29 Eylül

                  Ali kafa iznindeydi. Dün gece kısa ama çok rahatlatıcı bir uyku uyumuş, dinlenmişti. Uyandığında niyeti sahile gidip güzel bir kahvaltı yapmaktı. Telefonu çalınca niyetini ertelemek zorunda kaldı. Küçük Ağa arıyordu.

-Alo.

            Telefonun diğer ucunda Ayhan Taştekin namı diğer Küçük Ağa vardı.

-Ali Bey Z Bank Çağrı Merkezinden Ayhan. Bankamızın siz değerli müşterimiz için hazırladığı kampanya hakkında size bilgi vermek için arıyorum. Müsait miydiniz?

-Müsaitim Ayhan Bey. Dinliyorum.

-Kampanya detaylarından önce bir konu hakkında bilgi vermeniz mümkün müdür Ali Bey?

-Elbette Ayhan Bey.

-Hesap ekstrenizi incelediğimde çok fazla otomatik ödeme talimatı bulunuyor. Size vereceğimiz kredi için şu an itibarıyla yeterli bakiyeniz bulunmuyor Ali Bey. Şubenize uğramanız gerekiyor. Mümkünse bugün. İyi günler.

-İyi günler. Bir saate oradayım. Ali evden “ Dün gece çok rahat uyudum. Bu gece de rahat uyuyacağım Küçük Ağa.  Sana rağmen. Söyleyeceklerini merak ediyorum.” Düşüncesiyle çıktı. Morali iyiydi.

                  Ali ve Küçük Ağa her zaman ki bağlantı evinde buluştular. Küçük Ağa’nın morali bozuktu.

-Sen ne yapmaya çalışıyorsun Ali?

-Ne yapmışım Küçük Ağa?

-Alber’i niçin öldürdün?

-Reddedemeyeceğim bir teklif geldi. Canıma minnet oldu.

-Kim? Ne teklifi?

            Ali’nin sinirleri oynamaya başlamıştı. Dik dik cevap verdi.

-Orhan Metin Alber’i öldürmemi istedi. Karşılığında kasadaki parayı ve güvenlik müdürlüğü teklif etti. Alber’in bize yapılan eylemin organizatörü olduğunu söylememiş miydin? Düşünmeden kabul ettim. Tatmin oldum. Bilmeni isterim dün gece çok rahat bir uyku uyudum. Başka?

-Saçmalıyorsun Ali. Senden böyle bir infaz istemedim.

-Ben saçmalamam Küçük Ağa. Anlaşmamız neydi? Sen bana hedef göstereceksin, bende imha edeceğim. İntikam için seninle çalışmayı kabul ettiğimi unutma.

-Haşim’i niçin öldürdün?

-Yanlış zamanda yanlış yerdeydi. Şahit bırakmadım. Haşim ortaklardan biri değil mi?

-Öyle ama bu infazlar gereksizdi. Başını belaya sokabilir.

-Orhan Metin Alber’den başka bir sebeple şüpheleniyordu. Karşılamaya gelenleri bilmek istedi. Havaalanına gittim. Hava alanında Alber’i karşılamaya gelen üç araba vardı. Holding’in arabası, Tuğrul ve Helin.

-Tuğrul güvenlik müdürü, bunda ne var?

-Özel aracıyla gelmişti.

-Helin?

-Aracında gizlenmişti. Mesaj attım havaalanından ayrıldı. Tuğrul şirket aracını takip etti. Alber’in evindeyken Haşim geldi. Bir saat sonra ayrıldılar. En son Helin geldi. Orhan Metin sebebini söylemedi Alber’i öldürmemi istedi. Karşı çıkarsam güven kaybederdim. Artık sırrına ortağım.

            Küçük Ağa’nın kafasında kuyruğu birbirine dolaşmayan tilkiler harekete geçmişti.

-Alber önemli biri Ali. Alber’in ölümü İngilizleri kızdıracaktır. Karaşahin’lere ceza kesecekler. Büyük bir ceza. Arada kaynamanı istemem.

-Bir şey olmaz Küçük Ağa, merak etme.

            Küçük Ağa uzun zamandır aklında olan soruyu sordu.

-Ben ölürsem üzülür müsün Ali?

            Ali dobra dobra cevap verdi.

-Üzülmem Küçük Ağa. Beni hayal kırıklığına uğrattın. Bu işe girerken büyük hayallerim vardı.

            Küçük Ağa böyle bir cevap beklemiyordu. Şaşaladı.

-Ne hayali Ali? Ne saçmalıyorsun?

-Estetik ameliyat olup mafya da yükselecek Baron olacaktım. Baron babamın ölümüyle milyar dolarlık bir servetim olacaktı. Geldiğimiz durumda ancak şoför olabildim.

            Küçük Ağa sinirlerine hâkim olamadı. Gülmeye başladı.

-Ha.Ha.Ha. Saçma esprilerle beni sinirlendirmeye mi çalışıyorsun Ali?

-İşin içinde kara mizah olmasa sinir krizi geçirmem an meselesi Küçük Ağa. İki yıldır doğru dürüst uyuyamıyorum. Sorduğun soruya gelirsek…Evet yatağında ölürsen üzülmem. Ölüm hepimizin başına gelecek. Ama öldürülürsen üzülürüm.

Ali duygusuz tecrübeli istihbaratçıya baktı.

-Sen öldürüleceksin Küçük Ağa. Seni meslektaşların öldürecek. Tanıdığın, çalıştığın, belki yetiştirdiğin insanlar. Maaşlarınızı uzun süre Amerikalıların ödediği doğru mu?

-Olmuş öyle bir şeyler. Bilmiyorum.

-Yabancı istihbaratlar içinize çok fazla adam yerleştirmişlerdir. Bunlardan birileri seni öldürtecek. Ardından hain olduğun devlet sırlarını sattığınla ilgili dosyalar yayınlanacak. Kamuoyu manipüle edilecek. Milyonların sana küfür etmesi sağlanacak. İşte buna üzülürüm. Geçmişini bilmiyorum. Ama Bereli operasyonuyla sınırlı olmak üzere vatansever olduğunu düşünüyorum. Vatansever olarak öldürülmene üzülürüm. Yeterli mi?

-Yeterli Ali kırıcı ama yeterli. En ufak bir zarara uğrarsan ben çok üzülürüm Ali. Dikkatli ol.

-Olurum Küçük Ağa. Haberleşme kanallarını değiştirsen iyi olacak. Peşimde biri daha var.

-Kim?

-Bilmiyorum.  Orhan Metih benden iyiden iyiye şüpheleniyor. Sıradan bir uzman çavuş olamayacağımı düşünüyor. Bir şekilde benden kurtulmaya çalışıyor olabilir. İçinde bulunduğum duruma göre inisiyatif kullanır gereğini yaparım. Suphi’ye operasyon yaptım. Güven kazanmam gerekiyordu. Burak Çaylı’ ya operasyon yaptım güven kazanmam gerekiyordu. Alber’i öldürdüm sırra ortak oldum. Mantıklı olmasa da doğru olduğunu düşündüğüm şeyi yaparım. Bundan sonrası için varsa planını söylersen bir orta yol bulabiliriz.

-İşin başında tek hedefim planım intikamını alman için sana yardım etmekti. Geldiğimiz durumda Karaşahinler imha edilecek hedef olmaktan çıktı Ali. Dostlarını ve düşmanlarını takip ederek Paralel Yapı’yı çözebileceğimizi düşünüyorum. İlişkilerini çözmemiz için kısmi koruma altına almamız gerekiyor. Bu bakımdan yaptıkların doğru. Ama karşımızdaki düşmanların büyüklüğünü unutmaman lazım. Hayatını daha fazla tehlikeye atmak istemezsen sana hak veririm. Plan benim planım riske girmesi gereken benim.

-Paralel dediklerinin bize yapılan eylemle alakaları var mı?

-Size yapılan eylemi İngilizler planladı. Paralelciler hem İngilizlerle hem Amerikalılarla ortak. Eylem örgütü rahatlattı. Örgüt batılı devletlerin ortak holdingi. Düşmanlarımız bir birleriyle ortaklar.

-Karaşahinlerin ilişkilerini çözersen düşmanlarımıza zarar vereceğiz. Doğru mu anlamışım.

-Doğru Ali. Karaşahinlerin pişman olduklarını düşünüyorum. Bizim için çalışırlarsa düşmanlarımıza ciddi zarar verebiliriz.

-O zaman devam edeceğim Küçük Ağa. Kaybedecek bir şeyim kalmadı. Aile bildiğim tüm arkadaşlarımı kaybettim. Gelecek için bir beklentim kalmadı. Dediğim gibi içinde bulunduğum durum neyi gerektirirse onu yaparım. Yargılama sorgulama. Ganimeti kasaya koydum.

( Bereli 36 başlıklı yazı Mustafa ESER tarafından 16.02.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.