9 Ekim Karaşahin Holding

Helin ve Ali yola çıktıkları sırada Ali Abdullah Holding’deki odasındaydı. Telefon görüşmesi yapmak için bilerek çıkmamıştı. Çekmecesindeki eski model telefonla üç soru işaretiyle kayıt ettiği numaraya acil mesajı attı. Beklemeye başladı. 15 dakika sonra telefon çaldı. Açtı.

-Alo

-İki yıldır istediğin her şeyi yaptım. Kız kardeşimi Diyarbakır’a toplantıya çağırdılar. Kız kardeşimi korumak zorundasın. Buna mecbursun. Bu gece yola çıkacaklar. Toplantı yarın. Konsolos Muavini ve ağalar katılacaklar. Tamam. Teşekkür ederim.

            Araba gece karanlığında giderken Helin konuşmaya devam ediyordu.

-Ali ağabeyim sevgimiz sadece büyüğümüz olduğu için değil. 15-16 yaşından bu yana ailemizin tüm sorumluğunu üstlenmiş. Babamın yerine Babamın yapmadığını yaptı. Bizimle ilgilendi. Babam eski zaman adamı. Çocuklarını seviyorsa bile gösteremez. Öyle yetişmiş. Diyarbakır’da evini taşıdığı bir bürokrat: çocuklarını okut demiş. Hepimizin okumasını isteyen babam bu görevi de Ali ağabeyime vermiş. Aldığı sorumluluk yüzünden bizlerin okumaları için ağabeyim elinden gelen her şeyi yaptı. Özel hocalar, özel okullar ne gerekiyorsa. Orhan ağabeyim hariç hepimiz okuduk. Bunu Ali ağabeyime borçluyuz. Ali ağabeyimi hepimiz sever sayarız. Herkesle arası iyidir. Herkesi dinler ama hep onun istediği olur. Orhan ağabeyim farklıdır. Herkes ondan o da Ali ağabeyimden korkar. İstanbul’a ilk geldiklerinde okusun diye çok uğraşmış. Orhan ağabeyim inat etmiş. Lise’den ayrılmış. Ali ağabeyim önce düşünür sonra konuşur en son harekete geçer. Orhan ağabeyim tam tersi önce hareket eder, sonra konuşur en son düşünür. Ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Süleyman Yasin Orhan ağabeyim yüzünden aileden uzaklaştı. Bir tartışmanın ardından Orhan ağabeyim Süleyman Yasin’e saldırmış. İbrahim Hakkı devamlı gezer. Hayatının tadını çıkarır. Hızma sessizdir. Evinin çocuklarının başında. Mutlu anne. Ben hepsinden farklıyım. Özgürlüğümden taviz vermem. Babam dahil herkes bana saygı gösterdi, yakın zamana kadar.  14 yaşımda Ali ağabeyime yurt dışında okumak istiyorum dedim. 15 yaşımda İngiltere’ye gittim. Lise ve Üniversiteyi İngiltere’de okudum. Kendi kültürümüzden daha çok İngiliz kültürüne aşinayım anlayacağın Bu ülkenin geleneği kültürü dersen sıfıra yakın ilgim ve bilgim var. Yüksek lisans yaparken Karaşahin Transport’un Londra Ofisini Alber’le birlikte kurduk. Alber üniversiteden öğretmenim. Niyetim İngiltere’de akademik kariyer yapmaktı ama ağabeyim geri gelmemi istediği için iki yıl önce Türkiye’ye döndüm. Ali ağabeyim toplantıya katılmamı İngilizlerin istediğini söyleyince şaşırdım. Karaşahin Transport Londra ofisini kurma aşamasında Avrupa birliği fonlarından hibe kredi almak için başvuru yapmıştık. Az gelişmiş bölgelere sağlıklı ev ve alt yapı yapımı için. 150 milyon Avro civarında bir kredi aldık. İbrahim Hakkı’nın inşaatları devam ediyor. Yine de güvenlik sorunu olacak ne olabilir bir türlü aklım almıyor. Ağabeyim sana bir şey söyledi mi Ali?

-Farklı bir şey söylemedi Helin Hanım. Orhan Bey’in anlattığı: Aldığınız hibe kredinin bir kısmının nakit destek olarak ağalara verilmesi gerekiyormuş galiba. Ağalar paralarının üstüne yattığımızı düşünürlerse Helin’e zarar verebilirler dedi.

-Bu doğru Ali. Bölgedeki ev ve alt yapı çalışmaları devam ediyor. Resmiyette ağalara para veremeyiz. Paraları halka dağıtmamız gerekiyor. İnşaatlar sona erince nakit destekleri ağalara verme kararı aldık. Paralar bizim hesapta olunca mantık olarak paraların üstüne çökmüş gibi yorumlanabilir. Ama o kadar da ileri gidemezler değil mi?

-Türkiye’de insanlar söz konusuysa iki kere iki dört etmez Helin Hanım. Net bir şey söylemek mümkün değil. İsterseniz ihtiyaç molası verebilirim.

-Gerek yok Ali. Arabada battaniye var mı?

-Hemen arkanızda Helin Hanım. Yastık ta var.

            Helin yastığı koltuğun üstüne koydu. Battaniyeyi üstüne çekti.

-Adana-Ankara yolunda mı mola vereceksin?

-Evet Helin Hanım. Karaşahin Petrol istasyonunda.

-Mola verince beni uyandır.

-Peki Helin Hanım.

( Bereli 43 başlıklı yazı Mustafa ESER tarafından 21.02.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.