Değerli Kemal Hocam'a                          
                                                                                              Öncelikle umarım gününüz, her gördüğümde günümü şenlendiren tebessümleriniz gibi temiz ve huzurludur. Zira hayatımda gördüğüm en güçlü insan olabilirsiniz. Evet, bunda oldukça ciddiyim! Hem neşenizle hem ciddiyetinizle karakteriniz herkesle uyuşuyor. Eminim siz de bunun farkındasınızdır. 

Geçen bir yazımda da bahsetmiştim "Yalnızca yapılanlar ve yaşanılanlar şekillendirir hayatı. Kazandıklarımız ve kaybettiklerimiz. Kaybettiklerimiz, yaşamın ve yaşamanın değerini kalanlarla hatırlatır, aldıklarıyla sınar. Kazandıklarımız ise yaşamın zaten sınandığı yerde, verdikleriyle tazeler. Benim hayatımda kazandığım en ender hediyelerden biridir bazı şeyler. Bunlar ki, ebediyen kalbimde kalacak insanlar ve sevgime ilham olan yürekleridir. " Dilerim en güzel umutlara ilham olan bu ender yüreğiniz, hayatta görüp görebileceği tüm güzellikleri görür. Sevgime layık gördüğüm bu yüreğiniz.. 

Hal hatır faslına gelirsek iyi kötü idare ediyorum. Tabi klasik okul işleri, yurt vesaire derken insan yorulmuyor değil. Ama olsun, bütün bunlara rağmen tek başıma rağmen ayakta durabilmemin verdiği motive benim için çok güzel bir şey! 

Şimdi diyeceksiniz ki " Mektup dediğin kağıda yazılır, posta ile yollanır. Böyle mektup mu yazılır? " Elbet ki siz de haklısınız. Hele ki şimdiki çağda bu işi iyice bıraktık ve mektuba olan bağımızı iyice kaybettik. Ama şöyle bir gerçek var ki her ne olursa olsun, bu teknolojik de olsa, klasik olmasa da hayatta tutmak bizim elimizde. Önemli olan bağlar öyle değil mi? Benim fikrimi soracak olursanız ben çok sevdim! Yazar arkadaşlarıma ve öğretmenlerime yazdığımdan beri mektuba olan bağım iyice gelişti. Mesela bilmem hatırlar mısınız, ilk dönem size küçük küçük yazılar getirirdim. Gösterir dururdum ama kabul ediyorum gerçekten çok sık gösteriyordum.

O zamanlar biraz daha acemiydim tabi. Şimdi daha da bir geliştim. Daha uzun yazmaya başladım yazılarımı ve şiirlerimi. Serbest şiire geçtim, makaleler yazmaya başladım. Sitede beş yüzden fazla yorum ve okunmaya sahibim. Müsait bir zamanda size de göstermek isterim, tabi siz de isterseniz.. 

Çok konuştum yine, neyse. Siz nasılsınız? Tabi bu soruyu benden bilmem kaçıncı duyuşunuz. Klasik sorular işte. Ben her zaman öğretmenliğin nasıl bir his uyandırdığını merak etmişimdir mesela. Ortaokulda " Aman ha sakın öğretmen olmayın! Başka mesleklere yönelin ama öğretmen olmayın. " derler korkuturlardı oradaki öğretmenlerimiz. Sahi gerçekten de korkutucu mu bu öğretmenlik? Sizin gözünüzde nasıl herşey? Ben her zaman bir Edebiyat öğretmeni olmak istedim, sizin gibi. Çünkü edebiyat benim herşeyim, dünyam bile diyebilirim.

Sizi satırlarıma layık görmek benim için bir şereftir değerli öğretmenim. Hep mutlu olsun yüzünüz, sağlıkla taçlansın gününüz. Şimdilik satırlarıma son vererek size ve gönlünüzdeki herkese selam ve sevgimi iletirim. Başka yerlerde, en güzel yüzlerle görüşmek üzere. Çokça sevgi ve saygılarımlsaygılarım kalın... 

Rüya Uzun - 16 Eylül 2024 - Denizli

                                                                                                                                           


( Değerli Kemal Hocama başlıklı yazı Rüya tarafından 21.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu