HARİKALAR  ŞEHRİ  ISPARTA...

      Merhaba gönül dostlarım: Saygılar, sevgiler, selamlar ileterek  harika şehrim Isparta ile ilgili bilgileri özetleyerek paylaşıma sunmaya çalışacağım.
Bazı maddeleri satabilmek için içmeyin bağımlılık yapar reklamına rastlar o konuda meraklanırsanız.  Benim şahsi düşüncem  de  Isparta şehrime gelip bir hafta kaldığınız zaman gitmeyi düşünmezsiniz çünkü bağımlılık yapar.

      Nice harikaları bünyesinde barındıran şehrimizin nüfusu her sayımda daha da artmaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi ve bilgi odağıdır. Türkiye de  ilim, bilim ve gül şehrim Isparta yazımı, onunla bütünleşen şiirimi okuyan gönül dostlarım, harikalar şehri Isparta konuyla ilgili yazı ve şiirlerimi okuyup haz duyacağından eminim. Tüm güzellikleri barındıran şehrimle övünüyorum.

      Kış mevsimi biterken henüz karların eksilmediği Davraz kayak merkezi harika güzelliğiyle, tesisiyle sizleri beklemektedir. Ulaşım için servisler mevcut olup ekonomik yönden de çok ucuza mal olmaktadır. Yaklaşan bahar havasıyla Gölcük mesirelik yerimiz piknik yapmak için en uygun alanlardan birisidir. Gölcüğe çıkarken Milas mesireliğinde de piknik yapabilirsiniz.

     Milas mesireliğinde ve, ayazmana da akan billur suların tadı bir başkadır.
Ayazma mesireliği şehrimle bütünleştirdiğinde ulaşım zorluğu yaşanmıyor. Çünür  tepesinden de Isparta şehrimi seyretmeye doyamazsınız. Orada ki badem ağaçları çiçek açtığında  kokusu, havası ruhuna haz verecektir. Piknik için her ortam müsaittir. Yüksek okullar üniversiteler, hastaneler oradadır.

      Muharrem dede türbesinden, kirazlı dereden şehrimizi izleyebilirsiniz. Gökçay mesireliğinin özelliklerine, güzelliklerine doyum olmaz. Daha geniş bir alana sahip olan mesirelikte mini göller kayıklar bile mevcuttur. Her şey çok güzel tasarlanmış. Festivallerin bir kısmı orada ki fuar alanında yapılıyor.
Havasına, suyuna, tesisine doyum olmuyor. İhtiyaç olan her şey mevcuttur.

      Eğirdir ilçemizde ki güzellikleri, Şarkikaraağaç da ki oksijen üreten sedir çamları dünyada ki üç dağdan biri özelliğini koruduğu gibi ahşap evleriyle de yatıya gelen konukları ağırlamaktadır. Sütçüler ilçemizde ki kalyon ve tarihi yerler, Yalvaç ilçemizde ki tarihi yerler, müzeler ziyaretçilerini  bekliyor. Aksu da ki Zindan mağarası harikalardan biridir. Yaklaşık 750 metre uzunluğunda olup içinde ki serin hava kayalardan akan damlacıklar ilginizi çekecektir.

      Gönen ilçemizde ki güzellikler Yunus Emre türbesiyle, barajıyla, tarla pınarı ile sevginizi katlamaya yeter. Keçiborlu, Uluborlu, Senirkent her türde meyveleriyle gıdamızı sunmaktadır. Atabey de ki, İslam köy deki bazı ziyaret yerleri gezilmeye, görülmeye değerdir. Gelendost'un da tarihi şanlıdır. Elma üretimi ve diğer meyveler gözünüzü, ve midenizi doyuracak kadar çoktur.

     Yenişarbademli de ki pınar özü içilmeye değer, yaylaları da görülmeye değer. Kasaba ve köylerimizde ki özellikleri, güzellikleri anlatmakla bitirmek mümkün olmaz. Çünkü her yörenin ayrı ayrı ilgi çeken yerleri çoktur. Türk milleti olarak bizler ülkemizle gurur duymalıyız. Allah'a şükürler olsun ki Isparta şehrim gibi diğer şehirlerimizde güzeldir.  Harikalarını şiirlerimle özetlemeye çalışıyorum. Tüm vatandaşlarımıza kapımız açıktır. Hoşça kalınız.

HARİKALAR  ŞEHRİ  ISPARTA

Dav razı, iklimi, dağı harika, 
Bahçesi, ormanı, bağı harika,
Gülleri, esansı,  yağı harika,
Isparta şehrime doyamıyorum.

Ülkemin parası, pulu harika,
İnançlı, yürekli kulu harika,
Dört yanı çiçekli yolu harika,
Isparta şehrime doyamıyorum.

Meyvelerle dolu  dalı harika,
Peteğe döşenmiş balı harika,
Rengarenk desenli halı harika,
Isparta şehrime doyamıyorum.

Lezzetli yemeği, aşı harika,
Sebzenin kurusu, yaşı harika,
Mermeri, madeni, taşı harika,
Isparta şehrime doyamıyorum.

Hastane, parkları, okul harika,
Billur su, gölleri, çakıl  harika,
Zeki  insanlar da akıl  harika,
Isparta şehrime doyamıyorum.

***  KİRAZ  ÇİÇEKLERİ  ***

Kıtalar arası düşmanlık bitsin,
Herkes ülkesine fidanlar diksin,
İhracat yaparak dövizi çeksin,
Barış güvercini  uçsun  Isparta'm.

Sağlığa yararlı allı yanaklar,
Vitaminle dolsun ağız, dudaklar,
Kanser riski bitsin, duysun kulaklar,
Komposto suyunu  içsin  Isparta'm.

Zehirli maddeyi yere atmayın,
Organik gübreye hile katmayın,
Doğalı var iken, hormon yutmayın,
Topraktan enerji çıksın  Isparta'm.

Lezzetli meyveler gidiyor hoşa,
Çekirdeği gömün, giderme boşa,
Üretimi  artır  sağlıklı yaşa,
Bereket  tohumu  saçsın  Isparta'm.

Gezin, araştırın, ibretler kapın,
Mera, araziye  yatırım  yapın,
Zekice  düşünün  dolmalı küpün,
Kiraz  çiçeklerin  açsın  Isparta'm.

Ispartalı  Zeki  Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Harikalar Şehri Isparta başlıklı yazı Ispartalı tarafından 11.03.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.