31 Ağustos 

 

Gerçek adı neredeyse unutulan tanıyan herkesin Küçük Ağa olarak bildiği Ayhan Taştekin bağlantı için kullandığı eve gelmek için yaklaşık 500 metre kadar yürümüştü. 50 yaşını çoktan geçmesine rağmen dinçliğinden bir şey kaybetmemişti. Bir önceki apartmanın önünde oyalandı. Etrafı kolaçan etti. Takip edilmediğine kanaat getirince kasketini gözlerinin önüne kadar indirip apartmana girdi. Cebinden çıkardığı anahtarla 2 numarala dairenin kapısı açıp içeri girdi. Anahtarı vestiyerin üstüne koyup mutfaktan küçük balkona geçti. Balkon camından dışarıyı kolaçan etti. Aynı işlemi diğer odalarda da yaptı. Takip edilmemişti. En son salona girdi.  Ali Yıldırım mekik çekiyordu. Ali salonun kapısı açılınca bacağının altındaki tabancayı kontrol etti. Küçük Ağa’nın geldiğini görünce silahı yan tarafa koydu. Banyodan aldığı havluyla kurulandı. Eski köşe takımının bir ucuna otururken telefonu çaldı. Tanımadığı bir numara arıyordu.

-Alo.

-Ali Yıldırım’ı aramıştım.

-Benim buyurun.

-Karaşahin Holding Halkla İlişkiler bürosundan Funda. Ali Bey bize iş başvurusunda bulunmuşsunuz.

-Doğrudur Funda Hanım.

-Yarın saat 09,da vereceğim adreste bulunmanız gerekiyor. Mülakat için.

-Tamam adresi mesaj atabilir misiniz lütfen.

                  Telefonu kapatan Ali köşe takımının diğer ucuna oturan Küçük Ağa’ya baktı.

-Ali Yıldırım askerlere ve sivil halka şiddet uygulamak suçundan hakkında soruşturma açıldığı için Uzman Çavuşluktan istifa ettin. Bir iki gün önce Karaşahin Holding’e iş başvurusunda bulundun.

                   Küçük Ağa ceketinin iç cebinden çıkardığı iki plastik dosyayı köşe takımının üstüne koyup Ali’ye doğru itekledi.

-Yeni kimliğinle ilgili tüm bilgiler dosyada. Diğer dosyada görevinle ilgili bütün bilgiler var. Yarına kadar hepsini okuyup ezberle sonra imha et. Yarın mülakata büyük beden kıyafetlerle git. Karaşahin’lerin güvenlik müdürü Tuğrul Ercan eski bir askerdir. Şüphelendirme. Mülakata Helin ve Ağabeyi Orhan Metin katılacaktır. Becerebilirsen Helin’in koruması olmaya çalış. 30 Ağustos’taki eylemin tuz biber oldu. Koruma ekibini güçlendirecekler.

                  Ali alttaki dosyayı alıp açtı. İlk sayfada sarışın, genç bir kadının fotoğrafı altında açıklamalar vardı. Zehra Helin Karaşahin.

-Mülakatları Helin Karaşahin mi yapıyor?

-Mülakat dediklerine bakma Ali. Helin Holding’in Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü. Başvuranların fiziklerini kontrol eder. Mülakat dedikleri bildiğin sokak dövüşü. Kendi aralarında bahis oynadıklarını duydum. Kaçak dövüş organizasyonları yapıyorlar. Kavgada bayılanlar işe alınmaz.

-Referansım kim?

-Yolsuzluk soruşturmasından dolayı erken emekli olan Eryavuz Yarbay. Plana uygun hareket et. Komutanın Eryavuz’un tanıdığı. Senin için Eryavuz’u Eryavuz da dün Tuğrul’u aradı. Karaşahin’lerden bahsedeyim biraz.

Ali dosyadaki sayfayı çevirdi. Yaşlı pala bıyıklı esmer bir adam. Abdülkadir Karaşahin.

-Holdingin temelini atan ve onursal Başkanı Abdulkadir Karaşahin. Nakliyeci. Beş kadından 10 çocuğu var. 6 erkek 4 kız. Kızlarından ikisi küçük yaşta ölmüş.

            Ali üçüncü sayfayı çevirdi. Yuvarlak yüzlü bürokrat tipli Ali Abdullah Karaşahin.

-Ali Abdullah Holding Yönetim Kurulu Başkanı. Karaşahin Trans ve Akaryakıt işinin başında.

                  Dördüncü sayfada Orhan Metin vardı. Kare yüzlü boksör suratlı.

-Orhan Metin Karaşahin. Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı. Güvenlik ve altın işinin başında. Sarraf, Gazinosu var. Holdingin yasa dışı işlerini yürütür. Tam bir psikopattır.

                  Beşinci sayfa Mimar İbrahim Hakkı’ya aitti.

-İbrahim Hakkı. Yüksek Mimar. İnşaat ve AVM sorumlusu. Süleyman Yasin. Avukat. İdeolojik sebeplerden aileden ayrıldı. İlhan Murat. Otomotiv ve Sigorta işinden sorumlu. Galerisi var. Sosyeteye araba ve uyuşturucu satar. Playboy. Nuri Fırat ve Zehra Helin Karaşahin. Basın ve Halkla İlişkiler Sorumluları. Reklam ajansları var. Hızma. Holding Baş Mali Müşaviri. Bürosu var. Yasa dışı işlerle ilgisi yok. Karaşahin’ler radyo ve yerel tv’leri olan, Sektör dergileri basımı, ulusal ve uluslararası nakliye, Altın, İnşaat ve Marketçilik yapan bir Holding gibi görünse de asıl sermayesi kaçakçılık parası olan SIS’ın Türkiye ve Ortadoğu’daki yeni taşeronu.

                  Ali dosyayı kapattı. Okumak için zamanı vardı.

-Diğerleri değil de niçin Helin?

-Ailenin en eğitimlisi, en şımarığı, ikinci en psikopatı o çünkü. Abdulkadir’in en küçük kızı, her işe burnunu sokan bütün gizli toplantılara izin istemeden katılan şımarık prenses. Kirli işleri ört bas etmek, basına yansımasını engellemek Helin’in işi. Çok tanıdığı var. Çok gezer, çok para harcar. Holding’te dikkat etmen gereken ikinci kişi. Birincisi Holding Genel Müdür Yardımcısı Alber Dikici. Babası Dönme, annesi ermeni. SIS temsilcisi. Bu operasyonda unutmaman gereken en önemli husus, Karaşahin’lerin yurt dışı bağlantılarını çözmemiz ve bertaraf etmemiz gerekiyor. Buna mecburuz. Bir buçuk yıldır yaptığın infazların son halkası Yeşiltepeli katliamıyla sıranın kendilerine gelmek üzere olduğunu fark ettiler. En ufak bir şüphede gözlerini kırpmadan seni ortadan kaldırırlar.

-Bu kadar bilgiye sahipsin, bana ihtiyacın yok.

-Benim ihtiyacım olan kişi sensin Ali. Elimdeki bilgilerin hepsi yasa dışı dinlemeler ve muhbirlerden gelen bilgiler. Hiçbir Savcı ciddiye alıp soruşturma açmaz. Zaten sana yardım ve yataklık etmek üstüne sana katliam yapman için gerekli lojistik destek vermek suçları beni ömür boyu içeriye sokmaya yeter de artar. Merak ettiğin başka bir şey?

-Var Küçük Ağa. Bu operasyonu kişisel hesapların yüzünden planladığını düşünüyorum. Anlattıkların ikna etmedi. Bunlarla alıp veremediğin nedir? Para. Ortaklık. Bana göre gereğinden fazla bilgilisin. Tuğrul, Eryavuz, Karaşahin’ler. Bunları nereden tanıyorsun? Elindeki bilgiler yasa dışıysa üstlerinden habersiz kalkıştığın bu operasyonda beni maşa olarak kullanmana izin vermem. Şüphelendiğim anda seni öldürmekten çekinmem bunu bil. Hikâyemi dinleyecek ve herkesi ayağa kaldıracak birilerini bulmam zor değil biliyorsun. Adliyeye teslim edildiğin gün seni ortadan kaldırım.

                  Ali yüzünde kas oynamadan konuşuyordu. Ağzından çıkan her kelimeyi yerine getireceğine olan güveni belli oluyordu.  Küçük Ağa bir an ürperdi.

-Operasyonu kişisel menfaatlerin için planladığını düşündüm bir anda. Düşündüm de: belki de sen yüksek ücretle üst düzey bir görev için Karaşahin’lere başvurdun ama reddedildin ve intikam almaya karar verdin. Güç ve Para insanların ortak zaafıdır öyle değil mi?

                   Küçük Ağa hayatına yön veren prensiplerinden dolayı her zaman kendine güvenirdi.

-Benim böyle bir zaafım yok Ali. Hiç olmadı. Tarzım farklı olsa da devletime sadakatimden ve milletime sevgimden asla şüphe etme. Neyse devam edeyim. Abdulkadir Karaşahin. Benim için bazı işler yaptı. Devlet yanlısıdır. Bu sebepten dolayı gayri resmi olarak devlet tarafından desteklendi. Devlet demeyelim de devlet görevlileri tarafından desteklendi. Küçük çaplı kaçakçılık işlerini bile devletin yani bizim iznimizle yaptı. Örgütle arası hiç iyi olmadı. Çocukları onun gibi değil.  ve örgütle kurdukları sıkı ilişkiyi ranta çevirmeyi başardılar. Benim Karaşahin’lerle hiçbir menfaat ilişkim olmadı Ali. Eryavuz ve Tuğrul’a gelince:

                  Dişlerini sıktı.

-O şerefsizlerin ordudan atılmalarını ben sağladım.

-Eryavuz bana niçin referans oldu o zaman?

-Benden haberi yok. Eski bir okul arkadaşı benim de arkadaşım olur. Zamanında birlikte bazı operasyonlara katıldık. Tanıyorsun Altay Binbaşı. Ali Yıldırım’ın komutanı. Altay telefon için Eryavuz’a para verdi. Sen bunlara kafanı takma istediğin, sana lazım olacak bütün bilgiler dosyada var. Kimseyi şüphelendirmeden bu işi al. Arkadaşlarına yapılanların intikamını alacaksın sana söz veriyorum.

                  Ceketinin yan cebinden çıkardığı küçük poşet içindeki sim kartları Ali’ye uzattı.

-Gerektiğinde bu numaralardan seni arayacağım Yarın iş başvurun kabul edildikten sonra gerekmedikçe görüşmemiz olmayacak Ali. Verdiğim numara bir bankanın müşteri hizmetleri numarası. Sen arayıp kimlik numaranı tuşladığında bana bağlanacaksın. Geçmişte bu bankadan sürekli kredi çektin ve borçlarını ödedin. Kampanya duyuruları bilgilendirmesi için sık sık seni arayacaklar.  Üçten fazla çalarsa en kısa sürede cevap ver. Mesajları mutlaka oku.

-Bu sadece bize yapılan saldırının intikamı meselesi değil. Öyle değil mi?

-Eğitiminin hakkını veriyorsun Ali. Haklısın tek başına size yapılan saldırı intikam sebebi olarak benim için yeterli. Ama olayın farklı bir boyutu daha var elbette ki. Yıllardır devlet içinde paralel bir yapı var Ali. Nüfuz edemediğimiz bir yapı. Devlete düşman bir yapı. Zirvedekiler zor olsa da ikna oldular. Biraz geç kalındı. Size yapılan saldırının arkasında bir şekilde bu yapının olduğunu düşünüyorum. Ali Abdullah’ın başında olduğu Konsorsiyum Londra’da kuruldu. Plan Okyanus ötesi ve Londra’nın ortak planı. Bu planda Okyanus ötesi varsa mutlaka Yapı da vardır. Karaşahinler’e yakınlaşabilirsen yapıyı daha fazla zarar vermeden çözebiliriz.

-Yapı dediklerin Karaşahin’lerin ortağı mı?

-Tüm ısrarlara rağmen Ali Abdullah Yapı’yla hiç ortak olmadı. Ali Abdullah’ın dostlarını ve düşmanlarını takip ederek Yapı’ya ulaşabiliriz. Gerekli yakınlaşmayı sağlayabilirsen Yapı seni takibe alacaktır. Adamları biliyorum ancak delil lazım.

-Hem bana devlet için yapacak çok işin var diyorsun hem de beni farklı ortamlara sokmaya çalışıyorsun Küçük Ağa. Şimdi de beni Tetikçilikten Yer altına indirmeye çalışıyorsun gibi anladım. Yanlış mıyım?

                   Küçük Ağa bacak bacak üstüne atıp geriye yaslandı.

-Yanlışın var, doğruların var Ali. Sadece bizde değil tüm dünyada Bir Mafya yapılanması var. Geldiğimiz durumda mafyayı tamamen ortadan kaldırmak maalesef mümkün değil. Doğa boşluk kabul etmiyor. Bari bizim kontrolümüzde olsun, olmadı bize düşmanlık etmesin istiyoruz. Düşmanlarımıza silah satmasın, uyuşturucu satılmasın istiyoruz. Mafya’ya dışarıdan müdahale edemeyiz, bir şekilde içinde olmak lazım. Mesele mafyayı ortadan kaldırmak olsa en fazla bir haftalık işleri var.

-Benim paranın cazibesine kapılıp taraf değiştirmeyeceğime nasıl inandın peki?

-İnsanlar söz konusu olduğunda hiç bir şeye inanmam Ali. Eğitimine, geleneğine güveniyorum. İsyan edersen savcının önüne koyarım olur biter. Sende bitersin bende biterim. Gerçek kimliğin ortaya çıkarsa bana gerek kalmadan öldürülürsün. Karaşahin’leri bitirmeni istemiyoruz Ali. Karaşahin’ler bize, devlete mahkûm olmalı. Mecbur demiyorum dikkat et mahkûm olmalı ve tüm ilişkilerini öğrenmeliyiz.

-Ben değil biz diyorsun Küçük Ağa, biz kim?

                   Küçük Ağa bir an düşündü. Ali’nin gerçekleri duymaya hakkının olduğuna karar verdi.

-Müsteşar Ali. Amirim.

-Yaptıklarımdan Müsteşar’ın haberi var mı?

-Bir kısmından var. Bana kalsa Karaşahin’leri ortadan kaldırmanı isterdim. Bağlantılarını çözme talimatını Müsteşar verdi. 

                  Ali’nin merak ettiği bir konu daha kalmıştı.

-Seni dinlemek güzel demeyeceğim Küçük Ağa. Hırsızlık süsü vermek için infaz ettiklerimin kasalarını patlattırdın, paraları ne yapayım?

-Emanetleri kasaya koymadın mı?

-Koydum, kasada mı duracak?

-Şimdilik dursun, lazım olduğunda kullanırsın. İnşallah lazım olmaz demek isterdim ama bu gidişle lazım olacak gibi gözüküyor. Bekir’le aranız nasıl?

-İyi. Birkaç icraata çıktık. Şüpheleniyor ama sormuyor. Delikanlı sıfatını hak ediyor.

-Bekir delikanlı çocuktur. Amcası gibi şartsız devlet yanlısı olduğu için sorun çıkarmaz sana. Merak etmez. Kullanıldığını düşünürse sana sıkar unutma.

-Unutmamam gereken o kadar çok şey söyledin ki Küçük Ağa. Bunu da unutmamaya çalışırım.

                  Küçük Ağa gitmek için ayağa kalktı.

-Unutmadan Ali. Orhan Metin’e karşı dikkatli ol.  Orhan Metin önce vurup sonra düşünenlerden ve Psikopat lakabını tam olarak hak eden biridir. Normal iş adamı gibi görünmesine aldanma.

            Ali ’yı hemen gönderme niyetinde değildi.       

-Beni oyalıyorsun Küçük Ağa dedi.

 Küçük Ağa mutfağa geçip çay bardaklarından birine çeşmeden su doldurdu. Gömlek cebindeki paketten bir sigara yaktı. Salona geçip Ali’nin karşısına oturdu. Dinlemeye hazırdı.

-Aylardır bana birilerini infaz ettiriyorsun. Canımı sıkmaya başladın. Haberin olsun. Beni oyaladığını, yanlış yönlendirdiğini hissedersem seni de infaz eder, savcıya giderim.

-Seni oyalamıyorum Ali. Meyvenin olgunlaşmasını bekliyorum. İstediğin zaman beni infaz et ama savcıyı unut. Adliyeden çıkmadan ölürsün. Çıktın cezaevindeki ilk gecende öldürülürsün. Sen bu devlete lazımsın.

-Beni bir tetikçiye dönüştürdün Küçük Ağa. Bu saatten sonra devletime hayrım olmaz. Yarın işi alırsam Karaşahin Holding’te gözden çıkarmadığın kimse var mı?

-Holding’te gözden çıkarılamayacak kimse yok Ali. Tek sorun bunları ortadan kaldırdığımız zaman yerlerine geleceklerin deşifre edilmesi bize zaman kaybettirir. İnfaz kararlarını buna göre almalısın.

-Tuğrul, Orhan Metin, Helin bunlardan bahset.

                   Ali dosyadaki kâğıtları yeniden çevirdi.

-Tuğrul para için kendisini satmaktan çekinmeyecek bir piyondan başka bir şey değil Ali. Önemli değil ama dikkat et. Ortadan kaldırıp yerine geçebilirsen Holding’in pek çok sırrına vakıf olabilirsin. ’in tüm pis işlerini Tuğrul organize eder.  Ali Abdullah ve İbrahim Hakkı merkezin sağında, Orhan Metin İlhan Murat solunda yer alır. Orhan Metin Kürt mafyası diye bilinen kişilere karşı Milliyetçi kimliği olan mafya gruplarını el altından destekler. Sevdiği için değil can güvenliği için. Karaşahin’ler prensip olarak merkezin sağında ve solundaki partilere seçimlerde araç desteği verir ve para yardımı yaparlar. Bütün partilerle ve siyasi görüşlerle seviyelerini korumaya özen gösterirler. Holding’le bağı olmayan avukat Yasin Murat ve karısı Eylem Radikal bir sol parti teşkilatında aktif görevliler. Ali Abdullah, Orhan Metin, İbrahim Hakkı,  Helin ve diğerlerinin her hangi bir parti üyelikleri yok. Bölücü Örgüt ve partisiyle ilişkileri varsa bile bunu çok gizli yürütüyorlar.

-Helin niye bu kadar önemli? Bana şımarık ve hayatı mağazalarda geçen biri gibi geldi.

-Öyle zaten. Helin’in hayatı mağazalarda, lüks kafelerde geçer. Helin’in lise ve Üniversite hayatı yurt dışında, İngiltere’de geçti. Okurken Holding’in Londra ofisini kurdu. Bu sayede İngiltere üzerinden kaçakçılık yapıyorlar. Tahmin edeceğin gibi İngiliz Gizli servisinin kontrolünde. Bağlantı Alber Dikici. Helin Yüksek Lisans yaparken Alber’le tanışarak Gizli Servis’le temasa geçtiğini düşünüyorum. Alber’i ’la Helin tanıştırdı. Dört yıl önce Helin’in daveti üzerine Londra’ya üç günlük bir ziyaret yaptı.  Londra’dan Türkiye’ye ye yeni Taşeron olarak döndü. Holding 4 yılda kazandığını 45 yılda kazanmamıştır.

-Bütün bunları biliyorsun madem arkadaşlarımın öldürülmesini niye beklediniz?

-Hayır Ali üç yıl önce bunları bilseydim zaten müdahale ederdim. Bahsettiğim kirli ilişkileri arkadaşlarına yapılan saldırılardan sonra öğrendik, müdahale etmek için çok geç kalmıştık anlayacağın. Yurt dışıyla çalışan şirketleri uzaktan takip etmeye çalışırız. Farklı ilişkilerini tespit edersek Türkiye’de sıkı takip altına alırız. Saldırılardan sonra geçmişe yönelik yaptığımız araştırmalar sayesinde pek çok kirli ortaklığı çözdük. Uyuşturucu ve Silah kaçakçılarına çok ciddi darbeler indirdik. Karaşahin’lerin ilişkilerini takip etmekte doğrusunu söylemek gerekirse geç kaldık. Abdulkadir Karaşahin 45 yıl çalıştı. Bu zaman zarfında Devlet’ten izinsiz ve habersiz bir iş yapmadı. Bizi iki şey yanılttı, daha doğrusu hazırlıksız yakaladı. Birincisi; Yabancı gizli Servislerin Türkiye taşeronluğunu BÜSİAD yani Bağımsız Sanayici ve İş adamları derneği yaptı. 2004 ten sonra taşeronluk BİAD yani Bağımsız Sanayici ve İş Adamları Derneği üyesi Holding sahiplerini geçti. 2002-2009 arasındaki yedi yıl içinde Hükümet taşeron holding sahiplerini etkisizleştirince istihbaratta bir rehavet oluştu. Karaşahin Holding’in yeni taşeron seçileceğini kimse hesap edemedi. İkincisi bu kadar büyük bir operasyon yapılabileceği asla düşünülemeyecek bir şeydi. SIS organize ettiği operasyonla Türkiye’ye kafa tuttu.   Operasyon için Holding’e 450 Milyon dolar aktardı. 200 milyon komisyon 50 milyon masraflar için ve arkadaşların için kişi başına 20 Milyon. Holding altı ay içinde makine parçası adı altında 30 milyon dolarlık silah malzemesini ülkeye soktu. Parçalar çeşitli fabrikalarda monte edilerek silah haline getirildi ve çeşitli olaylarda kullanıldılar. Silahların bir kısmı ağalara bir kısmı da örgüte hediye edildi. Böyle bir kafa tutmayı beklemediğimiz için hazırlıksız yakalandık.

-Ülke olarak neye hazırlıklı yakalandık ki Küçük Ağa?

-Öyle deme Ali. Ülkemizin ezikliği doğal olarak bize de yansımıştı. Onlarca yıldır bir türlü krizlerden kurtulup gözümüzü yukarılara dikemedik. 2002 seçimlerinden sonra hükümet değişince hiç umutlu değildik. Agresif tavırlar hepimizi irrite ediyordu. Sen bilmezsin ama ben hatırlıyorum. İstihbarat’a ilk girdiğimde ustalarımız bahsederlerdi. Birkaç yıl içinde 50 Devlet görevlisini katleden ASALA örgütü Siyasi Otoritenin kararlılığı sayesinde 3 ay içinde çökertildi. Aynı yıllarda Rahmetli Başbakan Özal’ın kendine olan güveni herkese yansımıştı. Türkiye’de Siyasi Otorite’nin istikrarından en çok etkilenen birinci değilse ikinci kurum istihbarat teşkilatıdır. İstihbarat’ta geçirdiğim yıllar içinde en rahat aynı zamanda en yoğun günlerimi son 10 yılda yaşadım diyebilirim. Hükümetin aşırı derecede kendine güvenli ve agresif tavırları bize doğrudan yansıdı. Bu güvenle başarılı operasyonlara imza attık. Her başarılı görev kendimize olan güvenimizi artırırken bizi rehavete soktu. Komplo Teorilerine olan bakışımız değiştiği için uzun araştırmalar sizi sıkmaya başladı. Seninle alakalı olmadığı için anlatamayacağım şeyler var Ali. Umarım şüphelerim gerçekleşmez, gerçekleşirse…

                   Küçük Ağa sigaranın külünü bardağa silkeleyip derin bir nefes çekti. İzmariti bardağa attı.

-Arkadaşlarının başına gelenleri anlattıklarımla birlikte değerlendirmeni istiyorum. Bana hak vereceksin. Onlarca yıldır iyi niyetimizin kurbanıyız. Son kurban edilme töreni 4 yıl önce başladı. Arkadaşlarının şehadetleri bahsettiğim. Türkiye’nin bütün zenginlerini bu güne getiren devlet olmasına rağmen hepsi velinimetlerinin paçasına sarılmayı marifet saydılar. Bedel ödetme zamanı geldi. Sayende birileri bedel ödeyecek Ali. Seni yetiştiren Devletine olan borcunu ödemenin en iyi yolu bu. Neyse… Benim İki yıldır planladığım ve uygulamaya soktuğum operasyon tamamen Müsteşar’ın bilgisi, desteği ve onayıyla bu güne geldi.

-İnfazlardan Müsteşar’ın haberi var diyorsun.

-Tam olarak değil Ali. Müsteşar delilsiz, belgesiz infaza onay vermez. Bizim bir devlet geleneğimiz var. İnfazlar öfkeni dindirmek için yapıldı. Müsteşar operasyondan ve sebebinden haberdar o kadar. Özel ekip için destek verdi.

-Niye biz hedef seçildik?

-Basit bir sebebi var Ali. Güç ve Para. Apo yani Ali Abdullah Karaşahin İngiliz Para Baronlarının yeni Türkiye taşeronu. Örgüt’e en ağır zayiatları siz verdiniz. Dört yıl kadar önce terörü toptan bitirmek için Kandil’in ortadan kaldırılması fikri dillendirildi. Size operasyon yapılmasaydı Kandil”e gönderilecektiniz. Örgüt’ten nemalanan Batılı ülkeler bu ranttan vazgeçmek istemiyor. Örgüt yıllardır küresel bir holding. Bordo Berelilerin Kandil’e gönderilmesi fikri devletin sinir merkezlerinde ciddi tartışmalara sebep oldu. Böyle bir operasyonun yararları, zararları enine boyuna irdelendi öyle sanıyorum ki bu aşamada plan sızdırıldı. Yabancı gizli servisler Bordo Bereli operasyonu karşılığında Ali Abdullah Karaşahin‘e kurdurdukları konsorsiyumla gerekli planlamayı yaptı. Yapılan bu operasyonla devletin terör mücadelesi büyük çok büyük bir darbe aldı. İki yıldır Bordo Bereliler artık operasyona gönderilmiyor. Sizler vazgeçilemeyecek ve değerli bir ekipsiniz çünkü. Bunların hiç birisi olmasa bile şehit edilen ekip arkadaşlarının intikamlarını almak benim için çok önemli Ali. Hem ülkeme hem vicdanıma karşı bir borç.  Yıllardır ülkenin rantını yiyerek büyüyen iş adamları deşifre olduğu için büyüme konusunda gereğinden çok hırslı olan Ali Abdullah Karaşahin taşeron olarak seçildi. 3 yıldır Yabancı gizli servislerin Ortadoğu ve Türkiye sorumluları defalarca ülkeye giriş yaptılar. Bazı toplantılardaki görüşmeleri kayıt ettik. Yabancı gizli servisler yenisini faaliyete geçirene kadar Örgüt”ten elde ettikleri rantın devam etmesini istiyorlar. Ülkeye zarar veren çok büyük bir rant. 150–200 milyar dolarlık bir rant’tan bahsediyorum Ali.

-Suçlu olduklarından bu kadar eminsin madem, adreslerini ver bana görevimi tamamlayıp huzur içinde nereye gerekiyorsa oraya teslim olayım.

-İşte orada dur Ali. Görev bittikten sonra teslim olmayı kafandan çıkarsan iyi olur. Yaptığın infazlar seni ömür boyu hapiste tutmaya yeter. Senin gibi Özel biri hayatının kalanını hapiste geçiremez.  Yapacak çok işin var senin.

( Bereli 6 başlıklı yazı Mustafa ESER tarafından 2/2/2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.