İÇECEKLERE  LÜTFEN  DİKKAT.! ...

     Saygıdeğer gönül dostlarım. Sevgiler, selamlar ileterek bu  konuyu kısaca özetlemeyi sağlığımız, varlığımız açısından fayda görüyorum. Reklamlar yapıp halkımızı zararlı maddelere teşvik edenler, alışkanlık haline getirenler  dünyalık çıkarları için halkımızı tehlikeye sokanlar bunun vebalini uhrevi alem de, huzuru mahşer de nasıl hesap verecekler doğrusu merak ediyorum.? .

     Büyüklerin ve küçüklerin vazgeçemediği içeceklerin içine vücudu tahrip edici hilelerin, asitlerin,  zehirlerin yerleştirilmesi ne kadar üzücü ve vahim sonuçlar ortaya koymaktadır.  Küçücük bebeğe gıda diye sunduğumuz içeceğin yarıdan fazlasının asit oluşu o bebeğin körpe vücuduna ne kadar tahribat saçar bir düşünün. Son günlerde ulusal medyaya da yansıyan bazı kolalarla ilgili çıkan haberler  düşündürücü ve bir o kadar da ürkütücüdür.  

     Çünkü ben inançlıyım diyenlerin bile sofrasından eksik olmayan kolaların içinde alkolün çıkması başka nasıl açıklanabilir ki.! . Yıllar önce mailime bununla ilgili uyarı niteliğinde bilgiler gelmişti paylaşımlar yapmıştım, hatta bununla ilgili şiir de yazdım face de paylaştım.  Sonuç sahibi olanlar benim bu uyarımdan rahatsız oldular ve face den paylaşımımı engellediler. Ama ben halkımı düşünen duyarlı biri olarak davamdan vazgeçmeyeceğim.
 
      Zararlı yiyecekleri, içecekleri şiirlerle, yazılarla gruplarım da bana ışık tutan yayın organların da paylaşıma devam edeceğim. Coco cola ya katılan böceklerin ezilerek karışımı inanın tüylerimi diken diken etti. Her terleyişte harareti söndürmek için  içtiğimde ciğerlerime zarar verdiği gibi, sesimin de kısılmasına sebep oldu.  İçecek türlerinin ayrıntılarına girersen söyleşim uzayacak en iyisi sırası geldikçe paylaşım yaparız.
   
      Bu konuyu sadece kola da sınırlandıralım.  Çünkü bunun tüketimi fazla olduğu gibi üretimi, reklamı da, tahribatları da sınırsız. Her aile alışverişlerine dikkat etsin.  Zararlı içeceklere  harcayacağı parayı yararlı gıdalara harcaması bence en güzeli. Saygıdeğer gönül dostlarım. Bize emanet edilen vücudumuzdan sorumluyuz. Dikkat etmeyip duyarsız davranır
vücudumuza tahribat saçarsak.. Zarar gören her organımız huzuru mahşer de bizden davacı olur, yol yakınken gerekli önlemleri alalım diyorum.  Hoşça kalın.
 (ORUCUNU KOLA İLE AÇANLAR KOLADA ALKOL ÇIKTI..
KAZANIZ MÜBAREK OLSUN(!)  ÇOK UYARDIK ÇOK.... LÜTFEN PAYLAŞIN..) 
 (Fransa Ulusal Tüketim Kurumunun araştırmasına göre, 19 kola ürününün çoğunda litre başına 20 küpe eşit şekere rastlandı. Araştırmanın en çarpıcı kısmı ise kolada alkole rastlanması oldu.)  ( ALINTI )  Devamı vardır...

*  K O L A İÇME  *

Marifet sayarak içen yarışmış,
Birinci olsa da ciğer buruşmuş,
Cesedi toprağa erken erişmiş,
Sağlığı bozulur  kola içmeyin.

Tuvalet  temizler tuz ruhu gibi,
Yağları da söker keskin asidi,
Bence meşrubatın iğrenç,basiti,
Midesi büzülür kola içenin.

Bir daha bardağa doldur diyorsun,
Bedava su varken para yiyorsun,
Kurşunla dönüyor bilmiyor musun? ,
Serveti süzülür kola içenin.

Sigara ve içki gibi tesirli,
Rengine bir bakın ne kadar kirli,
Bağımlı yapıyor san ki  sihirli,
İrade  ezilir  kola  içenin.

Farelerle dolu meyanın kökü,
Karnını şişirir artırır yükü,
Tavsiye etmiyor dostunuz Zeki,
Mezarı kazılır kola içenin.

*   SARHOŞA BAK   *

Duble yudumlarken bardak taşırmış,
Rakıyı, votkayı  içmiş,  aşırmış,
Evinin yolunu çoktan  şaşırmış,
Zil zurna, kör kütük sarhoşa bakın.

Masadan kalkarken mezeyi döker,
Ayakta sendeler dikkati çeker,
Adımda atamaz yere diz çöker,
Zil zurna, kör kütük sarhoşa bakın.

İnan ki çekilmez acayip hal var,
Ağzından,burnundan akıyor sal var,
Dengesiz oynayan el,parmak,kol var,
Zil zurna, kör kütük sarhoşa  bakın.

Meskeni oluyor meyhane, barlar,
Kumarda oynamış av cunda zarlar,
Kalkmaya  direnir  kendini  zorlar,
Zil zurna, kör kütük sarhoşa bakın.

Zekilik kalmamış bozulmuş işi,
Hesabı vermemiş  kırılmış dişi,
Dramatik yaşam  sürükler  eşi,
Zil zurna, kör kütük sarhoşa bakın.

Ispartalı  Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM  il temsilcisi.
( İçeceklere Lütfen Dikkat.! .. başlıklı yazı Ispartalı tarafından 19.02.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.