Evin zili çalındı. Az sonra ise evin kapısı anahtarla açıldı, içeriye karanlık silueti ile Erol Soylu girdi. Antrenin ışığını yaktı, seslendi.

“Makbule!”

Yanıt alamayarak, odaları dolaşıp baktı. “Nerede ki bu kadın?” diye söylendi. Salonun ışığını yakıp geçer oturdu koltuklara, sinirlenmişti; TV yi açarak seyretmeye başladı.

*

İlker İlseler ve Makbule, görevlilerin saygılı uğurlamaları önünde lokantadan çıkarak cadde kenarındaki park edilmiş araçlara doğru ilerlediler.

İlke İlseler, “İtiraf etmeliyim ki, çok yararlı bir görüşme oldu. Uzun zamandan beri, bir hanımefendi ile böylesine hoş vakit geçirememiştim,”dedi. “Cesaretimi hoş görürseniz, biraz da eğlenmek için vakit geçirebilmeyi önereceğim size!”

“Önerinize olumlu yanıt veremem, İlker bey! Yarın, malum, erkenden iş… Bir an önce istirahata çekilmek istiyorum.”

“Eğer kabul ederseniz, istirahatınızı temin etmek için kendi evimde ağırlayabilirim…”

“Kendi evim daha uygun olacaktır.”

Adam lüks arabasının kapısını açarak tutarak, “E, madem, arabamla bırakayım sizi. Buyurun lütfen!” dedi.

Makbule, kısa bir tereddütten sonra arabaya bindi. “Teşekkür ederim!”

Adam, şoför mahalline geçti, arabayı çalıştırarak yola çıktı.

*

Az sonra Makbule’nin evinin bulunduğu sokağa geldiler. Makbule evine doğru bir kaçamak bakış attığında, evin lambalarını yanık gördü. Arabayı apartmanın önünde durdurdu. “Şu soldaki kapı!”

İlker İlseler, inip, ona kapıyı tutarken, “E, artık bir kahve içimliği evinize gelmeme de olmaz demezsiniz, her halde?” dedi.

Makbule, adamı her denemesinde reddetmenin sıkıntısını hissederek, “Ne olur, beni mazur görün! Mutaassıp bir muhit burası, yanlış anlaşılabilir,” dedi.

İlker İlseler, pes emek zorunluluğuyla, “Galiba, şansımı daha fazla zorlamasam iyi olacak,” diyerek ısrar etmekten vazgeçti. “Pekâlâ, tanıştığımıza ve hatta arkadaş olduğumuza memnun oldum, Makbule hanım. İnşallah, birkaç güne kadar, sizden olumlu bir yanıt alacağımı sanıyorum.”

“İnşallah!”

İlker İlseler, kadının indiği kapıyı örterek şoför mahalline geçti. “O halde, iyi geceler! Her şey için çok teşekkür ederim!”

“Asıl ben teşekkür ederim! İyi geceler!”

Araba hareket etti, sokak boyunca giderek gözden yitti. Makbule apartmandan içeri girdi.

*

Erol, Makbule’nin apartmandan içeri girdiğini görünce pencerenin kenarından ayrıldı, kapıya gitti. Dışarıyı dinledi. Ayak seslerini duyarak açtı kapıyı. Makbule, yorgun mimiklerle içeri girdi.

Erol Soylu, alaylı, “Hoş geldiniz, hanımefendi!” dedi.

Makbule, “Hoş bulduk, sevgilim!” diyerek Erol’u dudaklarından öptü. Erol’un öpüşmesi soğuktu. “Ne o? Bu kadarcık mı?”

Erol Soylu, “Arabadaki, İlker İlseler değil miydi?” diye sordu.

“Tanıyor musun?”

“Tanımaz olur muyum? Ne işin vardı, onun arabasında?”

“İş yemeğindeydik. Bırakıverdi… İnşallah, kıskanç aşıkları oynamayacaksındır; zira biliyorsun ki, ben bunu hep yapıyorum. Unuttun mu?”

“Onlar iş yemeği oluyor. Bu ?”

“Dedim ya…”

“Nedense kalbimin çalışma ritmi sağlıklı değil.”

“Kalbini ferah tutarsan bişey olmaz sevgilim! İlker bey, patronunun da müsaadesi ile bana kendi şirketlerinde iş teklif etti.”

“Hakkı beyin mi? İnanmam… Hakkı bey, ölür de bırakmaz seni.”

“Ben de öyle düşünüyordum. Sanırım, kasıtlı olarak iş teklif ettirdi bu adama… Sadakatimi sınamak için…”

“Öyle olmalı…Senin yanıtın ne oldu?”

“Neye?”

“Neye olacak? İş teklifine tabii… Başka teklifleri de mi oldu yoksa?”

“Olsa ne yazar, hayatım? Reddettim tabii ki…Bunu sırf senin için, senden uzak kalmayı göze alamadığım için reddettiğimi bilesin… Seninle ilişkimi bitirebilecek, soğutabilecek hiçbir işte yokum…”

Erol Soylu, mutlu oldu. “Biliyorum, sevgilim…Biliyorum.” Kadını bu defa hararetle öpmeye başladı.

*

( Mevsim Gülbahar-erol İle Makbule başlıklı yazı AliKemal tarafından 18.12.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.