya dört elle sarıldı, günümüze kadar da getirdi.
 
---------------------
 
İngiltere Kralı III. Edward'ın Fransa tahtında hak iddia etmesiyle 1337'de başlayan ve ancak 116 yıl sonra 1453'te sona eren savaşlar dizisine 100 Yıl Savaşları denir. Fransızlar kendi dışındakilere, özellikle Almanlara "Barbar" derdi. O ona, bu şuna, aşağı barbar, yukarı barbar. Barbar da barbar...
1453'ten sonra birdenbire "Medeni" oluverdiler. "Barbar" kim oldu dersiniz? Müslüman Türkler!
 
Neden? Çünkü o tarihte Fatih Sultan Mehmed İstanbul'u aldı, Doğu Roma yıkıldı; çağ kapandı, çağ açıldı. Sıranın kendi ülkelerine geleceğinden korkan asırlık düşmanlar birden dost olmaya karar verdi ve yeni düşman olarak kendilerine Osmanlı'yı seçti. Dolayısıyla yeni barbar biz olduk. Hem de Osmanlı’nın Altın Çağı’nda.
------------------
 
Ara bölümde bunu niye anlattım?
 
Biliyorsunuz, Kilisenin en üst düzeydeki din adamları da dâhil her türlü yasadışı faaliyetleri, devasa servetleri, siyasi faaliyetleri, organ ticareti , vs.. mafyatik eylemleri, ajanlık, cinayet, katliam... Her türlü pislikleri ortaya çıktı. Önceden beri biliniyordu da, son yıllarda alev aldı, diyelim. Hristiyanların kiliseye ve yapısına saygısı kalmadı.
 
Lakin çok önemli bir rezalet daha var ortada. Nedir? Oğlancılık ve homoseksüellik…
 
Papazların, Rahiplerin hatta Papa'nın da kabul ve itiraf ettikleri, binlerce davası açılmış olan bir rezalet...
 
Üstünü örtmek için ne yapmaları lazım? Hıristiyanlığın en büyük dinî rakibi Müslümanlıktır.
 
Hristiyanlar Ateist, Deist, Satanist olur ama Yahudi olmaz mesela. Müslümanlığı seçen Hristiyan sayısı özellikle Gazze katliamından sonra önleyemedikleri bir boyuta çıktı.
 
İsmet sıfatlı Sevgili Peygamberimiz’in Ayşe Anamızı çocuk yaşında iken nikâhı altına aldığı iftirasının son zamanlarda neden alevlendirildiği meselesi şimdi anlaşıldı mı?
 
“Tamam, Kilise sapık ama bakın Müslümanlar ve Peygamberi bizden daha sapık.” demek, Müslümanlığa meyli önlemek için…
 
Dünya globalleştikçe Türklerin, dolayısıyla Müslümanların barbar olmadığı, esasen Batı’dan çok daha medeni olduğu ortaya çıktığı için, ellerinde alternatif koz olarak sıkı sıkı sarıldıkları “Ama Peygamberleri sapıktı.” İftirasına sarılıyorlar.
 
Açık konuşuyorum: Bu iftirayı savunan ve kendine Müslüman diyen kim varsa kâfirlerin safındadır.
 
Mücella Pakdemir
22.06.2024


( Hz.muhammed Aleyyisselam İle Ayşe Anamızın Evliliği Üzerine başlıklı yazı M.Pakdemir tarafından 22.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu