Döndüm bir sağa, bir sola. Biraz da sitem ettim, Allah'ım bu ne biçim karyola. Karyola bana baktı, ben karyolaya; ben sana ne yaptım der gibi... Halbuki bu gece o gecelerden olmayacaktı güya. Ama ne mümkün? 

Sinekler familyasından -odanın içerisindeki yerini, asla bulamadığım- bir sivrisinek yine raks ediyor kulaklarımın bol çığlıklı arsasında. Tabi bu pek değerli sivrisinek kardeş! "ben bu kurbanın -kurban ben oluyorum haliyle- neresinden ısırıp gücüme güç katayım" hesaplaşmasında. Genelde ayak bileğim ağına düşüyor her defasında. Yakında ben tarif edeceğim yönünü; aşağı, yukarı, ayak ucuma doğru biraz da solla! Biraz acı vicdansız, kabus gibi "vız vız vız" derdin ne? Dokuz adet bolca kalbin var oysa... Sabah aydınlığında yanıma uğra, ben veririm sana bal kaymaklı poğaça! Daha neyine yetmiyor, bir de beni kemiriyor gece uykularımda. 

Gerçi uyumak nerede, ara da bulasın. Uykularımın en büyük katili sivrisinekli tavan. Açılıyor mecbur gözler, bakılıyor tavana, haykırıyor: al şu lanet sineği, diye tavan. Yok ama kararlıyım, ben galip geleceğim bu gece bu kutlu görevde. Yüzüme bir tokat iniyor şak diye, umut işte belki yakalayabilirim katili diye. Olan yine bana oluyor bir çığlık "imdat" diye. 

Açılıyor ışıklar, aydınlanıyor oda; ellerde terlik, örtü, sinek vurucu Allah ne verdiyse başlıyor şenlik; gecenin üçünde, dördünde... Kapı ve pencere hazır; teyakkuzda bekliyor, ikisi de yardımcı rolde. Söylene söylene, odayı tavaf eder gibi; duvarlar arası ölçülüyor, biçiliyor, mahmure hallerle lanet ediliyor. Kesin pusuda beni gözetliyor, anlaşılan bu gece de başımın belası sivrisinek başrolde! 

Suratım hâlâ yanıyor -bir sinek uğruna Allah'ım neler oluyor böyle?- Diğer taraftan ayak bileğim beni kaşı diye ağlıyor... Nasıl kaşınmak hem de ah tatlı tatlı, kaşısan bir dert, kaşımasan ayrı dert... Küçücük bir şey fakat nasıl da namert! Kolonya mı, buz mu, krem mi çarelerce çareler... O sırada kafamda tepetaklak pervaneler... Odanın her alanında, her köşesinde "vız vız vız" cızırtılı bir ses, bağlantısı kopuk radyo misali öyle de derbeder! Her gece aynı son şansıma, bu gece de başımın belası sivrisinek başrolde, hasbelkader!.. 

BÜŞRA DALGIÇ
( Başrolün Adı Sivrisinek başlıklı yazı Gülen Düş tarafından 17.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu