15 Eylül 2013

            Küçük Ağa ve Ali’nin buluştukları mekan bir esnaf lokantasıydı. Küçük Ağa duyduklarından dolayı tedirgindi.

-Bodoslama gittiğinin farkında mısın Ali? Suphi’nin mekanını basmalar falan? Hem kendini hem operasyonu tehlikeye atıyorsun.

            Ali kendine aşırı güvenen herkesin yaptığı gibi vurdumduymaz ve sakindi.

-Tehlikeye attığım bir şey yok Küçük Ağa. Güven kazanmaya çalışıyorum. Karaşahin’lere yakınlaşmanın başka yolu var mı?

-Seni anlıyorum Ali ama Orhan Metin seni öldürebilirdi.

-Öldürebilirdi ama öldürmedi. Haber aldığında yapacağı işi ben yaptım. Niye öldürsün?

-Habersiz yaptığın için olamaz mı Ali?

-Habersiz yaptığım icraat işine geldi Küçük Ağa. Hem Suphi’ye ceza kesmiş oldu, hem de adı geçmedi. Suphi hatırlı dostlarımın ricası üzerine baskını unuttum, tazminatı erteledim diye haber gönderdi. Bana şunu söyle. Sen benim Suphi’ye bulaşmamdan mı tedirginsin, yoksa Caner’e bulaşacağımdan mı?

            Küçük Ağa biran durakladı cevap veremedi. Ali anlaması gerekeni anlamıştı.

-Caner kim Ali?

-Beni intikamımı almak için yönlendirdin bir şey demedim. Öfke doluyum çünkü. Senin deyiminle operasyonu farklı bir boyuta taşıdığının farkında olmadığımı zannetme. Derin sularda yelken açıyorsun. İş berelilerin intikamını almaktan çıktı. Sen berelilere yapılan eylemlerin intikamıyla Derin Yapı’nın imhası operasyonunu birlikte yürütüyorsun. Öyle değil mi?

-Haklısın Ali. Nasıl anladığını sormayacağım.

-Sorma zaten Küçük Ağa. Sorma! Caner Çaylı Suphi’nin ağababası. Suphi üç yıldır Caner’e çanta çanta para taşıyor. Buraya bir nokta koyup devam ediyorum. Bana, içine attığın bataklıkta 10 yıl korumalık yap, baş koruma olunca devam ederiz diyorsan Yok Küçük Ağa. Ben o kadar sabredemem. Bodoslama gidiyorum çünkü aileye yakınlaşmam gerekiyorsa bunun için güven kazanmak zorundayım. Şimdi söyle bana Caner kim?

            Küçük Ağa Ali’nin karşısında suskun kalamıyordu. Suskun kalmak istemiyordu. 2,5 yıldır Ali ilk kez soru sormaya başlamıştı.  

-Caner Çaylı turizmci otelleri var. İş camiasında itibar sahibi bir isim. Paralel Yapı’nın etkili isimlerinden. İstanbul’un kayıt dışı parasını Ağabey’lerine aktarıyor.

-Ağabey kim?

-Bilmiyorum Ali. Henüz. Adamlar ahtapot gibi tüm devleti sarmış durumdalar. Fark ettiğin gibi tedirginliğim Suphi değil. Suphi sokaklardan gelen bir hırsız, basit bir tetikçi. Ona Yürü diyenler tahmin edemeyeceğin kadar güçlü ve tehlikeliler. Seni öğrenirlerse işin biter Ali. Bu gidişle seni fark etmeleri uzun sürmez.

-Önemli değil Küçük Ağa. Bu arada aileye kabul edildim.

-Aileye kabul derken.

-Bu günkü aile davetine Helin’i götürdüm. Kural buymuş. Artık Karaşahin’lerin dokunulmazlık zırhı üstümde. Bana saldıran Karaşahin’lere saldırmış olacak. Masaya ne zaman girerim?

            Küçük Ağa beklemediği soruya şaşırdı, karşılık veremedi.

-Ne masası Ali?

-Beni masaya oturtmayacak mısın?

            Küçük Ağa güldü.

-Masa falan yok Ali. Yaptığın infazlardan sonra ne hissettin? Ne istedin?

-Daha fazlasını istedim. İçimde öyle büyük bir öfke var ki, her infazdan sonra rahat uyuyorum. Daha fazlasını istiyorum.

-Masa diyorsun ya. Hiçbir iş adamı bırak pastadan pay almayı, pastanın tamamını yese mutlu olmaz. Aslına bakarsan bir masa var. Ortakları olan değil, tek emirle kontrol edilen belki bir masa olabilir. Paralelciler yıllardır ülkedeki neredeyse tüm kayıt dışını kontrol ediyorlar. Yeni alanlar oluşturuyorlar. Benim niyetim de bu düzeni ortadan kaldırmak. Bir masa ve bu masa için çalışanlar varsa bulmak senin işin.

-Senin planın ne?

-Henüz bir planım yok Ali. Yabancı ortaklarının Ali Abdullah’a karşı hamle yapmalarını bekliyorum.

-Ali Abdullah’ın Paralelcilerle bağlantısı?

-Ali Abdullah’ın paralelcilerle hiç bir bağı yok. Israrla uzak duruyor. Paralelcilerin Ali Abdullah’la ilgili planları var anladığım ama hiç bir ortaklığa girmedi.  Ali Abdullah karşı çıktığı için aile fertleri uzak duruyorlar. Suphi gibi beş kuruşundan vaz geçmeyecek birinin beklenmedik şekilde geri çekilmesinin başka bir anlamı yok. Suphi’yi üstüne çekmesen iyi olacaktı. Cepheyi genişletiyorsun.

-Suphi falan umurumda değil Küçük Ağa. Bildiğim tek şey en iyi savunma saldırıdır. Bu yüzden saldıracağım ki karşımdakiler paniklesinler ve hata yapsınlar. Bana sorarsan Suphi’yi takip ettir. Yediği baskını hazmedememiştir. Farklı birileriyle hamle yapmak isteyebilir veya buna yönlendirilebilir dediğin gibiyse. Benimle mümkün olduğu kadar temasa geçme.

-Yanlış hamle yaparsan canın dâhil her şeyi riske atarsın Ali.

-Riske atmak zorundayım Küçük Ağa. Orhan Metin benden ciddi ciddi şüpheleniyor. Ali Abdullah ne düşünüyor bilemem. Temasa geçme. Evin her yerine kamera ve böcek koymuşlar. Takip ediliyorum. Bana güvenmeleri lazım. Gerekirse ben sana ulaşırım.

( Bereli 27 başlıklı yazı Mustafa ESER tarafından 2/11/2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.