Bir uğultu, şiddetli bir patlama sesi yankılandı; çaresizliğin en dipsiz kuyularında kalırcasına. Tüm vücudum tek tek ruhumdan ayrılırcasına. Var gibiyim de gerçekte ise; varlıktan çok, yokluğun içinde yüzen kırık bir saatin sarkacında, ölümün soğuk teniyim...

Yerde yatan acılar içindeki kendimin, yargıç görünümlü toprağında gömülüyüm. Hangi tarafa bakmaya çalışsam simsiyah taşlarla örülüyüm. Kalkmak istiyorum yattığım yerden, kıyafetlerimin üzerime yaptığı basıncı çözemiyorum; ayrıca bilinmezliğimdeki sızılarımda biriken bu toz, toprak nereden? Rabbim, çamurlaşmış acımın kursağına dizilen gözyaşlarım mı, beni kayıplara sürükleyen? Kollarım, bacaklarım, bedenim kopartılmış yerinden alenen! 

Betonun yırtık yüzsüzlüğüne rağmen tuğlalar arasından bir ses:"Sesimi duyan var mı? " Var demek ne de çok isterdim, isterdim ki buradayım demek... Diyemiyorum nefesim kesiliyor, yetmiyor nefesim... Tüm ailem göçük altında, yardım edin evet! Bir de kedim var kedim evet evet... -aramızda kalsın biraz da huysuz, ama bir görseniz nasıl da tatlı- Gece yatağıma yatmadan önce öpüp kokladığım bal yanaklı... Herkes tamdı, yanımdaydı, yanımda olmasa bile yan odamdaydı ama her şeye rağmen hayattaydı: annem, babam, kardeşlerim, tüm sevdiklerim; beton altında, yerinden kanaya kanaya sökülüyor hissettiklerim... 

Bağırıyorum korkularımın merdiveninde, öfkelerim beton yığınlarının önünde! Hiçbir şey yapamıyorum; kahkahalarım, mutluluklarım, sevinçlerim beni bir daha bulmamak üzere yitip gidiyor, bir oda dolusu mezarın gizeminde! Kazın tabi siz kazın, gelin ve de görün her şey yerli yerinde, tek fark tüm katlar üst üste pizza dilimi gibi yerin dibinde! Acıyor ruhum, bedenim deprem değildi; binalara yüklenilen bedellerdi, ölüm nedenim! 

Tekrar bir ses:"Sesimi duyan var mı? " Evet, evet duyuyorum fakat yutkunamıyorum... Saatler gün, günler hafta olurken yitip gidiyorum kurtarılmayı beklerken... Ne ilkti ne de son olacak bu gidişle; ölüm henüz çok erken!.. 

BÜŞRA DALGIÇ

( Sesimi Duyan Var Mı başlıklı yazı Gülen Düş tarafından 18.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu