DİŞLERİNİZDEN  KANSER  RİSKİNİ  ATIN! ...
 
     Dost yürekten merhaba sizlere. Her vücuttan sahibi sorumludur. İnsan olarak öncelikle yaradılış gayemizin üzerinde duralım. Bizlere emanet olan her şeyden değerli vücudun ve içine harekat, yaşam fabrikamızı yıpratıp, küflendirme yelim. Bu güne kadar işittiğimiz nice kanser vakıalarına bizlerin bilmediği türler de eklenmektedir. Sakın ha diş kanseri de olur mu demeyin.
     Bizler vücudumuza zararlı maddeleri sundukça daha nice kanser türleri ile tanışıp hayatımızı noktalamış oluruz. Bizlere Allah tarafından biçilen ömrü bir başkası değiştiremez. Ancak  Yaradanın çizdiği kuralları çiğnediğimiz sürece alnımızda ki yazıyı da bozmuş oluyoruz. İnsan vücuduna zararlı olan her türlü maddeleri hekimlerimizde zaman zaman hastalara açıklamaktadır.
     Doktorların uyarılarını dikkate almazsak yine zararını görecek, hastalığın ağrısını, sancısını çekerek tehlikeye sürüklenecek bizleriz. Madem öyle ilk başta dikkat etmemiz gereken neyse o konu üzerine odaklanmalıyız.  Dişler vücudun değirmen taşıdır.  Bunları yıprattığımız zaman avurdu muzun içinde öğütülmeden gırtlak yoluyla midemize giden gıdalar hazmı da zorlaştırır.
     Dudak aracılığı ile dişlerimize en çok temas halinde olduğumuz önemli zararlı maddeyi bir düşünün. İlk başta elbette tütün mamulleri gelmektedir. Nikotin bağımlısı olan tiryakilerin  her yaktığı bir sigara ömründen on bir dakika çalmaktadır. Bir pakette genelde yirmi adet sigara olduğuna göre iki yüz yirmi dakika ömrümüzden gafilce, cahilce fedakarlık yapmış oluyoruz.
     Benim sıkça bahsettiğim bir söz var. BEN YİĞİDİM DEME! BİR TUTAM ZEHİRLİ OTA TESLİM OLDUKÇA. Gerçekten çok üzücü bir durum. Nice pehlivanlarımız, yiğitlerimiz, sporcularımız rakiplerini tuşa getirseler de!.. Bir tutam zehirli ota esir olup zamanla sessiz sedasız tuşa gelip nokta koyuyorlar
. Hal böyle iken diğer tüm organlarımıza da zarar verene erken teşhisi lütfen koyunuz. Gerekli önlemler alınmadığı sürece diş kanseri de olmanız mümkün.
     Parmaklarımız yanan sigaranın etkisiyle morardığı gibi, siyah bıyıklarımızın
kor alevinden dumanından sarardığı gibi, dudaklarımızın yıpranıp, uçuklarıyla, iltihaplandığı gibi, sigaranın zifirin den, mikrobundan, katranın dan  inci, mercan dişlerimiz de zarar görmekte kanser sirkini gün be gün yaşamakta, birer  birer çürümektedir. Ağrıyan çürük dişleri çektirseniz de yine risk vardır.
     Lütfen okuyucularımdan rica ediyorum sizlerin sağlığı vatanım ve milletim, bayrağım için önemlidir. Onuncu asrın sonlarına doğru İslam dünyasına çok iyi madde gibi Hristiyanlar tarafından sunulan bu tütün mamulleri maalesef her yıl  yüz binlerce  Müslüman  vatandaşımızın canına, malına kastediyor. İnsan sağlığında dişlerin öneminin büyük olduğunu sanırım bilmeyen yoktur. Her diş ağrısı baş ağrısı yapmaktadır. Hasta olanlar daha iyi algılayabilir.
     Benim yazımı, şiirlerimi okuyan gönül dostlarım sakın doktor olduğumu  falan sanmasınlar. Acizane kainat içinde ki tüm varlıkları Yaradan dan  ötürü sevdiğim için vatanıma, topluma faydalı olmaya çalışıyorum ve duygularımı paylaşıyorum. Bu konuyla ilgili şiirlerimi de takdirinize sunuyorum. Çünkü şiir sözlerin özüdür. Yazılarımda hatırıma gelmeyenler ilhamla, şiirle hatırlanıyor.
     Bundan önce ki yazılarımda da DİŞLERİ FIRÇALA, DİŞ AĞRISI, BAŞ AĞRISI YARATIR diye bahsetmiştim. Bu konumda da dişinizden kanser riskini atın diyorum. Dişlere kanser riskini tetikleyen sadece tütün mamulleri değil! diğer maddelerde var ama bu bölümü de fazla uzatmamak için nokta koyuyorum. Sağlıklı nice ömürler diliyorum. Hoşça kalınız, dostça kalınız.

*****  DİŞTE  KANSER  *****

Sigara ve alkol bunu tetikler,
Ağrılı ve ağrısız ülseri ekler,
Kırmızı ve beyaz plaka renkler,
Dişinizden kanser riskini çözün.

Lekoplaki plak yama kırmızı,
Eritrolökoplaki üzer sizi,
Eritroplaki  uyarıyor bizi,
Dişinizden kanser riskini çözün.

Belirtiler varsa biyopsi alın,
Fırça biyopsisi her an kullanın,
Gerekli hekime acil yollanın,
Dişinizden kanser riskini çözün.

Dişlerin renkleri şekle bürünür,
Kanlı beyazlıklar dıştan görünür,
Siyah morluklarla dip lekelenir,
Dişinizden kanser riskini çözün.

Ağız kanserleri erken saptanır,
Zekice düşünen kendini tanır,
İltihaplılar da koksa utanır,
Dişinizden kanser riskini çözün.

*****  AĞRI   VAR   *****

Otuz iki dişi korumalıyız,
Dibinde ki taşı sıyırmalıyız,
Çürük olanları ayırmalıyız,
Diş ağrısı, baş ağrısı yapıyor.

Damarların özü beyine bağlı,
Şekerli zararlı, yemeyin yağlı,
Sancı başlayınca yürekler dağlı,
Diş ağrısı, baş ağrısı yapıyor.

Apse yaptığında avurdu şişer,
Kolonyayı döksen etleri pişer,
Dayanılmaz sızı boyunu aşar,
Diş ağrısı, baş ağrısı yapıyor.

Doktora giderek filmini çektir,
Ana dişimizi Yaradan Haktır,
Çene oynadıkça, midemiz toktur,
Diş ağrısı, baş ağrısı yapıyor.

İltihaplı iken  Zeki çektirme,
Sağlamı dolgu yap dursun söktürme,
Ölümcül tehlike boyun büktürme,
Diş ağrısı, baş ağrısı yapıyor.

Ispartalı  Zeki Çelik TÜRKİYE  İLESAM  il temsilcisi

( Dişlerinizden Kanser Riskini Atın ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 20.04.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.