KİMLİĞİNİZE  LÜTFEN  SAHİP  ÇIKINIZ! ...

     Dost yürekten merhaba sizlere. Kimliğinize lütfen sahip çıkınız diye uyarı niteliğinde ki paylaşımlarım dan umarım rahatsız olmazsınız. Kimlikle ilgi bilgi vermeden önce neden böyle önemli konuyu hatırlatma gereği duyduğumu izah edeyim. Çocukluk yıllarımda izlediğim ismini tam olarak anımsayamadığım, belkide sizlerinde hatırına gelen (YAŞAR NE YAŞAR, NE YAŞAMAZ)   Filmini izlediğimde kimliksiz yaşamanın zorluğunu anladım.

      Bazı insanlar yeterince kimliğini koruyamadığı gibi hor kullanarak çabuk yıpranmasına sebep oluyor. Kimliğiniz kötü niyetli birilerinin eline geçtiğinde, başınıza gelebilecek felaketleri tahmin bile edemezsiniz. Kimlik konusunda ki uyarımı dikkate almanız sizin menfaatinizedir. Avuç içi kadar büyüklüğünde olan değerli hürriyet cüzdanımızı itina göstererek muhafaza etmeliyiz.

      Saygıdeğer dostlar: Sizlere çok önemli konu hakkında bilgiler sunmadan önce  selamlar iletiyorum. Kimlik insanoğlunun dünya genelinde özgür yaşayabilmesini sağlayan özet bilgilerin oluştuğu değerli bir kağıttan ibaret. Yağmur dan, nemden etkilenmemesi için üzerine kılıf kaplanıp korunur. Kaybettiğiniz zaman da gazete ilanıyla eskisinin hükümsüzlüğünü bildiriniz.

Kimlik üstünde şahsına ait  bilgiler: Başta Ülkemizin Ay Yıldızlı  Bayrağı, fotoğrafın, T.C numaran,seri numaran, hane no,cilt no,sayfa no,veriliş tarihi, doğum yeri adresin, adın, soy adın, babanın adı, annenin adı, vs. Bazen bir telefonla birilerini aradığın zaman ses tonundan seni algılamayınca..Alo kiminle görüşüyorum, kimsin sen? .. diye soru yöneltiyor.  
 
     Bir önemli şahsiyeti ziyarete gittiğiniz de sekreter soruyor! Kim geldi diyeyim efendim? diye. Resmi ve özel işler de geçerli olan, yurt içi, yurt dışı seyahat için gerekli olan kimliğin önemini çok iyi kavramak lazım. Gittiğiniz her yerde mutlaka yanınız da bulundurunuz.  Paran olmasa bile kimliğin olsun. Çünkü kimlik her alan da maddi ve manevi yönde de sizin itibarınız dır. 

     O değerli kağıt yaşam sürecin de o kadar  çok işinize yarayacak ki.. şimdiden anlatmak bence yetersiz olur. Şan, şöhretin de yolu açılıyor, yapılan yanlışlar yüzünden karamsar dünyalara da sürükleyebiliyor. Bir çocuk doğmadan anne, babası yakınları isim arayışıyla kimlik belirtileri ortaya çıkıyor. Günü gününe yazdırmayanlar ise çocuğunun bir ömür boyu ben
ne zaman doğdum düşüncesiyle üzüntü yaşayabiliyor. 
   
     Çocuk doğunca kimlik oluşunca çevreye de tanıtmak kolay oluyor. Okul çağı gelince yine kimlikle kaydı yapılıp, karnesi, diploması da kimliğine göre düzenleniyor. Yüksek okula kaydın da yine diploma, kimlik şartı  aranıyor. Kimliğinize hakim olun zira şuur da bunun bir göstergesi. Örnek verecek olursak, filan adam çok akıllıdır veya filan kişi dengesiz deniliyor. 

     Bazıları rencide ediyor. İnsanların uyum içinde olmaları, kardeşçe birlik beraberlik içinde, sağlıklı, mutlu yaşamaları dileğimdir.  Kimlik konusun da söylenecek o kadar çok sözler  var ki! .. bunları detayıyla anlatmaya kalkarsam bir kitaba sığmaz, en iyisi sözlerin özü olan şiirlerimle
noktalamaya çalışayım. Sizlerle yeni bir konu da buluşmak üzere hoşça kalın.

*  K İ M L İ K   *

Ay yıldız bayrakla daima şanlı,
Kişinin sembolü kimisi namlı,
T.C yazısıyla  dünya da  ünlü,
Büyüğe, küçüğe yarıyor kimlik.

Seri numarası işlem görüyor,
Vatandaş bilgisi sonuç veriyor,
Güveni sağlıyor akıl eriyor,
Algıyı, vergiyi arıyor kimlik.

Onun suretiyle  kayda da geçer,
Yaş sınırı malum görevli seçer,
Mesleğine  göre  kapıyı  açar,
Özelde, tüzel de soruyor kimlik.

Bazı kurumlara girilmez direk,
Merhamet bekleme sertleşir yürek,
Yakaya o kartı takmanız gerek,
Ziyaret ederken duruyor kimlik.

Nüfus da kaydı var silinmez  Zeki,
Girerken, çıkarken diyorlar peki,
Dahası da vardır yazdığım  ne ki,
Beşikten, mezara koruyor kimlik.

****    KİMLİĞİM  *****

Bin dokuz yüz elli beş yıldır doğuş,
Ahşap bir hane de beşiktir kovuş,
Varlığa, yokluğa, açlığa  alış,
Şiir de bellidir benim kimliğim.

Mutafali babam, anam da Döndü,
İki bin sekiz de  hayatı  söndü,
Öksüzlük  acısı  yüreğe  indi,
Şiir de bellidir benim kimliğim.

Türkiye  ülkemdir, Isparta  ilim,
Şarkikaraağaç da açar gülüm,
Bey köye taşınsın naaşım ölüm,
Şiir de bellidir benim kimliğim.

Dedemin lakabı Arap Mevlittir,
Torunu  Cennet de  bana aittir,
Dinimiz İslam dır öz de sabittir,
Şiir de bellidir benim kimliğim.

Bir kızım, bir oğlum hayata bağlar,
Torunlar neşeli morali sağlar,
Zekiyi  şairlik, yazarlık  eğler,
Şiir de bellidir benim kimliğim.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Kimliğinize Lütfen Sahip Çıkınız ! ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 26.04.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.