Yaptığım ufak bir araştırma sonucu, kelimelerin kullanımıyla ilgili bir değerlendirme yaptım. Ara ara telefonuma not aldığım kelimeleri ve kelime gruplarını sizinle paylaşmak istedim. İlerleyen dönemlerde, imkanım el verdiği sürece listeyi yenilemeye çalışacağım. 
     Aşağıda yazan listede Pamukçu Kasabası/Balıkesir'de yaşlı insanların 'konuşmalarında' kullandığı kelimeleri göreceksiniz. İnsanların günümüz Türkçe'sinde kullanılan kelimeleri 'okunuş' olarak ne derece farklı kullandığını göstermek istedim. Şuan elimde olan kelime sayısı çok az. Gözlemlediğim kadarıyla günlük yaşamda kullanılan kelimelerin bazısı şuan ki kullanımına çok benzese de, bazılarını da ilk kez duyuyor olma ihtimaliniz var.


Yalım: Galiba
Galan: Artık
Gari : Artık
İte : Yeter
Hangı : Hangi
Şe(h)er : Şehir
Ni: Ne
Sıpsırlan: İyi biçimde
Bi' urup : Bir sürü, bir çok
Ayenk: Düğün
Ga: Kadın
Ganavaz: Kavanoz
Fıydırmak : Atmak (cisim)
Baya zaman: Genelde
Erfene: Piknik
Urba : Kıyafet
Siitmek: Koşmak
Kevgir: Süzgeç
Kevgire dönmek: Örneğin; bir takımın maçta çok fazla gol yemesi durumunda söylenen söz 
Tavık: Tavuk
Gobalak: Kozalak
Ure: Oraya
Musaf: Kitap
Yim: Yem
Yim tavığı: Durmadan yemek yiyen insana söylenen söz.

( Ağız-dan Çıkan Bi Laf Var başlıklı yazı Ahmet Öztürk tarafından 16.12.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.