Hikaye / Yaşamdan Hikayeler

Eklenme Tarihi : 25.12.2015
Okunma Sayısı : 805
Yorum Sayısı : 0
İnsan uykusu gelir, uyur. Kimi zaman uykusunda bir rüya görür. Kimi rüyanın bitmesini istemez. İşte öyle bir rüyanın içindeydi gencimiz bu sefer.

Bir şekilde acısıyla tatlısıyla ortaokulun son sınıfına kadar yaşamını sürdürmüştür. Yeri gelmiş gülmüş yeri gelmiş hüznü yaşamıştır. Çok küçükken sık sık hasta olur, bir hastanenin çocuk doktoruna gösterilir ve her seferinde penisilin iğnelerini alır kısa zamanda iyileşirdi. Tabi bir müddet sonra neredeyse “hastalık" kelimesinin anlamını unutacak gibi olmuştu. Zira yazın gezdiği gibi kışın da tişörtle, şortla dolaşır, hani tabir-i caizse dışarıda esen deli rüzgâra kafa tutar gibiydi… Ve uzunca bir süre hastalık nedir bilmedi. Onu gören herkes, “Nasıl olur da bu çocuk hasta olmaz? Yaz-kış tişörtle dolaşıyor, incecik şeyler giyiyor… Ama hâlâ turp gibi." gibilerinden merak ediyordu. Ama hepimiz biliriz ki, dünya Sultan Süleyman'a bile kalmamıştır.

Gel zaman git zaman gencimiz, bir şekilde ortaokul son sınıfa kadar gelmiştir. Ama sanki o, ortaokula gelince bir şeylerin de zamanı gelmiş gibidir. 

Turp gibi, âdeta çelikten sağlam çocuğa bir hâller olmuştur. Önceleri üzerinde hafif bir hâlsizlik, kırgınlık vardır. Canı hiçbir şey yapmak istemez. Hâlsizliğini baştan umursamamış hatta bir muhabbete kadar ciddiyetinin farkına varmamıştır. 

Uzun zamandır gazete aldığı bir bayi vardır. Sık sık buradan gazete aldığı için sahibiyle epey tanış olmuşlardır. Bir gün yine gazete almaya gittiğinde, gazete bayiinin sahibi “Hayırdır, ölecek misin?" gibisinden sormuş, genç arkadaşımız sorunun tam manasına o anda hâkim olamamakla birlikte “Yoo… Neden ki?" diye sorabilmeyi başarmıştır. Bunun üzerine adam, “Gözün toprağa bakıyor. ‘Ölecek kişinin gözü toprağa bakar.' derler, ondan sordum. Belli ki çok da hâlsizsin. İyi değilsin… Bir doktora gözüksen çok iyi olur." gibisinden yanıtlamış ve çocuk yalnızca “Hım hım… Tamam…" deyip gazetesini alarak eve dönmüştür.
 

( Gerçek Hayattan Alıntıdır - Tehlikeli Oyun başlıklı yazı 4harf1kelime tarafından 25.12.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.