NEFSİMİZLE SAVAŞIMIZ SÜRECEK...

         Selamünaleyküm gönül dostlarım. Allah cümlemize konuyla ilgili savaşı kazanabilmemiz için kolaylıklar ihsan eylesin. Bebeklik, çocukluk çağlarımız fırtına gibi gelip geçiverdi. O dönemlerde bizlerde sorumluluk fazla yoktu ama bizlerden sorumlu olanlar pek çoktu. Başta anne ve babamız, ağamız, ablamız, büyük babaanne, dedelerimiz, hısım ve akrabalarımız, hocalarımız.
Dahasını saymak gerekirse okul dönemlerinde ki velilerde sorumluydu.

        Buluğ çağa erdikten sonra İslamın şartının bilincinde olarak farzları ve sünnetleri de kavrayarak bir ömür boyunca kulluk görevimizi yerine getirerek Allah'ın rızasını kazanmaya çalışacağız. Bunu engellemek isteyen kör şeytan ve iblis olarak  baş düşmanlarımızdan biri olan, gözle görülmeyen geçmişte melek olup Yaradanın emrine uymayıp huzurundan kovulan cehennemin inançsız insanlarla dolması için bizleri tuzağına düşürmeye çalışmaktadır.

       Her azılı düşmanı da tuşa getirecek, zalimleri yumuşatacak çok tesirli dualar vardır. Öncelikle bu duaları okuyabilmek, içeriğini, manasını anlamak için Arapça öğrenmekte fayda vardır. Hem dünyalık hemde uhrevi alem için öğrenilmesi gerekenleri, yapılması gereken ibadetleri hafızamıza kaydedip beş vakit namazı da gün geçirmeden, vaktinde ödemeye çalışmalıyız.

       Yeni neslin inançtan yoksun oluşu atalarının ihmalkarlığından kaynaklanır.
Evladına oğlum namazını kıl, orucunu tut diyebilmesi için İslamın şartlarını  yerine getirerek, öncelikle en yakını anne veya babası örnek olmalıdır. Şahadet getiren Müslümanlık sıfatını kazansa da Kuran'ın aydınlığından istifade ederek hak hakikat yolunu kavramadıkça  ibadeti pürüz lenmiş olur.

       Birleri vesveseye düşüne kör şeytanı başından kovabilmek için öncelikle abdestli dolaşarak Şeytanı kovan dua ile besmele çekmek gerekmektedir.
Onun hoşuna giden her şeye mesafeli durmalıyız. Konu başlığımın özüne inmemiz gerekirse iki kaş arasında bulunan nefsimize de hakim olmalıyız. İradeyi onun eline teslim etmiş olursak vay halimize. Doymak bilmeyen azgın nefsimizin isteklerine ömrümüzde yetmez, zamanımızda yetmez, bütçe de...

       Nefsimizin istekleri Kuran anlayışının tamamen zıttı dır. irademize hakim olmayıp komutanlığı elden kaçırırsak Allah korusun huzuru mahşerde hesaba çekilerek  cehennemi çukurunu boylamış oluruz. Oysa dini vecibeleri yerine getirdiğimiz zaman hem dünyada hemde ahirette rahat etmiş olursunuz. Nefsin ve şeytanın vesveselerine asla kanmayalım, yalana inanmayalım.

      Nefsimizi de yumuşatmak, tesirsiz hale getirmek için özellikle zikirleri, şükürleri dilden bırakmamalıyız.  Beş vakit ibadetlerimizi yaptıktan sonra nafile namazlarını da mümkün mertebe kılmaya çalışmalıyız. Namaz dinimizin direği diye boşa söylenmedi. Peygamber efendimizin sünnetlerine de uyup, fırsat bulup uygulamayı artırdıkça kalbimizi de küfürden arındırmış oluruz.

      Nefsimizle bir ömür savaşımız sürecek derken  hiç kimse patlayıcı madde ve silahları,kesici aletleri aklına getirmemelidir. Zararlı maddeleri benimseyip
 faize, harama, günaha sürüklenenler, kötü alışkanlıklarından vazgeçerek en kısa sürede tövbe istiğfar etmeli pişmanlıklarını, arzularını da dile getirmelidir.
Kalbimiz nurlu oldukça ruhumuzda ferahlar. Günaha sokma nefsim diyerek bende duygularımı sizlere aktarmaya çalıştım.  Hoşça kalınız, dostça kalınız.

*****   GÜNAHA SOKMA   *****

Çocukken şeytanca kanıma girdin,
Gururla, kibirle belayı verdin,
Hırslara doymadın beynimi gerdin,
Yeter artık nefsim günaha sokma.

Sınırı taşıran gençlik yaşattın,
Hayırı beklerken şehvet kuşattın,
Atar damarları sorup boşalttın,
Yeter artık nefsim günaha sokma.

Olgunluk çağda da mahcup etmiştin,
Lüzumsuz yerlere çekip gitmiştin,
Zararlı şeyleri yeyip, içmiştin,
Yeter artık nefsim günaha sokma.

Yaşlılık hayata atarım adım,
Peşimden gelirsin bozulur tadım,
Torunları sevmek benim muradım,
Yeter artık nefsim günaha sokma.

Elliyi devirdim beni azdırma,
Ahireti düşün kötü yazdırma,
Eşimi, Zekiyi fazla kızdırma,
Yeter artık nefsim günaha sokma.

*****  YÜKLEME  *****

Günahın belkide haddinden fazla,
Çünkü yetinmedin mevcutla, azla,
Boşuna sürtünme, durma git gazla,
Senin vebalini bana yükleme.

Israrı sürdürme güvencim yoktur,
Ayağı kaydıran yandaşın çoktur,
Hesaba çekecek Yaradan Haktır,
Senin vebalini bana yükleme.

Sorumlu olmaktan ben artık bıktım,
Belalı düşman var çileden çıktım,
Rabbıma yalvardım boynumu yıktım,
Senin vebalini bana yükleme.

Şöyle olsun, böyle olsun da deme,
Helal etmiyorum  hakkımı yeme,
Menfaat uğruna yalan söyleme,
Senin vebalini bana yükleme.

Herkes ettiğini er geç biçecek,
Ağlayıp, sızlayıp, yaşlar sökecek,
Zekiyim diyenler haklı çıkacak,
Senin vebalini bana yükleme.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Nefsimizle Savaşımız Sürecek ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 16.06.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.