zor günler hiç bitmemişti elif bacı için. oğlunun askerde hastalanışı, köydeki günlük sıkıntılar, tarla bahçe işlerien önemliside molla dayının hastalığı bütün bunları ve benzeri sıkıntıları birileri zor kelimesiyle ifade ediyordu hatta bazen dahada ileri gidiyorlardı elif bacı ise şükür diyordu derdede dermanada şükür.elif bacı için şükür kelimesi bir hayat tarzıydı o varlığıda yokluğuda görmüştü onları vereni çok iyi biliyordu.şimdilerde pozitif düşünce denilen fikri elif bacı yıllarca yaşayarak etrafına örnek olmuştu.beterin beteri varmış şükredelim derdi her sıkıntıda .üzünde hep bir tebessüm olurdu. kızdığını, bağırarak konuştuğunu gören olmamıştı.bazen ağlardı elif bacı ağlarken bile tebessüm olurdu yaşlılıktan derin çizgiler oluşmuş yanaklarında tomurcuk bir gülün üzerindeki yeğmur damlasına benzerdi yanakları soranlarada yok be guzum yok bir şey öylesine işte öylesine içim doluverdi derdi hiç dert yanmazdı.

 gülleri çok severdi elif bacıevinin bahçesinde çeşit çeşit güller vardı onların yanına oturur konuşur dertleşir her birine isim takardı kimisi ayşe kimisi mehmet hepsinin ayrı ayrı isimleri vardı ikindiden sonraları etraf sakinleyince ilahiler söylerdi güller sümbüller diyerek efendimizde gülleri çok severmiş derdi soranlara . gül hikayelerini çok dinlemişti hocalardan ve molla dayıdan.çocuklar güllere zarar versede kızmazdı elif bacı bakın guzularımhani siz oyun oynarken bazen düşüyorsunuzya düştüğünüz zaman bir yeriniz acıyoya işte bu güllerinde bir yerini kopardığınız zaman onlarında bir yerleri acır anladınızmı guzularım anladınızmı yavrularım derdi çocuklar mahcup bir şekilde özür dileyerek bir daha yapmazlardı yapmak isteyenleride ikaz ederlerdi.çocuklar giderken elif bacı her birisine caviz badem bir şeyler verirdi.

elif bacı köyün adeta gönül doktoruydu sıkıntısı olan derdi olan ona gelir güler yüzle ayrılırdı herkesin derdine derman olmaya çalışır şükür edelim guzum geçer bunlarda diyerek teselli ederdi yapabileceği bir şey varsada yapardı kimseyi başından savmazdı.köyün kızları gelinleri elif bacının ahbabıydı onlarla çok güzel anlaşır onlara hep tavsiyelerde bulunurdu. dedikodu ,gıybet bilmez yapmak isteyenlerede fırsat vermezdi.evinden misafiri eksik olmazdı hiç kimse gelmese karşı komşusu hemde emsali dul olan ayşe nineyi çağırır yemeği beraber yerlerdi.sohbetlerinde misafirin üstünlüğünü anlatır misafir on rızıkla gelir birini yer dokuzunu hane sahibine bırakır derdi.

molla dayının hastalığı bayağı ilerledi şehire doktorada götürdüler ama yaş zaten kemale ermişti.cuma günüydü elif bacı sabah namazını kıldı molla dayıya ihtiyacının olup olmadığını sordu zor zar abdest aldırmasını söyledi elif bacı malla dayıya leğende abdest aldırdı molla dayı ima ile sabah namazını kıldı elif bacı kahvaltı hazırlamak istedi eliyle işaret etti dur ,bırak dedi kuran okumasını istedi elif bacı kuran okumayı bilmezdi ama dinleye dinleye yasini tebarekeyi ezberlemişti yanıbaşına oturdu yasin okumaya başlayacaktıki vaziyetin bozuk olduğunu anladı yan tarafta oturan oğlu mehmete seslendi  mehmet hanımıyle beraber koşarak geldiler zaten hergün onlara uğramadan evine geçmezdi elif bacı yasin süresinin beşinci sayfasına gelmiştiki molla dayı gözlerini tatlı bir gülümsemeyle yumdu elif bacı hayatıda ölümüde veren yüce rabbim dedi üzüldü ama bunada şükür ateşte yanmakta var denizde boğulmakta var şükür yatağında rahmetli oldu dedi.cuma namazının arkasından kalabalık bir cemaat ile molla dayıyı ebedi mekanına uğurladılar mekanı cennet olsun.


                                                                  10.05.2011 balıkesir

( Elif Bacı-şükür başlıklı yazı Yasar Kutlu tarafından 11.05.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.