BİRLİK  BERABERLİK  ZAMANI  ŞİMDİ...

      Saygıdeğer gönül dostlarım merhaba diyerek konuyla ilgili düşüncelerimi Allah izin verirse aktarmaya çalışacağım. Yarım asırdır birlik beraberliğimize 
gölge düşürmeye çalışanlar barış süreci işlerken bile başka formüllere baş vurup amellerine ulaşmak isteyebilirler.  Türk milleti olarak her zaman her yerde uyanık olmalıyız. Yıllardır  kardeşi kardeşe düşman edenlere fırsat vermemeliyiz.  Irk, mezhep ayrımı yapılmadığı halde iftira atabilirler.

     Vatanımızın, bayrağımızın bölünmez bütünlüğünü ilelebet korumalıyız. Asırlardır omuz omuza verip Osmanlı devletini uzun süre yaşamasına vesile olan atalarımızın Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasıyla ruhları rahata ermiştir. Ülkemizin iç ve dış düşmanlardan kurtulması için silah arkadaşlarıyla beraber savaşıp kurtaran ve kurulmasına vesile olan Mustafa Kemal Atatürk  her nutkunda birlik ve beraberlikten söz ederek bizleri aydınlatmıştır.

      Şanlı bayrağımız göklerde özgürce bu ülke toprakları semalarında dalgalandıkça vatan uğruna şehit düşen vatandaşların kemikleri sızlamaz.
Onlara her zaman minnettarız. Dünyanın kalbi olan Türkiye Cumhuriyeti devletimiz her zorluğun üstesinden geleceğine emin olmalıyız.  Bizler iç ve dış düşmanları  kanunlar çerçevesinde  tesirsiz hale geleceğine inanmalıyız.

    Aynı mahallede oturup caddeyi, sokağı paylaştığımız insanlar kesinlikle düşmanlık düşünmemelidir. Bu gün senin  evladının yardıma ihtiyacı varsa, yarında benim evladımın yardıma ihtiyacı olabilir. Yüzde doksan beş Müslüman olan ülkemizde  kardeşliğin, dostluğun en güzel örneğini sunmalıyız. Geçmişte yaşanan tatsız olayları asla tekrarlatma malıyız.

     Bin dokuz yüz seksenli yıllarda yaşanan sağ, sol kavgalarından bile nice vatandaşlarımız zarar görmüştür. Hane halkı içinde birbirleriyle görüş ayrılığı yüzünden dargın, kırgın olanlar ve hatta kavga edip olay çıkaranlar bile vardı. Siyaset yaparken kaş yapacağım diye göz çıkaranların veballeri büyüktür.
Ülkemizin her yerinde İnşallah barış ve huzur sağlanıp ilelebet devam eder. 
 
     Barış süreci çerçevesinde devletin görevlendirdiği gönüllü gruplardan oluşan akil adamlarının da düşüncesine kulak verelim. Ülkenin huzuru için bizlerde güzel düşüncelerimizi paylaşalım. Konuyu siyaset olarak algılamanın yanlış olacağını düşünüyorum. Şahsen benim evrensel düşüncelerim şiirlere de yansımaktadır. Bu ülkenin evladı olarak fikirlerimi aktarmaya çalışıyorum.

     Dünyanın kalbi olan Türkiye Cumhuriyetini bölmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır. Bizlerin birlik beraberliği önemsememiz gerekir. Aksi halde onlara taviz vermiş oluruz.  Allah'ımı peygamberimizi sevenler, kitabımız kuranı algılayanlar Müslüman kardeşlerimizdir. Ülkemizin kanunlarına,nizamlarına uyan yabancı vatandaşlarda misafirlerimizdir. 

    Konuyla bütünleşen paylaşıma sunduğum şiirlerimi geçen yıl yazdım. Bu yıl için barış umutları daha da güçlenmektedir. Her ırktan, her renkten insanlar huzur içinde yaşamalıdır. Allah devletimizin işini kolaylaştırsın. İç ve dış düşmanlara fırsat vermesin. Birlik beraberlik zamanı şimdi diyerek sizlere saygılarımı, selamlarımı,muhabbetlerimi iletiyorum. Hoşça ve dostça kalınız.

*****  ÜZÜLDÜM  *****

Derinden sarsıyor acı haberler,
Sıkıldım, bunaldım, bedenim terler,
Merhamet doluyum vicdanım zorlar,
Hüzünlü bakışla sezinliyorum.

Terör illetinden vatandaş bıktı,
Hainler, yandaşlar gururu yıktı,
Asker, polis şehit, canımı sıktı,
Mahcubiyet duyup  eziliyorum.

Vatana aşığım inan taparım,
Verilen görevi her an yaparım,
Bayrağı, sancağı alır öperim,
Uzaktan, yakından süzülüyorum.

Beklenmedik anda olur felaket,
Heyelandan zarar görür memleket,
Didindim, çırpındım yırtıldı ceket,
Çaresiz kaldıkça büzülüyorum.

Liderler öfkeli atış maktadır,
Bazı ülkelerde  çatışmaktadır,
Zekice bilginler tartışmaktadır,
Savaş ortamına üzülüyorum.

*****   ŞİMDİ   *****

Sınır bölgelerden terör sızıyor,
Yandaşlık yapana halkım kızıyor,
Şehit haberleri Türkü  üzüyor,
Birlik beraberlik zamanı şimdi.

Komşu ülkeleri savaş yakıyor,
Ölü, yaralı çok kanlar akıyor,
Hükumet mağdura  sahip çıkıyor,
Birlik beraberlik zamanı şimdi.

Sağcılık, solculuk devri kapandı,
İllere evrensel vali  atandı,
Nefsine, şeytana uyan utandı,
Birlik beraberlik zamanı şimdi.

Irk, mezhep ayrımı yapılmamalı,
Sahte tarikata sapılmamalı,
Apo canisine tapılma malı,
Birlik beraberlik zamanı şimdi.

Allah bir, Resul de bizim peygamber,
Kurana uyalım  Zeki beraber,
Dünya, ahiretten veriyor haber,
Birlik beraberlik zamanı şimdi.

Ispartalı  Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Birlik Beraberlik Zamanı Şimdi ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 25.04.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.