Diriliş - 15 Temmuz
   ‘Korkma!' dediler, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak. 'Kalk' dediler başı dik, gözü pek, alnı ak. Hepimizdik bayrak, lekelemeyecek, kirletmeyecek, yere düşürmeyecek. Hepimizindi bu minare, bu sokak, bu toprak.

Kundaktayken fısıldanmıştır Ömer Halis Demir'ler kulağımıza, ezanla. O yüzdendir 'haydi kurtuluşa’ der gibi selalarımız. 'Varlığım Türk varlığına  armağan olsun' derken ciddiydik biz ilkokul sıralarında. O yüzdendir şehadete karşı selamımız. Sevdamız vardı bir kere bizi bir yapan, imanımızdı diri yapan, diriltecek olan. Velhasıl kelam yaşamak lazımmış bu hain darbeyi! Def etmek lazımmış yayılmış illeti. Hatırlatmak lazımmış herkese, sahip olduğumuz kudreti. Sahici yapamadılar işgali, bu bir teşebbüs! Hala anlayamadıkları şey var; bu dava hor, bu dava büyük, bu dava öksüz...

Kültürümüzdür kimliğimiz, gücümüzdür yüreğimiz ve bileklerimizdedir sözümüz. Olacağına inanan Türk halkının yardımcısı, şüphesiz 'Ol' deyince olduran Hak'tır. Biz sahip çıkarsak bu vatan batmayacaktır. 

15 Temmuz, bastığımız yerleri toprak diyerek geçmediğimiz, binlerce kefensiz yatanı düşünüp Ata’nın huzurunda bu cennet vatanı vermediğimiz yazdı. Tarih 'Vatan sevgisi imandandır’ diyen Peygamber(s.a.v) ümmetinin, ümmilere karşı kazandığı zaferi yazdı. Tankın karşısında durmasını da bilirdi altına yatmasını da bu yurdun öz evlatları. Kolay olmadı. Demokrasiden taviz vermeyen millet, yüzlerce şehit verdi o gece. 'Vatan sağ olsun' diyen babaya hazırdı mektup yıllar önce. 'Vatanıma feda olsun' diyen çiftçi  yakmıştı mahsulünü darbe uçağı kalkmasın diye. 'Canlarınızla ve fazla mesainizle ücretini ödediniz' diyen esnaf yazdı sipariş fişine, hece hece.

Tek olduk, birlik olduk, tekbirlerle meydanları doldurduk gün boyu. Korkusuz kadınlar sürdü kamyonu, nöbet tuttu neneler, dedeler, çocukları ve torunu… Baş koymuştuk Türkiye'min yoluna. Titretmişti yeri ayak sesimiz. 'Biz Türk'ler bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz.'

Şimdi geleceğimize açılan Yenikapı'dan girip köklü ve güçlü adımlarla ilerlediğimiz Şehitler Köprüsü'nde ant içtik eli kalem tutan, yaşamanın da ölüm kadar farkında olan gençliğe. Ne Mutlu Türk'üm Diyene.



R.Tuğsel KARAKIRIK

(2016)
( Diriliş - 15 Temmuz başlıklı yazı Tuğsel Karakırık tarafından 15.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu